PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689479}

Star Wars: Rebelianci

Star Wars Rebels
2014 - 2018
7,4 8,2 tys. ocen
7,4 10 1 8219
8,0 5 krytyków
Star Wars: Rebelianci
powrót do forum serialu Star Wars: Rebelianci

dlaczego w epizodzie 'Rise of the Old Masters' jest pokazane ciało Mistrzyni Luminary w tej twierdzy?
Wg Ossusa zginęła na Kashyyyku z rozkazu 66. link w razie wu
http://www.ossus.pl/biblioteka/Luminara_Unduli#Bitwa_o_Kashyyyk_i_.C5.9Amier.C4. 87

ocenił(a) serial na 7
sciupi92

No bo twórcy tego serialu mają za przeproszeniem w nosie, całą historię SW, i postanowili ją ożywić a co za tym idzie przekreślić ten komiks....

ocenił(a) serial na 7
mattian23374

no i gdybyś obejrzał odcinek to byś wiedział czemu jesteś w błędzie.

ocenił(a) serial na 7
fullnilson

chyba, że ona zginęła na Khasyyyku, ale mało kto o tym wiedział (chodzi mi o bohaterów uniwersum) i dlatego dla podpuchy pościli ten hologram żeby ktoś ja uratował? może chcieli porostu zwabić pozostałych Jedi. nie wiem czy ta teoria jest poprawna ;D

ocenił(a) serial na 7
sciupi92

Jeśli czekasz na polską wersję to nic nie mówię więcej żeby nie spoilerować. Jeśli oglądasz po angielsku to chyba Ci umknął ostatni odcinek:D

ocenił(a) serial na 7
fullnilson

co masz na myśli?:) to był jak na razie ostatni odcinek, następny jest datowany na listopad:)

ocenił(a) serial na 7
sciupi92

btw oglądałem po ang :) proszę rozwiń swoją wypowiedź, bo strasznie mnie ten wątek interesuje;p

ocenił(a) serial na 7
sciupi92

In reality, the Empire used Unduli's remains to lure Jedi survivors into traps so they could be killed. dla całości odsyłam http://starwars.wikia.com/wiki/Luminara_Unduli/Canon

ocenił(a) serial na 7
sciupi92

Więc jesteś na bieżąco. Wydawało mi się, że Kanan potwierdził śmierć Luminary gdy opowiadał Herze jak wpadli w pułapkę. Hologram był sfałszowany czyż nie? Wg teraz już "Legends" Luminara nie żyje i nikt jej nie "ożywił" na potrzeby "Rebelsów"..czy na Kashyyk? Czy gdzie indziej chyba już nie istotne obecnie :D

sciupi92

Odpowiedź jest banalna. Nie zginęła na Kashyyku gdyż ten komiks jest niekanoniczny. Przynajmniej oficjalnie

ocenił(a) serial na 10
sciupi92

Tak jak już pewnie ktoś napisał ten komiks jestw "starym" kanonie a ten serial w "nowym".