PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597724}
8,3 8,9 tys. ocen
8,3 10 1 8923
Steins;Gate
powrót do forum serialu Steins;Gate

dacie wiarę? aaahahahahaha <mad laugh>

http://pl.wikipedia.org/wiki/John_Titor

ocenił(a) serial na 9
pathegreat

To miałaś szczęście, że nie wiedziałaś o "miejskiej legendzie" o Johnym Titorze - dzięki temu fabuła dla Ciebie była bardziej odkrywcza. Ja niestety słyszałem o tym zdarzeniu z 2000 roku. Więc elementy układanki typu CERN pracujący nad wehikułem czasu, IBM 5100 i problem roku 2038, czy wyjaśnienie paradoksu dziadka za pomocą mechaniki kwantowej nie były niczym innowacyjnym.

ocenił(a) serial na 8
Damek_

to nie miałam szczęście tylko jestem niedoinformowanym ignorantem!!!
I failed so hard ;((((

ocenił(a) serial na 10
Damek_

ja o tym nie słyszałem :s
"na pewnym forum dyskusyjnym " wiesz może o jakim forum mowa? xd

ocenił(a) serial na 9
Raiton

Hm.. czasami angielskie wiki posiada więcej informacji :] (nawet powiedział bym, że zawsze :] )

==============================
Titor's posts

The first post appeared on the Time Travel Institute forums on November 2, 2000, under the name TimeTravel_0. At the time the posts had nothing to do with future events and the name "John Titor" was not being used. Instead, the posts discussed time travel in general, the first one being the "six parts" description of what a time machine would need to have to work (see below) and responses to questions about how such a machine would work. Early messages tended to be short.

The name "John Titor" was not introduced until January 2001, when TimeTravel_0 began posting at the Art Bell BBS Forums (which required a name or pseudonym for every account). The Titor posts ended in late March 2001. Eventually, a number of the threads became corrupted; but Titor's posts had been saved on subscribers' hard drives and were copied to Anomalies.net, along with new discussions of the science behind Titor's time travelling as well as his predictions. Around 2003, various websites reproduced Titor's posts, re-arranging them into narratives. Not all refer to the original dates posted.
======================================

Źródło:
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Titor

Damek_

A co jeśli John Titor to tak naprawdę Larry Haber? Rzekomo ludzie tact jak Andrew Basiago(ściśle tajne eksperymenty CIA),John Titor,Donald Trump,Baron Trump to podróżnicy w czasie. Jakieś tam wehikuły czasu.

luke11685_gamerz31w

Na przykład,dla przykładu,nawet obecnie w dzisiejszych czasach.

ocenił(a) serial na 10
pathegreat

Okazało się, że jego przepowiednie nie mają pokrycia w rzeczywistości... Zabawne, ale mimo wszystko nikt nie jest w stanie wykazać, że pisał nieprawdę :)

acidity

A co jak pochodził z innej, alternatywnenj linii czasowej niż nasza ??? i stąd to że mimo iż pisał prawdę to jego przewidywania się nie sprawdziły... znaczy powiem tak - trend wydarzeń na świecie niestety zmierza w kierunku jaki opisał John Titor jest jednak w tym różnica w datach (wojna domowa w USA i dalej inne wydarzenia) a nasza linia ma w moim odczuciu "opóźnienie" czasowe względem świata Johna. To co pisał było prawdą z punktu widzenia jego świata ale to co on opisuje może, ale nie musi się wydarzyć w naszym świecie w tym samym czasie co u niego, albo w ogóle nie musi mieć u nas miejsca. Idąc w drugą stronę w naszym świecie może wydarzyć się też zupełnie co innego (nawet w podobnych okolicznościach) niż w jego świecie. Oto praktyczne zastosowanie teorii multiświata/wieloświata - zwał jak zwał :).

ocenił(a) serial na 10
pablos_maximos

Mam podobne wrażenie z tym opóźnieniem w czasie. Titor przewidział, że CERN zacznie tworzyć czarne dziury, ale nie przewidział awarii tuż po uruchomieniu akceleratora, która go wyłączyła chyba na 2 lata. Obecnie po odkryciu bozonu Higsa, akcelerator przechodzi renowację i po podkręceniu, naukowcy faktycznie liczą na wytworzenie mikro czarnych dziur. Pytanie, czy w czasie gdy Titor pisał na forach naukowcy głośno przyznawali, że w przyszłości chcą wytworzyć czarną dziurę?
Niezgodność jego i naszej linii czasu można tłumaczyć dwojako: albo udało mu się doprowadzić do większej rozbieżności w linii czasu, albo idziemy w tym samym kierunku, ale z drobnymi modyfikacjami i lekkim opóźnieniem.
Skoro już tak mocno wchodzimy w fantastykę naukową, to polecam do poczytania:
- odkrywcy_kropka_pl/kat,111398,title,Wielki-Zderzacz-Hadronow-to-maszyna-do-podro zy-w-czasie,wid,13229443,wiadomosc.html
- odkrywcy_kropka_pl/kat,111412,title,Podroz-w-czasie-jest-mozliwa,wid,13050707,wi adomosc.html
- wyborcza_kropka_pl/1,75476,7847814,Podroze_w_czasie___a_jednak_mozliwe_.html
(uwaga, długie odsyłacze, więc może je "złamać" słowo kropka trzeba oczywiście zamienić)

acidity

A co powiecie na temat wydarzeń na Ukrainie.
2015 już blisko, wszystko się zgadza co do kierunku aby wybuchła III wojna światowa.....to by była masakra.

Rossoneri1

Ja całkiem niedawno poznałem przypadek Johna Titora i chociaż prawie nic się nie zgodziło, w obliczu wydarzeń na ukrainie jestem wstrząśnięty. Hasło wojny USA-Rosja do niedawna mogłoby być wyśmiane, a teraz to już nie jest taka fikcja. No i ten 2015..

ocenił(a) serial na 9
teemqu

Widzę że ktoś nie uważał na lekcjach historii :D

ocenił(a) serial na 7
Rossoneri1

A dajcie spokój bezsensu są te jego wizje przyszłości. ....Australia odpiera atak Chin...........W 2012 nastąpi wydarzenie podobne do przejścia przez Morze Czerwone Mojżesza w ucieczce przed niewolą egipską...........itd

ocenił(a) serial na 10
pathegreat

Kto za dużo myśli o przyszłości, ten zatraca się w teraźniejszości.