PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39340
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

tym bardziej zadziwia podnieta tym serialem niektorych ludzi , gdy sie popyta skad ten zachwyt to glownie odpowiadaja ze golizna itp (masakra) co za kryterium oceny czy serial jest dobry czy nie :/

ocenił(a) serial na 10
Syrinx

kto ci to mówił, że to golizna jest najciekawsza w tym serialu?

korndddd

Pewnie tata...

Syrinx

Z tego co wiem, to o gustach się nie dyskutuje :) Każdemu podoba się co innego. Czy byłby sens gdyby każdy lubił to samo? Może i części odpowiada ta erotyka, ale sądzę, że w większość widzów przekonało zupełnie co innego. Serial ma w sobie coś co niektórych wciąga, a nie których zaś odrzuca, nie jest nigdzie napisane,że KAŻDY ma go lubić czy jak to ująłeś "podniecać się nim" :)

ocenił(a) serial na 10
Syrinx

Wysnułeś argumenty opierające się o nic. "Gdy sie pyta..." Ale kogo pytasz? Osobiście jestem fanem całej serii od początku i szczerze nie spotkałem się z opinią aby ktokolwiek oglądał Spartacusa dla cycków, itp.
Oczywiście o gustach się niby nie mówi, ale zauważyłem pewną zależność u dzisiejszych widzów, niekiedy speców od filmu. Mianowicie kiedyś oglądaliśmy filmy z Van Dammem, Stalonem i inne Terminatory i było całkiem fajnie, czasami wpadł jakiś ambitniejszy film i też to nikomu nie wadziło,
Ale naturalnie nie dzisiaj... Dzisiaj ludzie (nie czepiam nikogo broń Boże) ,a w szczególności polscy widzowie są mega specami od kinematografii, każdy zna się na reżyserce i jeśli ocena filmu na Filmwebie jest niska, oznacz to, iż film jest do bani (czego na szczęście nie potwierdza Spartacus). Dzisiaj film musi być ambitny. Jeśli są przekleństwa to dno, a odrobina humoru z dodatkiem akcji oznacza, że produkcja jest dla mniej inteligentnych, a dodając do tego jedną pozytywną opinie w temacie od razu możemy wrzucić film do koszyka z "gimbusami" <--- (do dzisiaj nie wiem co to za kategoria homo sapiens, ale jest modna).
Trochę popłynę nie w temacie, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Skoro Amerykanie uważani za kretynów, tworzą kino akcji, a na dodatek im to wychodzi, zaś my europejczycy-Polacy uważamy, iż filmy akcji są dla kretynów i skupiamy sie na kinie ambitnym, to moje pytanie czy mowa tu o ~40 milionach speców od kinematografii, czy może o ~320 milionach kretynów nie znających się na tworzeniu filmów?
Przekładacjąc to na temat Spartacusa, chodzi tu tylko i wyłącznie o rozrywkę. Pytasz czym się tu ludzie podniecają? Chociażby tym, że po pracy mogą zobaczyć kolejny odcinek czegoś przy czym nie muszą niepotrzebnie wytężać już i tak wyczerpanego umysłu, a na dodatek nieźle się przy tym rozerwać ;)

