PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=774659}

Sprawa idealna

The Good Fight
2017 - 2022
7,7 6,0 tys. ocen
7,7 10 1 5979
7,8 4 krytyków
Sprawa idealna
powrót do forum serialu Sprawa idealna

...a przynajmniej po 2 odcinkach mam takie spostrzeżenie. Pierwszy odcinek z zawiązaniem akcji fajny, ale powoli robi się (?) z tego prawniczy procedural a la wczesne początki Good Wife. Tyle że tam serial wiązała postać Alicii, wątek z Willem, Peterem, cały ten mocny galimatias polityczno-prawniczy z Elim Goldem na czele. Tu mam brak pełnokrwistej postaci na pierwszym planie.
Podnosząca się z upadku (kolejnego) Diane nie jest fascynująca, bo ileż razy w Good Wife miała akcji pt. powroty na szczyt i jej kolejne zawiłości losu? Trochę się zużyła niestety w innym serialu. Lucca ma potencjał, ale zawsze była tą dość płaską postacią drugoplanową, bardzo charyzmatyczną, ale tylko jako dodatek do bardziej pogłębionych postaci na pierwszym planie.
Nowa - Maia - to ma być chyba Alicia Florrick 2.0, tyle że młodsza i zerowym doświadczeniem. Też niespecjalnie do siebie przekonuje, ot kolejne dobrotliwe, ambitne i bardzo mądre dziewczątko.

Nie czuję tego spin-offu, nie ma tej werwy, tempa i wielopłaszczyznowej, inteligentnej fabuły, nie ma dobrze napisanych bohaterek (jak na razie), mimo że aktorsko jest znakomicie. Pewnie się rozkręci, ale postać Diane Lockhart w trakcie Good Wife naprawdę przeżyła wiele, nie wiem czym może jeszcze zaskoczyć skacząc do KOLEJNEJ kancelarii, naprawdę - emerytura była jej pisana :/

pris

fakt, to nie to samo, brak wyraźnej głównej bohaterki... I ogólnie całość wydawała się dziwna, że nagle wszyscy wylądowali w jakiejś podrzędnej kancelarii, i niby dlaczego ktokolwiek chciałby tam pracować? XD

BTW: Możesz mi przypomnieć co się stało z Carym Agosem? bo nie mogę sobie przypomnieć...

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Cary odszedł sam z kancelarii Lockhart, Agos, Lee po tym jak zaczęli robić podchody żeby wymienić go na Alicię jako głównego partnera ("imiennego"). Zaczął wykładać prawo i z ostatnich odcinków Good Wife wynikało że jest z tego bardzo zadowolony ;)

pris

ok, dziękuje za informacje, teraz sobie przypominam :)

ocenił(a) serial na 7
pris

po pierwszym odcinku byłam szczerze zachwycona, że kontynuacja jest wierna duchowi Good Wife, ale po kolejnych odcinkach ten entuzjazm minął. pomimo całej mojej sympatii do Christine Baranski oraz granej jej bohaterki, muszę powiedzieć, że póki co wygląda na maksymalnie wypaloną i zmęczoną. w dodatku, tak jak piszesz, Diane nie jest już tak fascynująca. Maia mnie przeraźliwie denerwuje swoją bylejakością. aktorka w ogóle nie sprawdza się w tej roli, bo sprawia, że bohaterka jak dla mnie jest nuda, chociaż biorąc pod uwagę etap życia w jakim się znajduje, powinno być zgoła inaczej.

pustka po good wife nie zostanie póki co zapełniona. szkoda..

ocenił(a) serial na 10
pris

Spokojnie, jeszcze nie wiemy czym jest ta 'Good fight', ale myślę, że będzie dobrze, tak jak w Good wife. ;)

Jedyne czym na razie jestem rozczarowana to Elsbeth Tasioni. Czekam aż odpalą fajerwerki, bo z takimi postaciami... No muszą być. ;)

annagawronska

Mnie trochę pod koniec Good Wife postać Alici zaczęła męczyć ..., bardziej byłam ciekawa wątków pozostałych osób niż głównej bohaterki.
Mam wrażenie, ze akcja Good Fight się rozkręca - dajmy czas. Jestem szczęśliwa, ze pojawia się postać Elsbeth Tasconi, bo jest genialna..., chociaż nie podobała mi się insynuacja, ze się leczyła.. i nagle jej biuro jest w gabinecie dentystycznym... w ogóle akcja, ze nagle wszystkim się nie powiodło i zaczynaja od zera jest trochę słaby. Postać Mai faktycznie nudna i bezpłciowa, jeżeli to zabieg celowy to być może nas zaskoczyli nagle się rozkręci - liczę na to. Diane podziwiałam wcześniej , teraz mam wrażenie, ze straciła "jaja". mimo to daję szansę temu serialowi !