PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39345
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Marek Krassus

ocenił(a) serial na 9

Nie wiem czy Wam też rzuciło się w oczy,ale była już o nim mowa w 1 sezonie ;)

ocenił(a) serial na 8
loozack

Skoro mówili to raczej w uszy się rzuciło, a nie w oczy :)

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

się czepiasz :P

loozack

Zamierzony efekt DeKnighta mający na celu wprowadzenie tej postaci jako najbardziej poważanego, budzącego podziw, ale również strach człowieka w Rzymie.

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

No tak, ale w sumie za pierwszym razem jak oglądałem Krew i Piach to nie zwróciłem na jego postać aż, tak wielkiej uwagi. Dopiero ponowne obejrzenie po 3 sezonie sprawiło, że 'hmmm'. Tak swoją drogą do tej pory byłem przekonany, że pomysł na jego postać pojawił się wraz z 3 sezonem, a teraz widać że od początku był taki zamiar. Tak jestem ignorantem historycznym i nie miałem zielonego pojęcia, że to Krassus dopadł Spartacusa. Do tej pory myślałem, tylko że po prostu Rzymianie go zabili ;P

loozack

Ej no spoko :) Ja zanim zaczęłam oglądać ten serial miałam minimum wiedzy na temat Spartakusa, a mianowicie wiedziałam, że istniał :D Nie wiedziałam, kiedy żył, kto go złapał, ani nawet ze przyszło mu żyć w czasach kiedy działał Cezar.

A o tej zamierzonej obecności Krassusa w rozmowach bohaterów poprzednich sezonów dowiedziałam się z wywiadu DeKnighta. Niby to przyuważyłam wcześniej - szczególnie kiedy była ta akcja z Licinią - ale dopiero w tym wywiadzie twórca otwarcie to przyznał.

Uważam, że to jest wspaniałe, że człowiek się dokształca dzięki serialom powszechnie uważanym za płytką rozrywkę o cyckach i walkach :D Dzięki Spartacusowi ja osobiście znacznie poszerzyłam swoją wiedzę czytając o Spartym, Julku, gladiatorach itp.

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 8
loozack

Postać Krassusa była już planowana od pierwszego sezonu. Tak samo, już wtedy szukano aktora, który mógłby go zagrać. Osobiście myślałam, że Kevin Sorbo nas zaszczyci :)

Kasiek_haz

Chyba bym umarła w butach :o *_*

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Kaman! Tylko Herkules mógłby pokonać Spartakusa :)

Kasiek_haz

Ale to ze szczęścia! Widzisz te gwiazdy w oczach! :D

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Trzeba przyznać, że byłoby to epickie starcie :)

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

ja nie wiedziałem, nie szukałem takowych cieakwostek i nie ogladałem wywiadów ;)P

ocenił(a) serial na 9
loozack

Wcale mnie to nie dziwi. Krassus faktycznie był najbogatszym Rzymianinem. W 1 sezonie pojawia się jego kuzynka (imienia nie pamiętam). Niestety zabija ją Ilithyia.

ocenił(a) serial na 9
Lion_84

Miała na imię Licinia ;)

ocenił(a) serial na 9
Caroline_00

Dokładnie :D

ocenił(a) serial na 9
Lion_84

dokładnie miałem napisać dokładnie :D