tHrol

O boze czlowieku ale nie da sie ukryc ze to imitacja Rzymu z mixem 300 tu nie ma co dyskutowac ze tak nie jest! gdyby to jeszcze byl mix to pół biedy ale ten serial jest po prostu kaszanowaty! Czy naprawdę gdy ogladasz te kiczowate sceny dialogi itp nie razi cie to? I serio wierzysz ze ten serial nie powstal na fali popularnosci i sukcesu Rzymu czy nawet 300? Dzisiaj ludzie nie tak jak piszesz ze kazdy uwaza ze zna sie na kinie lecz niestety jest tak ze byle szmira znajdzie "swego amatora" w przypadku spartakusa "amatorow" ktorzy beda bronili slepo ten serial jak jacys fanatycy i jeszcze osmieszaja sie twierdzac ze jest lepszym serialem od "Rzymu" chociaz nie wiem pod jakim w wielu aspektów miałby być ... co do golizny to serio masa ludzi ktora ogląda spartakusa twierdzi ze jest w ch...lepszy od Rzymu wlasciwie zawsze podnieca sie tym ze jest wiecej golizny i bara scen niz w Rzymie ...smieszne to JA wiem i sie z tego smieje no ale jak widac spora czesc widzow uwaza ze lepiej jest wtedy jak bedzie wiecej walenia golizny i przemocy ...bo Rzym byl dla nich za trudny ? moze za malo rozrywki mial? moze zmuszal do wiekszej znajomosci historii? nie wiem ja tylko sie smieje z takich fanow spartakusa jak i obiektywnie ocenilem ze to nieudolny mix rzymu i 300 chociazbys nie wiem jak bardzo staral sie przekonac ze tak nie jest to polegniesz bo nawet producenci tego nie ukrywaja! I tyle ps piszesz ze spartakus ma prawo sie podobac ? owszem nikomu tego prawa nie zabraniam ... Spartakus to naprawdę jest nieudolna podróba rzymu i 300 nawet jak na rozrywke o ktorej mowisz... rozbrajaajce sa te wspolczesne zamerykanizowane dialogi umieszczone w serialu dziejacym sie w starozytnosci ;), kiepskie sceny, zdjecia, aktorstwo, dialogi uderzaja po uszach kiepskością i rozwiazania fabularne jak w filmach klasy b albo c! pozdrawiam milego Spartakusowania :)

ocenił(a) serial na 8
Syrinx

Kolego, nie obnos sie juz tak z ta znajomoscia historii bo to juz pod jakis kompleks podchodzi. Gloryfikujesz Rzym, jako serial byl naprawde dobry ale nie wspominasz juz (byc moze z braku tejze wiedzy) o karygodnych bledach ktorych sie dopuscili ludzie odpowiedzialni za scenariusz produkcji HBO & BBC.
1.Atia (matka Oktawiana) zostala ukazana jako ladacznica pomimo faktu iz tak naprawde byla to bardzo pobozna i oddana rodzinie kobieta ktora nigdy nie poszla by do lozka ze sprzedawca konii.
2. Oktawiana nie bylo w Rzymie podczas Id Marcowych.
3. Marek Antoniusz nie byl takim bezmyslnym prostakiem jak go przedstawiono w serialu i jak go opisal Cicero.
4. Porcius Cato po przegranej bitwie pod Thapsus byl w Utyce razem ze swymi synami a nie ze Scypio jak zostalo to ukazane przez HBO.

High_draw

smieszny jestes raz napisalem o histori a ty sie "spajacowales" swoim tekstem:P i chyba twoja potrzeba napisania tego dowodzi ze jakis kompleks w tobie tkwi ..no sorki ale to nie moja wina :)
1. bzudra w rzymie jak ktos mial ochote to i byl i jak ta laska to i sługom d dawaly wiec kto ci takich glupot nagadal jak juz znanym faktem historycznym jest jak pewna zona pewnego cesara chodzila do burdelu dawala plebsowi tylka :P
2.to mnie kolo dynda przeciez nikt nie twierdzi ze rzym to rekonstrukcja wydarzeń lol
3.nie widze by go przedstawiono jako bezmyslnego prostaka nie wiem jaki ty serial widziales ale w rzymie byl on najlepsza postacia i najciekawsza!
.4 patrz punkt 2 eh moze nie wiesz ale dla potrzeby filmu czy serialu zmienia sie co nie co to nie jest tajemnica!

ps ten temat nie tyczy sie Rzymu ale gniota Spartakus Adieu i dalej wierz w to ze " wyższe " sfery szczegolnie w starożytności nie spółkowały z plebsem buahahah

ocenił(a) serial na 7
Syrinx

Sługa to nie plebs lecz niewolnik - czyli inwentarz, z tym można robić co się chce (przynajmniej do czasów cesarza Nerona). Pomijam fakt iż o skandalicznym (parzeniu się z plebsem) prowadzeniu się Atii nic nie wiemy (oprócz tego iż prowadziła się dobrze... może to tylko życzliwa Oktawianowi propaganda, a może godny zarejestrowania wyjątek zważywszy na moralnie zepsute czasy końca republiki). Owszem wiemy to o jej wnuczce i prawnuczce - tak jak o Messalinie - kronikarze raczyli to zauważyć bo raz dotyczyło to rodzinny władcy dwa było to czymś niezwykłym (po działaniach Oktawiana Augusta)

Ps.
Mnie w "Rzymie" najbardziej zirytowało potraktowanie "sycylijskiego korsarza" Sekstusa Pompejusza... a taką miałem nadzieję na rozbudowany wątek utrapienia Oktawiana.

