PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706783}
7,5 615  ocen
7,5 10 1 615
Soredemo Sekai wa Utsukushii
powrót do forum serialu Soredemo Sekai wa Utsukushii

Cudo :)

ocenił(a) serial na 10

Ładna kreska, ciekawa fabuła, cudowna ścieżka muzyczna, niebanalni bohaterowie, ujmujące
momenty! Miałam pewne opory przed oglądaniem - bo chłopak jest tu młodszy i niższy od
dziewczyny... ale stwierdzam, że to nie przeszkadza, a dzięki temu anime nie jest tak zwyczajne
:)

ocenił(a) serial na 8
anowi911

Hehe, "bo chłopak jest młodszy i niższy" - zabrzmiało jakbyś się przesadnie utożsamiała z główną bohaterką i chciała tym samym powiedzieć, że on nie pasuje do Twojej listy oczekiwań:p Nie martw się, nie musisz za niego wychodzić!:D

Trochę irytujący jest ten goły tyłek głównego bohatera pokazywany w każdym odcinku - trochę czuć tu pedofilię:p
Ale świat anime jest bardzo ładny i fabuła też ciekawa - o ile będzie się rozwijać a jednocześnie nie stronić od zaskakujących momentów (jak do tej pory), to może to być naprawdę dobra seria:)
Zważywszy na ten świat, można się spodziewać że pomiędzy bohaterami do niczego nie dojdzie, co najwyżej na finał twórcy dadzą typowe baśniowe "i żyli długo i szczęśliwie" - ze skokiem do ich pełnoletności, gdy odbędzie się ślub i finałowe buzi buzi:p

Gubio

Widzem, że nie tylko mi się to "rzuciło" w oczy(chodzi mi o dolną część pleców bohatera:)

ocenił(a) serial na 2
anowi911

Ja jeszcze poczekam z oceną, ale myślę, że będzie to coś koło 7 a 8. Główna bohaterka jest świetna, mały mnie czasem do szału doprowadza. Muzyka.. pasuje do tego świata, ale niczym mnie nie ujmuje. Ogólnie jest to dobra seria, ale jednak nic wybitnego tutaj nie widzę ;)

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Tak jak piszesz, nic wybitnego. Historia lekka i prosta, ale zrobiona ze smakiem. Nie przesłodzili, nie koloryzowali ani nie próbowali dramatyzować.
W mijającej, niezbyt udanej ramówce, ta pozycja zdecydowanie w czołówce.
Oglądało się z przyjemnością, dlatego ode mnie, mocna 8:)

ocenił(a) serial na 2
Gubio

A ja dałem 6, ponieważ od mniej więcej połowy, stało się to trochę nudne. A ostatni odcinek był wybitnie nudny. Żeby nie było, ja kocham gatunek slice of life, który jest przez wielu uznawany za nudny (tak wiem, to nie seria z tego gatunku, ale piszę to ze względu na to, żeby było wiadomo, że mnie raczej serie pełne akcji w ogóle nie interesują i nie bezpodstawnie mówię, że mnie to nudziło), ale tutaj czegoś zabrakło, obejrzałem do końca... ale nawet jak kolejna seria powstanie, to nie mam totalnie żadnej motywacji, aby zacząć ją oglądać. Dlatego 6/10 wydaje mi się oceną sprawiedliwą.

anowi911

Nie martw się,jeszcze podrośnie:) Anime ok, starsza dziewczyna i młodszy chłopak - zawsze to jakiś powiew świeżości:) Nie zdziwię się jeśli będzie 2 sezon, choć zakończenie było jak najbardziej w porządku.

ocenił(a) serial na 10
anowi911

Anime świetne i jak piszesz też miałam opory przed obejrzeniem. Ale jest super, szybko sie ogląda i mega wciąga można by powiedziec ,szkoda ze tak mało odcinków, ale z drugiej przynajmniej nie było zbędnego przeciągania. Cenie go za to mi. ze romans zaczyna sie wcześnie a nie na koncu anime. Polecam dla fanów Itazura na kiss.
Mam nadzieje ze zrobią jaką ove ze ślubu albo przyszłości.

ocenił(a) serial na 10
anowi911

Anime jest przecudne, kreska ładna, bohaterowie nie są nudni. Przyciągają zdecydowanie uwagę . Fabuła świetna, jedna z lepszych jakie widziałam w animie, wszystko tu jest romans humor i nie przeciągania jak to często bywa w niektórych w tego typu anime. Dla zdecydowanie te anime zasługują na uwagę i jestem pewna że któregoś dnia obejrzę je po raz kolejny. Liczę na kolejny sezon :)