PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10049310}

Sprawa Asunty

El caso Asunta
2024
6,1 3,6 tys. ocen
6,1 10 1 3601
Sprawa Asunty
powrót do forum serialu Sprawa Asunty

Główna bohaterka (matka) jest prawniczką. Jednak postać kreowana jest przez aktorkę w taki sposób, ze mam wrażenie, ze nie tyle jest chora na depresje, co mocno opóźniona w rozwoju intelektualnym.
Nie wiem na ile aktorka inspirowała się prawdziwą matką, a na ile ta gra to jej maniera, ale efekt jest słaby. Choć niechęć do bohaterki zbudowana od pierwszych scen;-).
Trudno dotrwać do końca filmu.

Anais_nin

A ja myślę, że dobrze zagrana postać osoby na dużych dawkach lorazepamu, ten lek robi sieczkę.

ocenił(a) serial na 5
Redrum

Ok, więc podczas śledztwa jej zachowanie było usprawiedliwione, ale po dwóch latach w areszcie?

ocenił(a) serial na 8
Sol89

Dalej na lekach...

ocenił(a) serial na 6
Anais_nin

Jej styl mówienia w scenach w trakcie przesłuchań brzmi jakby plotkowała z koleżankami o facetach. Może to tylko mój odbiór Hiszpańskiej mowy, ale wygląda to totalnie nie przekonywująco.

ocenił(a) serial na 8
Anais_nin

No to tylko poświadcza to, że nie masz pojęcia, jak zachowuje się człowiek na silnych lekach psychotropowych, zwłaszcza tych starszej generacji (a 12 lat w medycynie to dziś przepaść). Moim zdaniem świetnie zagrana rola osoby narcystycznej z silną depresją.

malvi_filmweb

No popatrz jak nie trafiłaś komentarzem;-) - mam pojęcie i to spore. Też o tym, że komunikacja zaczynająca się od „ty”nie przynosi nic pozytywnego.
Rozumiem, że Ciebie rola uwiodła. Różnic się to piękna sprawa. Warto się tego nauczyć:-).