Martin von Carstein

parzono sie z niewolnikami i plebsem wiec ta scena nie byla niczym zaskakujacym to czy na serio akurat ona historycznie sie grzmocila jak ukazano to sprawa 2gorzedna . raczej w wiekach 15-19 takie akcje budziły wiekszy skandal !Z ta różnica ze w starożytnym rzymie kary były surowsze ale za zdrade. Ps przeciez nie mowie ze grzmoscili sie jawnie... to w serialu tez jawne nie bylo tzn kazdy wiedzial ale kazdy udawal ze nie wie tak samo przeciez jest wspolczesnie :P

ocenił(a) serial na 7
Syrinx

Dla serialu owszem, to mogła być sprawa drugorzędna (w końcu chodziło o show). Dla historii już nie - nie ma przesłanek aby powątpiewać w czystość Atii.
Wieki zapisujemy cyframi rzymskimi.
Z tym iż swoboda seksualna średniowiecza w kwestii kobiet (mężczyźni mieli ją zapewnioną do XIX) to jeszcze wiek XV-sty.

tHrol

Fajnie napisane :)
Od siebie tylko dodam, że nigdy nie przestanie mnie zadziwiać fakt, że na ponad 50 min odcinka tej golizny jest może ledwie parę minut i to nie nawet samego seksu - są np. sceny, kiedy naga niewolnica myje swojego pana lub panią (często w takich scenach jest prowadzona normalna konwersacja, ale domyślam się, że pewne osoby nawet tego nie zauważą).

No ale "gdy się popyta" jaki jest Spartacus, pada odpowiedź GOLIZNA I CYCKI. No to JA się pytam: jak to kuźwa ludzie oglądają? Siedzą i patrzą tępo w monitor i ich mózg aktywuje tylko atawistyczny odruch na widok piersi i tyłka oraz ruchów kopulacyjnych?

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Może dlatego że scenariusz i dialogi są tak nijakie i powtarzalne, że nie są wstanie przyciągnąć uwagi widza, dlatego przykrywa się je kiczem który zresztą przyciąga fanów i większość się nie kryje że ogląda to właśnie tylko dla cycków i jatki.

LordNeo

Hm, oboje z Syrinxem powołujecie się na jakąś "większość", jakichś "widzów, którzy oglądają Spartacusa dla cycków i golizny". Ale dokładnie na kogo: potraficie wymienić kto tak mówi? jakieś linki do stosownych dyskusji? Bo osobiście na tym forum nie spotkałam się jeszcze z opinią po obejrzeniu odcina: cycki i golizna. Koniec opinii. Tu się raczej ludzie uzewnętrzniają na inne tematy i rozkładają na czynniki pierwsze co kto zrobił, powiedział, a nie "cycki w tej scenie podskakiwały lepiej od cycków w poprzednim odcinku".
Do moich znajomych, którzy również nie skupiają się na "zapychaczach fabuły" nie będę się odwoływać, bo nie mogę udowodnić ich egzystencji - tak jak wy nie możecie "większości" oraz "gdy się popyta niektórych" (to ciekawe: w końcu to jest większość czy tylko niektórzy?).

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

ale była dosyć duża i nerwowa dyskusja na temat żeńskiego owłosienia łonowego, gdzie poruszane były aspekty wizualne, dekoracyjne i w ogóle. Chociaż to też nie do końca była dyskusja o goliźnie w serialu, a raczej o gustach widzów ;]

ocenił(a) serial na 9
Bartes123_2

Buahahahaha ;D

Niezłe, a tamten temat dla jaj zrobiony, więc się niezbyt liczy.

ocenił(a) serial na 3
Bartes123_2

Do patrzenia z, do pieszczot bez, łaskocze w nosie.
A co tam też się wypowiem.

