Mam pytanie wiadomo skąd pochodził Kastus bo tak się zastanawiam czy ten egipcjanin
nie mógłby być nim bo na przykład został oszukany przez Ashura i pod tym wpływem
przyłącza się do Spartacusa
Na pewno nim nie jest.
Z Egipcjanina jest taki sam łajdak co z Ashura, a nawet jeśli by oszukał Egipcjanina to wątpię by się domyślił co i kiedy, jak dla mnie to Egipcjanin to typ " Zanieś, podaj, pozamiataj" i skończy swoją karierę w finałowym odcinku tego sezonu.
może masz racje ale podoba mi się jego styl walki bardzo efektywnie to wygląda i nawet bym się ucieszył gdyby była jeszcze okazja go pooglądać :D
Castus był z północnej Afryki jak i Nordo, Phraxus and David, wiem, że wszyscy razem się dołączyli do Spartacus.
1. Egipt jest w północnej Afryce
2. Ludzi Ashura jest kilku, pewnie wszyscy przejdą, może i sam Ashur, Glaber, przegra a on teraz marzy głównie o wolności. Lukrecja dyskretnie zasugerowała, że teraz pewnie podąży ze Spartakusem.
3. Jest świetny w walce, jak obok Spartacusa, Gannicusa, Crixsusa, Onemajosa przystało.
4. To jest pewnie Castus (od 7 odcinka o tym piszę!!!! :P) i po bitwie o Wezuwiusz cała banda Ashura przyłączy się do Spartacusa ;]. Wiemy również, że Gannicus i Castus to przywódcy 2 rozłamu gladiatorów (Gannicus będzie cenił Castusa, za pokonanie Onemajosa, Onemajos już nie będzie żył to nic go nie będzie tu trzymać - no a castus tym bardziej, po tym co teraz robi, widać nie ma szczególnych celów w życiu :)). A Ashura może przyjmą (może odrzucą, choćby chciał się przyłączyć), ale i tak będą nim gardzić, nie lubią go chyba wszyscy: Gannicus, Crixus, Spartakus, Onemajos, Agron :).
no i to jest bardziej satysfakcjonująca odpowiedź co do Ashura to chyba akurat Spartacus i Gannicus większych pretensji do niego nie mają ale też raczej nie lubią go nadyle by wszystkich przekonać do zaufania mu
Wyraźnie przez Ashura zabili dziwkę Gannicusa, szyderczo z nim rozmawiał w burdelu, chciał zmówić się na niego z Crixsusem (w finale Bogów Areny), niezasłużenie dostał znak braterstwa, kiedy to Gannicus był najlepszy u Batiatusa, podstępem pokonał i później zabił kumpla i brata znaku. Wątpię by Gannicus nie miał "większych pretensji" , Spartacus pewnie więcej by się znalazło :P. Ashur moim zdaniem życia już nie ma jednak :/;].
wszumie masz racje jakoś nie pomyślałem :D k*rwa już nie moge doczekać się następnego odcinka by wreszcie poznać te odpowiedzi a jeszcze będe mogł to obejrzeć dopiero w niedziele wieczorem albo poniedziałek co mnie już totalnie wk*rwia podejrzewam że jeśli to Kastus to może już wyjaśnić się w tym sezonie bo jak zginie Glabar tamten już nie będzie miał dla kogo pracować i możemy poznać chociaż jego imie :D
w ostatnim odcinku krew i piach pada imie Kastus.. agron mowi do spartacusa ze hamilkar sie przylaczy do bunstu ale kastus i reszta galow nie czy cos takiego.. nie pamietam dokladnie..ale pada to imie w tym momencie