PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39338
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Jak myslicie? czy agron , nasir i reszta uciekinierow przezyja? Juz sa wolni i Rzym przestal ich scigac? jak to jest?

ocenił(a) serial na 10
rotanimod

Według historii w ogóle nie istnieli, także nie wiadomo. Historia mówi natomiast, że ci, którzy sie wycofali zostali dorwani przez Pompejusza, itp...
Zaraz DeKnight nas zaskoczy i zrobi serial o Nagronie :D

ocenił(a) serial na 8
rotanimod

Pewnie zrobią następny sezon o tym, jak Agron z Nasirem założyli Republikę Gejów w Alpach Szwajcarskich.

ocenił(a) serial na 6
Bodzepor

ja na powaznie sie pytam... a na jakie ziemie oni uciekli? Czy Rzym podbil te ziemie na ktore uciekli nasir i agron?

ocenił(a) serial na 8
rotanimod

Mówili o Alpach, czyli musieli uciekać gdzieś na tereny dzisiejszej Szwajcarii/Austrii.
Z tego, co pamiętam, to te tereny podbito za czasów Oktawiana Augusta, czyli kilkadziesiąt lat później.

ocenił(a) serial na 6
Bodzepor

Czyli predzej czy pozniej Nasir i Agron zostali zabici ;p

ocenił(a) serial na 8
rotanimod

Zdążyliby umrzeć ze starości.

ocenił(a) serial na 7
rotanimod

Mogli też zawendrować w " nasze" okolice ;)

rotanimod

No cóż, jak ta dwójka wychowała gromadkę dziatków w stylu gladiatorskim, to chciałabym zobaczyć napaść na ich wioskę :D
You walked into the wrong neighborhood muthaf*cka!

rotanimod

Niestety, ale Agron i Nasir są ścigani przez posłankę Pawłowicz. Nie mają najmniejszych szans.

rotanimod

Szanowny recenzent na hataku wieszczył, że niby widzi szansę na ponowne pojawienie się rebeliantów-zbiegów w spin-offie o Cezarze (trochę logiki w tym pomyśle brak, bo po kiego mieliby się wracać niby?). Ale stwierdzam też, że ludzie są dziwnie pewni, że spin-off będzie. Bo przecież nie będzie! Jaki w tym sens?

happyand

Do tej pory nie widziałam oficjalnego potwierdzenia spon-offu.

ocenił(a) serial na 8
happyand

w końcu Cezar powiedział, że takich wojowników jak Agron to on by chętnie miał na własny użytek
ale wątpię, że się pojawią,

ocenił(a) serial na 7
happyand

Zakładając, że spin-off będzie i że Cezar będzie Cezarem ze Spartacusa... Może jakieś epizody Laety, Nagrona itd.? Takie puszczanie oka w stronę fanów Spartacusa i tyle. Żadnych wiodących ról. Chociaż ten spin-off to palcem na wodzie malowany

ocenił(a) serial na 9
rotanimod

No jeśli zrobią następny sezon o triumwiracie to może będą ich motywy, ale tak to przeżyli i są wolni.

ocenił(a) serial na 6
jukatos

fajnie by bylo :p Czyli Agron i Nasir przezyli i maja sie dobrze :p i zgina ze starosci :p dzieki wam

ocenił(a) serial na 6
rotanimod

chcialbym ich zobaczyc w serialu Cezar ;)

ocenił(a) serial na 6
rotanimod

Nikt sie nie wypowie o tym czy przezyja czy zgina? :d

rotanimod

Masz taką dziwną kobiecą potrzebę happyend'u. Agron i jego chłopak uciekli, resztę dopowiedz sobie sam. Raczej nie znajdziesz żadnych tekstów historycznych o nich, poza tym co za różnica, serial się skończył, nie wiadomo czy będzie spin-off i czy w tym spin-offie do towarzystwa Cezara wcisnął właśnie naszą parę homoseksualistów.

ocenił(a) serial na 8
adamfr

kobiecą? say what?
tutaj tabuny facetów chciały odjechania Spartakusa ku zachodzącemu słońcu i tylko jedna dziewczynka (ja) chciała rzezi i kill them all, także hold your horses z tą "kobiecą potrzebą happy endu"

Kasiek_haz

Chciałaś powiedzieć: chcieli, żeby Gannikus odjechał z Sybil.
Nie wspominając o teoriach, że on z tego krzyża zszedł/ został ściągnięty przez dających dyla Agrona i Nasira, bo nie widać jego śmierci :D
Osobiście chciałam przeżycia Team Germanii (nie dostałam), Agrona i Nasira (dostałam) i Spartakusa (bo tak i już. nie dostałam). Reszta opcjonalnie. Sekretnie życzyłam sobie przeżycia Tybka (jeżeli zignoruję pewne wiadome sceny), a to chyba "kobiece" nie jest :P

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Całe szczęście miał tak beznadziejną śmierć, że w mojej podświadomości wciąż spokojnie może żyć :) Wydarzeń z 8 odcinka nie rejestruję :)
A Ganikus, niestety, zmarł, ale po 3 dniach zmartwychwstał, odnalazł Sybil, zgolił głowę, przywdział habit, i chodzą wspólnie głosić ewangelię po rzymskich ziemiach. To on jest tym Jezusem, o którego padło pytanie w innym wątku.

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

hahaha ale śmieszne haha na 100% tak się stało.

ocenił(a) serial na 8
greet

dokładnie tak reaguję jak czytam "nie pokazali jak umarł więc żyje i go zdjęli z krzyża i hala za Alpy"

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

no to następny poroniony pomysł. Pewnie tam wszyscy sadzą ziemniaki teraz

greet

Raczej klinikę zakładają i bank, toż to Szwajcaria przecie

Kasiek_haz

http://media.tumblr.com/dcfe8de7c76173499f56f2e83373ba72/tumblr_inline_mktmvmKs1 91rqz22x.gif

Spłynęło na mnie objawienie!

PS. Gdyby Tybek nie miał wiadomych scen i by umarł w tym sezonie, to byłby tu jeden wielki ryk z mojej strony.

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Tak samo. Ale podejrzewałam, że nawet mimo "tych" scen opłaczę jego śmierć. Jednak była tak antykilmatyczna, że bardziej się zaśmiałam jak padł.

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Team Germania ahhh... Szczerze mówiąc bardziej żałowałam Saxy i Donara niż Spartacusa i Naevii (ale Naevia to wariatka, a ze śmiercią S. byłam pogodzona)

ms_rosencrantz

Germanie zasłużyli na życie, bo byli po prostu w porządku - wobec Spartakusa i tak ogólnie. No i wobec mnie :P