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Przy temacie który chociażby ja założyłem. Dużo osób zresztą nie w temacie pisało żebym się najogólniej odpier.dolił ponieważ im właśnie taka prymitywna rozrywka się podoba, w kontekście cycków i sieczki. Cytować nie będe kto chce może łatwo znaleźć. W innych tematach też się z tym spotkałem.
Nie bierzcie mnie za jakiegoś bigota, same w sobie sceny erotyczne mnie nie przeszkadzają, osobiście uważam że te sceny są najlepiej wykonaną częścią serialu, pewnie ze względu na ich prostotę i dobór aktorów/ek.
Ale uważam że w tym serialu, w dużej mierze mają maskować kulawość reszty odcinka.

LordNeo

co tam golizna/pomijajac kolesi wzietych z silowni gdzie dawniej nikt nie rozwijal tych elementow miesniowych ktore sie obecnie rozwija na silowni do tego dorobione miesnie itp jak np w 300. Wszystko kipi kiczem i "olejkiem ":P juz nie wazne z tym czy pokazuja psitki ptaszki cycki itp ale samo podejscie do golizny wyglada strasznie kiczowato teatralnie a dialogi rysuja kiczem i jak slysze kolesia ktory na "dole" mowi ze spartakus swietnie oddaje realia spoleczne itp to padam ze smiechu! Litosci przeciez w tamta epoke nawciskali tyle zamerykanizowanych gadek zwyczajow itp ze glowa boli ;P chyba tylko po to jak ktos mowil by przyciagnac widownie i temat bylby bardziej zrozumialy . te tematy milosci itp sa tak zenujące i marnie nakrecone ze szok! nie ma co sie posilkowac ze budzet niski bo za 15mln nie jeden i to duzo lepszy serial (sezon nakrecono). Wystarczy chociaz troche znac historie tamtych lat tamtego okresu i zwyczajow by od razu na widok wielu scen mrużyć oczy ;/ WTF dialogi w tym serialu przypominaja wspolczesne teksty i przeklenstwa wcisniete w komedie robin hood faceci w rajtuzach tylko ze tam od razu bylo wiadome ze to komedia a w spartakusie cisna na powage!:(( . Boze wystarcza podstawowe umiejetnosci zauważania różnicic w tym co sie oglada , ogladało itp by widziec te zgrzyty i marne kopiowanie marne nie dlatego ze kopiowanie ale po prostu marne :) z 300 z gladaiatora jak ktos podal i Rzym! Tam widze dyskusje czy trzeba widziec wczesniej Rzym sadze ze osoby ktore by wczesniej widzialy Rzym to by od razu zauważyły jak w spartakusie wieje kaszaną i kitem i nie gadalby o realistycznych obrazach spoleczenstwa i obyczajowosci w spartakusie bo padne! co do glownego tematu golizny pewnie chodzilo o to ze jest jej wiecej albo i bardziej niepotrzebnie upychanej niz w Rzymie bo tam przynajmniej miala jakis cel:D o obsadzie nie ma co dyskutowac bo zaraz tez beda odwolania do budżetu. ps a moze i dobrze bo wiekszosc zrozumie ze jak sie nie ma kasy to sie nie zaczyna za krecenie tego co tej kasy mocno wymaga ale watpie by debilizmy ffabularne i dialogowe tego serialu itp byly spowodowane brakami kasy raczej miernym scenraiuszem, rezyserka, aktorami. Fani spartakusa czy na serio nie widzicie ze producenci nabijaja was w bambuko tym kiczem? chociaz wiekszosc z was i tak pewnie nie zaplacila ani zlotowki bo wszystko z neta szlo:) ktos z was kupil ten szmelc na DVD itp?:)

ocenił(a) serial na 3
Syrinx

Kolego wysłałeś to do złej osoby ja to wiem i się z tym zgadzam i dodałbym jeszcze trochę od siebie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
Syrinx

Jestem na urlopie, nudzę się. Na wyprawę w teren za ostro na rybach wysiedzieć ciężko, socjalizowaniem się zmęczony.

