Jak myslicie? czy agron , nasir i reszta uciekinierow przezyja? Juz sa wolni i Rzym przestal ich scigac? jak to jest?
Według historii w ogóle nie istnieli, także nie wiadomo. Historia mówi natomiast, że ci, którzy sie wycofali zostali dorwani przez Pompejusza, itp...
Zaraz DeKnight nas zaskoczy i zrobi serial o Nagronie :D
Pewnie zrobią następny sezon o tym, jak Agron z Nasirem założyli Republikę Gejów w Alpach Szwajcarskich.
ja na powaznie sie pytam... a na jakie ziemie oni uciekli? Czy Rzym podbil te ziemie na ktore uciekli nasir i agron?
Mówili o Alpach, czyli musieli uciekać gdzieś na tereny dzisiejszej Szwajcarii/Austrii.
Z tego, co pamiętam, to te tereny podbito za czasów Oktawiana Augusta, czyli kilkadziesiąt lat później.
No cóż, jak ta dwójka wychowała gromadkę dziatków w stylu gladiatorskim, to chciałabym zobaczyć napaść na ich wioskę :D
You walked into the wrong neighborhood muthaf*cka!
Szanowny recenzent na hataku wieszczył, że niby widzi szansę na ponowne pojawienie się rebeliantów-zbiegów w spin-offie o Cezarze (trochę logiki w tym pomyśle brak, bo po kiego mieliby się wracać niby?). Ale stwierdzam też, że ludzie są dziwnie pewni, że spin-off będzie. Bo przecież nie będzie! Jaki w tym sens?
w końcu Cezar powiedział, że takich wojowników jak Agron to on by chętnie miał na własny użytek
ale wątpię, że się pojawią,
Zakładając, że spin-off będzie i że Cezar będzie Cezarem ze Spartacusa... Może jakieś epizody Laety, Nagrona itd.? Takie puszczanie oka w stronę fanów Spartacusa i tyle. Żadnych wiodących ról. Chociaż ten spin-off to palcem na wodzie malowany
No jeśli zrobią następny sezon o triumwiracie to może będą ich motywy, ale tak to przeżyli i są wolni.
fajnie by bylo :p Czyli Agron i Nasir przezyli i maja sie dobrze :p i zgina ze starosci :p dzieki wam
Masz taką dziwną kobiecą potrzebę happyend'u. Agron i jego chłopak uciekli, resztę dopowiedz sobie sam. Raczej nie znajdziesz żadnych tekstów historycznych o nich, poza tym co za różnica, serial się skończył, nie wiadomo czy będzie spin-off i czy w tym spin-offie do towarzystwa Cezara wcisnął właśnie naszą parę homoseksualistów.
kobiecą? say what?
tutaj tabuny facetów chciały odjechania Spartakusa ku zachodzącemu słońcu i tylko jedna dziewczynka (ja) chciała rzezi i kill them all, także hold your horses z tą "kobiecą potrzebą happy endu"
Chciałaś powiedzieć: chcieli, żeby Gannikus odjechał z Sybil.
Nie wspominając o teoriach, że on z tego krzyża zszedł/ został ściągnięty przez dających dyla Agrona i Nasira, bo nie widać jego śmierci :D
Osobiście chciałam przeżycia Team Germanii (nie dostałam), Agrona i Nasira (dostałam) i Spartakusa (bo tak i już. nie dostałam). Reszta opcjonalnie. Sekretnie życzyłam sobie przeżycia Tybka (jeżeli zignoruję pewne wiadome sceny), a to chyba "kobiece" nie jest :P
Całe szczęście miał tak beznadziejną śmierć, że w mojej podświadomości wciąż spokojnie może żyć :) Wydarzeń z 8 odcinka nie rejestruję :)
A Ganikus, niestety, zmarł, ale po 3 dniach zmartwychwstał, odnalazł Sybil, zgolił głowę, przywdział habit, i chodzą wspólnie głosić ewangelię po rzymskich ziemiach. To on jest tym Jezusem, o którego padło pytanie w innym wątku.
dokładnie tak reaguję jak czytam "nie pokazali jak umarł więc żyje i go zdjęli z krzyża i hala za Alpy"
http://media.tumblr.com/dcfe8de7c76173499f56f2e83373ba72/tumblr_inline_mktmvmKs1 91rqz22x.gif
Spłynęło na mnie objawienie!
PS. Gdyby Tybek nie miał wiadomych scen i by umarł w tym sezonie, to byłby tu jeden wielki ryk z mojej strony.
Tak samo. Ale podejrzewałam, że nawet mimo "tych" scen opłaczę jego śmierć. Jednak była tak antykilmatyczna, że bardziej się zaśmiałam jak padł.
Team Germania ahhh... Szczerze mówiąc bardziej żałowałam Saxy i Donara niż Spartacusa i Naevii (ale Naevia to wariatka, a ze śmiercią S. byłam pogodzona)