Oto moje pytanie. Obejrzałem wszystkie części Stargate, rewalacyjny Battlestar Galactica, dlatego jeżeli chodzi o efekty specjanle mog.ę się na tym serialu zawieść. Czy muszę oglądać TOS, aby zacząć oglądać star trek, czy mogę przejść do lepszych serii star treka i jeżeli tak to od czego zacząć?
przejdz do nowszych wersji, albo zacznij od filmow pelnometrazowych z oryginalna zaloga. TOS (serial) jest strawny dla absolutnie maniakalnych wielbicieli. kolejne (choc tez bardzo nierówne) sa o niebo lepsze.
Nie zgadzam się, właśnie kończę oglądać pierwszy sezon i jestem absolutnie zakochany w tym serialu. Przez pierwsze kilka odcinków trzeba przyzwyczaić się do specyficznej scenografii i gry aktorskiej, ale jak już załapiesz klimat to nie sposób się od TOS oderwać. Dlatego polecam pomimo wszystko zapoznać się z tą perełką telewizyjnego sci-fi.
nie odpowiada mi basniowa konwencja oryginalnej serii. spodziwalam sie sf, a tutaj cos jakby czarnoksieznik z oz i alicja w krainie czarow razem wziete...plus szalejacy shatner, ktory nie jest moim 'najulubienszym' z aktorow;)
acz prawie kazda z konfrontacji mccoya ze spockiem to prawdziwe perelki:)
Warto oglądać dla:
# rozmów Spocka z Bones'em.
# Jima tracącego koszulkę w co drugim odcinku (przekomiczne).
# TOS to KLASYK. Lektura obowiązkowa. Jak Pan Tadeusz, czy Krzyżacy!
# Niektóre odcinki są na prawdę fajne.
# Mnie osobiście bardzo podoba się sposób, w jaki w serialu podkreślana jest przyjaźń łącząca trójkę głównych bohaterów.
# DeForest Kelley, James Doohan, Nichelle Nichols.
I nie, nie trzeba oglądać Oryginalnej Serii, żeby obejrzeć TNG, czy inne seriale.
Ja chyba się zmuszę :D , wiecie jak się nazywa laska z 1 odcinka krążąca koło Spoka w 00:10:50 sekundzie ??
http://up.programosy.pl/view/kto_to_1.jpg.html
Jak na razie po obejrzeniu 2 odcinków rzuciło mi się w oczy że laski z serialu noszą mini krótsze niż Jean-Luc Picard ma włosy ;D
szkoda że większość tych lasek już nie żyje :D ahhahaha