LordNeo

Skarbie, ludzie ci to pisali i to był SARKAZM. Skoro atakujesz nas za uwielbienie dla Spartacusa, bo widocznie jesteśmy prymitywami, które nie znają się na historii, za to uwielbiają tryskającą juchę i cycki, to my ci właśnie odpiszemy:

TAK JESTEŚMY PRYMITYWAMI, KTÓRE NIE ZNAJĄ HISTORII, ZA TO UWIELBIAJĄ TRYSKAJĄCĄ JUCHĘ I CYCKI

*sarkazm*sarkazm*sarkazm*sarkazm*sarkazm*sarkazm*

emo_waitress

nie wiem czemu ty odbierasz opinie ze spartakus to kicz i kaszan itp TAK osobiscie czlowieku to tylko serial o ktorym niebawem zapomnisz a producenci maja wyj...ne czy akurat tobie se spodobal itp ;) wiec pozostanie jedynie dyskusja czy ten serial zasluguje na swoja ocene na filmwebie :) szczegolnie w kontekscie ocen jakie ma Rzym , gladiator, 300 itp ;) no i to raczej temat dla psychologow skad w was taka zawzietosc by bronic ten niepodważalny KICZ!:) owszem sam ten kicz widzialem inaczje bym nic nie pisal ale teraz najnowsze odcinki ogladam z kolega wilekim fanem tego serialu i czesto niestety musze go uswiadamiac co i jak i czmeu jest kicha w tym serialu o dziwo po paru odcinkach sam zaczął zauważać biede fabularna i wykonanie :) i sam z sibeie na jego szczescie co raz czesciej mowi "ja pier..ale kiche robia" "jak ja moglem ogladac to g.. i uwazac ze jest swietny" ;) pozdro i milego nastepnego odcinka:)

Syrinx

Jednym słowem zabiłeś w kimś radość cieszenia się serialem. Gratuluję! Całe szczęście, że nie mam takich kolegów, którzy sączyli by mi do ucha jadowite słowa w trakcie projekcji :) Podziwiam twojego znajomego, że z tobą wytrzymuje, mnie strasznie wku*wia, kiedy ktoś mi bzyczy nad uchem, jak coś oglądam.

Pozostając wierną fanką Spartacusa - pozdrawiam również :)

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Jak ja z kolegą, dość mocno wstawionym poszedłem spontanem na Aleksandra to cała sala nas znienawidziła za komentarze (czyli jakieś 20 osób), tylko właściwie nie wiem czy źli byli na nas czy na parkę obok która sobie nie żałowała, a z filmu widzieli tylko napisy końcowe.

ocenił(a) serial na 3
Syrinx

Faktycznie zapowiada się niestosownie i ...... smutnie.

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Kolego, ten sarkazm był słabo wyczuwalny. Ale nie ma się co rozwodzić nad gustami bo to droga donikąd.

Ale rezerwuje sobie takie samo prawo do krytykowania serialu jak i do wychwalania go rezerwują sobie jego fani.

Nie uważam też każdego fana za prymitywa, ale jak ktoś wyjeżdża do mnie z tekstem "jak się nie podoba to spier.dalaj ja lubię słuchać o chu.jach w odbytach" to jego słownictwo i postawa myślę, że upoważniają mnie do określenia go prostakiem.

LordNeo

Oczywiście masz prawo do krytykowania tego, co innym się podoba. I jest to nawet wskazane!
Ale wiesz, ci, którym coś - w tym przypadku serial - się podoba nie zareagują pozytywnie na hasła typu:
"Ludzie rozumiem że niektórym podoba cię ta chała {..}Sam ten syf oglądam, ale właściwie ze względu jak nisko serial upadnie {..}beznadziejnym scenariuszem czy dialogami prosto z pod budki z piwem [..] Robicie sobie krzywdę wiążąc ten seria-lik z prawdziwą historią, i obciach powtarzając te głupoty dalej. Mniej TV więcej książek."

To nie jest konstruktywna krytyka poparta konkretnymi argumentami, na którą można oczekiwać równie merytorycznej odpowiedzi. To jest po prostu aroganckie i pogardliwe traktowanie serialu i widzów, którzy oglądają. I nie dziw się, że ci ktoś odpisuje na takie posty w równie chamski sposób.
Poza tym to i tak jest trollowanie przez ciebie forum z powodowane nudą. Pewnie siedzisz i się cieszysz, jak twój temat jest cały czas odnawiany :D

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Mea culpa, mea culpa, mea culpa
Na usprawiedliwienie dodam tylko że pisałem to pod wpływem emocji (po odcinku 04 zdaje się) + nadal to jest moja subiektywna opinia (ustaliliśmy że mam do niej prawo) + konstruktywna argumentacja w poprzednich sezonach skończyła się tak jak ten temat (do sprawdzenia, jak komuś się chce szperać)

LordNeo

Nie przyznałeś się, że specjalnie trollujesz to forum. Twoje milczenie uznaje za zgodę!

