PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=841842}

Squid Game

Ojingeo geim
2021 - 2025
7,3 142 tys. ocen
7,3 10 1 142136
6,4 40 krytyków
Squid Game
powrót do forum serialu Squid Game

Ostania gra

ocenił(a) serial na 7

Byłem mocno zniesmaczony oglądając ostatnią "grę", od początku pompowali ten pomysł jako jakąś grę zespołową z obroną/atakiem, głową kalmara (xD) a sprowadziła się do solowej walki na noże. Mogli im po prostu rzucić sprzęt zamiast dorabiać otoczkę z dupy.

mbooge

Otóż to, też mnie to mocno rozczarowało tak jakby scenarzysta stał się niewolnikiem swojego pomysłu z samego początku serialu i musiał użyć tego Kalmara. Liczyłem na coś bardziej skomplikowanego niż solówka a jak już była to solówka to mogli ich wrzucić do klatki po prostu.

Zajcevv

dokładnie, i co to pomysł z poddaniem się podczas gry, przecież nie mogli przestać grać podczas gry tylko pomiędzy grami

ocenił(a) serial na 7
Seba_paj

Gwoli ścisłości - warunek nr 3: "Gracze mogą zakończyć grę głosem większości". Koniec. Nie ma nic, że trzeba to zrobić tylko pomiędzy grami.

Skrócenie do minimum reguł uważam akurat za dobry strzał w tym nie do końca udanym projekcie filmowym.

ocenił(a) serial na 8
mbooge

haha serio to komiczne jak przy całkiem sporej ilości kreatywnych pomysłów nie mieli żadnego na finałową grę. Zrobili zapowiadające intro ze wpomnień z grania w nią ze slow mo i patetycznym komentarzem, kuhwa nazwali cały serial od niej i co? I nic, zrobili zwykłą solówkę na noże która i tak już przewijałem bo było wiadomo, że główny bohater wygra, a ja bym o wiele bardziej żeby to jego kumpel zgarnął hajs.