Teraz Gannicus dolaczy do tej "armii" Spartacusa i tam spotka sie z Crixus'em, a ze jest on konkretnie ograniczony no to bedzie chcial go zabic co doprowadzi po czesci do upadku bandy Spartacusa...
Zauważ, że między wszystkimi głównymi gladiatorami jest napięcie- Crixus i Gannicus-nie wyjaśnione kto jest najlepszy. Doctore i Gannicus- wspólna kobieta. Crixus i Spartacus- oni też przyjaciółmi dobrymi nie byli.
To prawda. Jedyne czego mozna sie spodziewac to to, ze Oinamaus jakos sie dowie lub Gannicus mu o tym powie, bo Doctore raczej chyba nic nie podejrzewal.... Oczywiscie jesli w ogole sie spotkaja co wedlug mnie jest mozliwe, bo Gannicus dobre emocje wprowadza wsrod widzow i szkoda byloby sie go pozbyc
trudno przewidzieć ten serial... ile razy probowalem, lub zdawalo mi sie ze tak sie skonczy, to zawsze jest inaczej, dlatego uwielbiam ten serial, jest nie przewidywalny, ja osobiscie watpie aby doctore sie dowiedzial o romansie, i ze gannicus i crixus bda walczyli
Jeśli Lucretia przeżyje (a są ku temu przesłanki), to Doctore może się dowiedzieć. W dodatku chyba Neavia była przy tym, jak Gannicus przyniósł martwą żonę Doctore. Lucretia wtedy powiedziała, że nikt ma się nie dowiedzieć o tym, że byli razem... Ale to tylko gdybania :)
To, że Gannicus pojawi się w jednym sezonie z pozostałymi jest pewne jeżeli autorzy dalej będą trzymać się faktów historycznych.
Zerknijcie tylko na angielską wiki w dowódców powstania Spartakusa: http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Servile_War
Są nimi: Spartacus, Crixus, Oenomaus, Castus i Gannicus.
Wręcz przeciwnie. Bardziej możliwe jest, że teraz jako wolny człowiek zaciągnie się do armii (prawdopodobnie jedyne co umie to zabijać) i potem spotka się z resztą gladiatorów na polu bitwy. Taką mam nadzieję.
Chociaż z drugiej strony, jakby dowiedział się kto jest po przeciwnej stronie i z kim przyszłoby mu walczyć to kto wie, czy by nie zmienił drużyny.
Moim zdaniem Gannicus zaszyje sie gdzieś w jakiejś melinie gdzie będzie pił do upadłego i zabawiał sie z wieśniaczkami.
Gdy usłyszy o powstaniu, odnajdzie buntowników i przyłączy się do nich.
A niby dlaczego Crixus mialby zabić, bądź też próbować zabić Gannicusa??? To, że dał mu wisiorek- symbol mistrza Kapui, był metaforą sympatii, tak przynajmniej ja to odebrałam,,,,
napewno tak będzie że Gannicus przyłączy się do buntowników, bo tak nawet gdzieś wyczytałem w historii, i będzie "generałował" myśle że 2 seria spartacusa będzie o zwycięstwach spartacusa i kompanów nad rzymem, rozłamu armii przez tępego Crixosa, nie lubie go! i niestety klęski.tak jak w historii buntu niewolników pod wodzą spartacusa.
Ja mysle, ze nie Gannicus znajdzie kompanie, tylko kompania jego :). Ciekawe jak sie wszystko potoczy, trzeba pamietac, ze spora czesc postaci umarla (Mellitia, Batiatus, Barca, Solonius, Titus, Tulius, Gaia, Gneasus, Varro itp). Jak to +przeniesienie srodowiska z ludus na otwarty teren zrzutuje na sezon. Co do Walki o ktorej mowicie, mysle ze do niej nie dojdzie. Crixus ma inne rzeczy w glowie (Naevia), no jedyna mozliwoscia imo jest walka z Gannicusem z jej powodu. Innego nie widze ;]
a jeżeli ktos ma jakieś obawy, czy w zgodzie z prawdą historyczną autorzy serialu nie zawachają się ukatrupić głównych bohaterów - proponuję przypomnieć sobie nieco stary ale wciąż jary serial "Robin z Sherwood" - Robina ukatrupili jak nic. A i tak zrobili jeszcze dwa sezony ;) A nie szukając za granicą nasz Janosik też źle skończył. Najlepsze jest jednak w tym wszystkim to, że pierwszym rzymskim asem, który ruszył prać buntowników był nasz ulubieniec Legatus Glaber ;) I zapewne w finale sezonu drugiego to jemu złupią dupsko. Gladiatorzy nie muszą już walczyć między sobą, zresztą nigdy nie chcieli chyba tak naprawdę. Ale miejsca na intrygi będzie aż nadto - tyle silnych osobowości...