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Że tak sobie pozwolę napisać "że hę"????

LordNeo

To był żart, niestety nie wyszedł :) Sorry :)

emo_waitress

Oł fak nie poprawiłam słowa z powodu na spowodowane i mi wyszło z powodowane :O
mam nadzieję, ze nie złapie mnie żaden ortografo-nazista!

ocenił(a) serial na 7
Syrinx

To chyba pytałeś się jakiś erotomanów, którzy jedynie cycki i dupy zauważają :)

Sayuki78

nikogo sie o ten serial nie pytam bo mnie srednio interesuje za to odbieram opinie ze lepszy od rzymu i glowne argumenty to golizna i przemoc! ps jesli masz cos do powiedzenia an temat tego ze spartakus nie jest mixem rzymu i 300 i jest lepszym serialem od rzymu to chetnie wyslucham :DDDD

ocenił(a) serial na 7
Syrinx

Użyłeś słowa "popyta", więc wyszłam z założenia, że jednak u kogoś zaczerpnąłeś opinii o tym serialu :P A ludzie widzą to, co chcą widzieć. Nawet jeśli Sparatcus posiadałby jeszcze bardziej rozbudowaną i "głęboką" fabułę, to ludzie i tak będą zauważać jedynie seks oraz przemoc. I nie, nie chcę się wdawać w żadne dyskusje o wyższości Spartacusa nad Rzymem, bo nie widziałam tego serialu i nie zamierzam się wypowiadać o tym, czego nie znam.

Sayuki78

"tym serialem niektorych ludzi , gdy sie popyta skad ten zachwyt" raczej znaczy to ze moje pytanie brzmi skad ten zachwyt , skierowane do osoby ktora sie tym serialem zachwyca i mi mowi o nim :) ps to Bardzo polecam Rzym wersje nieokrojoną (bez cenzury) oczywiscie :)

ocenił(a) serial na 10
Syrinx

Boisz się pokazać swoich głosów dzieciaku? To po co się udzielasz na forum publicznym? <fejspalm>

Teraz co do Twojej kretyńskiej wypowiedzi:
"gdy sie popyta skad ten zachwyt to glownie odpowiadaja ze golizna itp (masakra) co za kryterium oceny czy serial jest dobry czy nie :/" Moja rada: nie zadawaj się z kolegami z gimnazjum, którzy podniecają się tym serialem tylko dlatego, że można zobaczyć gołe piersi kobiet.
Po drugie nie napisałeś co Ci się nie podoba w tym serialu, więc temat automatycznie nie ma sensu, bo to zwykły spam.
Po trzecie obejrzyj najpierw 300, bo żeby porównywać film to trzeba go najpierw zobaczyć, a Ty tego nie zrobiłeś skoro twierdzisz, że Spartacus to "mix" 300 i Rzymu.
To czy jest lepszym serialem zależy od gustów: Ja obejrzałem najpierw Rzym i strasznie mi się podobał, potem wciągnąłem się w S. i jestem wiernym fanem do tej pory. Widać, że niektóre sceny w S. są przegięte, jednak wszystkie sezony trzymają poziom, nieraz widać zbyt mocny efekt komputerowych walk, ale dla miłośnika to nie aż tak wielkiego znaczenia. Ostatnim argumentem jest to, że to kręciła stacja STARZ która nie miała zbyt dużej płynności finansowej w porównaniu do Rzymu stacji HBO. Jak się jednak okazało S. okazał się wielkim hitem i nawet HBO wykupiło prawa do transmisji ...

Naprawdę polecam obejrzeć 300, bo w ogóle nie odróżniasz postaci Leonidasa i tej całej historii, o te wszystkie ważne rzeczy o które chodziło w 300 w porównaniu do S. Obejrzyj ponownie film i się zastanów jakie tu jest podobieństwo. No i pokaż swoje głosy, bo jestem ciekaw którym serialom dajesz 10 a którym poniżej 10.

pitixpl

"&lt;fejspalm&gt; " &lt;facepalm&gt; jak juz krecie !!! i leci z ciebie multifacepalm ... i jeszcze Mnie poleca 300 synku Ja tobie polecam obejrzec 300 to zrozumeisz o co chodzi a jak nie to jeszcze raz obejrzyj OMFG! Widac ze nie zrozumiales ze nie chodzi o lepszosc serialu bo gust ale o caloksztalt ,"kinematografie" a nie to czy historyjka ci sie podoba czy nie bardziej lub mniej...

Nie no otworzyłem puszkę pandory i masa kretynów zleci sie z pociskiem nieudolnym ze szczekaniem jakbym opinią o spartakusie uraził ich dume! Leczyc kompleksy do terapeuty dzieciaki!!! ps. syku moje głosy to moje głosy by takie krety jak ty nie zmieniały tematu posiłkując się czyimiś ocenami... Więc czytajac twoj żałosny komentarz niestety żałuję że otworzyłem puszkę pandory chociaz po takich fanach spartakusa jak Ty w sumie czego innego moglem sie spodziewac:/ nic

ocenił(a) serial na 10
Syrinx

Można pisać zarówno <fejspalm> jak i <facepalm> na polskich forach. Dzieciaku ogarnij ortografię i interpunkcję.
"OMFG" Ile Ty masz lat? :D 14, 15?
" i jeszcze Mnie poleca 300 synku Ja tobie polecam obejrzec 300 to zrozumeisz o co chodzi a jak nie to jeszcze raz obejrzyj OMFG! Widac ze nie zrozumiales ze nie chodzi o lepszosc serialu bo gust ale o caloksztalt ,"kinematografie" a nie to czy historyjka ci sie podoba czy nie bardziej lub mniej..."
Ty zdania nie potrafisz poprawnie zbudować, ogar dzieciaku, porozmawiamy kiedy obejrzysz 300 i będziesz potrafił UARGUMENTOWAĆ dlaczego nie podoba Ci się S.

pitixpl

nie no kretyn straszny :/ lord neo w pełni miał racje :/ pitixpl straszny ciemniaki oszołom jesteś smutne ale prawdziwe nie bede przytaczal najbardziej żałosnych twoich cytatów bo musiałbym przytoczyć całą wypowiedź... hahahahah hahahah twoje "wrzuty" na poziomie foresta gumpa ahahahahhahahaha rozbawiles mnie na dzis dzieki ahahahhahahaha uwieliam takich kretow :) "fejspalm" hahaha

ocenił(a) serial na 10
Syrinx

Udowadniasz, że jesteś dzieckiem.
W Twojej wypowiedzi nie ma żadnych sensownych argumentów, walisz bezsensowne posty i obrażasz innych użytkowników. 100% DZIECIAK

ocenił(a) serial na 10
Syrinx

zgłaszam wszystkie Twoje posty dzieciaku :)

pitixpl

hahahahahahah co za bieda! hahahaha :D ciekawe kto ma wiekszy ubaw z ciebie "lordneo", JA czy inni uzytkownicy :)

ocenił(a) serial na 9
pitixpl

Wspaniale powiedziane. Też jestem wiernym fanem Spartakusa mimo że wcześniej oglądałem Rzym. 300 natomiast to równie dobra produkcja tyle że kinowa. W końcu pierwszy aktor którego skojarzyłem w Spartakusie to Doctore, Perski posłaniec którego Leonidas wrzuca do studni w 300. Pozdrawiam. Jak lubisz kino kostiumowo-historyczne to prowadzę ranking na blogu. Można tam głosować. Zapraszam i pozdrawiam. http://www.filmweb.pl/user/Rahabiel/blog/536767

ocenił(a) serial na 10
Syrinx

Oczywiście Rzym jest bardziej poważny jeśli tak to można ująć, nie mówię, że nie, ale co do Spartacusa to nic innego jak czysta rozrywka, kurde Mortal Kombat :) Serial tylko bazuje na wydarzeniach historycznych, nikt na siłe nie stwierdzi, iż jest to dokument, bo nim nie jest. Wspomniałeś o 300, tutaj również mamy do czynienia z czystym show w oparciu o historię, ale przede wszystkim komiks. Hollywood ;)

Ps. Szacunek dla Ciebie, że odpowiadając w temacie nie pojechałeś nikomu bezpośrednio, bo to się rzadko zdarza, serio ;)

ocenił(a) serial na 10
tHrol

Ja wyżej pisałem o wspólnym szacunku :) Ludzie "rilaks" ;)