Nie mam nic do ludzi odmiennej orientacji. Jednak serial dla ludzi heteroseksualnych jest dosyć męczący . Fajnie ogląda się filmy bądź seriale które w jakikolwiek sposób odnoszą się do naszego życia. Jeśli jednak ni Fajnie ogląda się filmy bądź seriale które w jakikolwiek sposób odnoszą się do naszego życia. Jeśli jednak nie masz swoim towarzystwie Ludzi homoseksualnych to wątpię żeby ci się spodobał. Jednak jest to tylko moja opinia.
Masz rację, środowisko w serialu obraca się póki co wokół trzech par, z czego dwie są homoseksualne, więc rozumiem że może to być dość, jakby to powiedzieć - nudne - dla heteroseksualnych widzów. Ale fajna opinia, szczera i z szacunkiem do pozostałych. Ja osobiście bardzo się odnajduję w fabule, no i łykam jak pelikan wszystko z Carlosem, więc bardzo mi się osobiście podoba serial. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! :)
Jestem osobą hetero i uwielbiam ten serial bo w pełni akceptuje każdą orientację. Cudownie się go ogląda.
Jestem heteroseksualna, a film ogromnie mi się podobał i w mojej opinii przedstawiał uniwersalne problemy. Z wieloma z nich sama się borykam :)
Macie rację, według mnie serial też jest uniwersalny, dla każdego widza (oczywiście tak 16+). Poza tym jedna z par jest w końcu hetero :) Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Strasznie fajnie pokazane są relacje między bohaterami i jakoś to wszystko tak się spina w całość...łatwo było mi się zżyć bohaterami i w sumie smutno mi, że to już koniec.
O proszę! Forum kolejnego serialu homo, gdzie "przypadkiem" się znalazłeś, by prowadzić swoją tyradę anty. Masz nasrane w głowie, typie XD
Gdyby te środowiska nie kazali innym ludziom się sobą zachwycać, to nic bym tu nie napisał. Inna sprawa że już dawno nie widziałem produkcji, w której postacie gejów, lesbijek byłyby mordercami, pedofilami, zbirami, a nie wiecznie biedni i pokrzywdzeni chłopcy i dziewczynki.
Nie mam nic do ludzi którzy nie znają ludzi odmiennej orientacji. Jednak czytanie opinii od osób nie znających osób homoseksualnych a oglądających seriale o osobach homoseksualnych jest dosyć męczące. Fajnie czyta się opinie, które w jakikolwiek sposób odnoszą się do naszego życia.Jeśli jednak czytasz opinie od osób nie rozumiejących tematu, to wątpię że ci się to spodoba. Jednak jest to tylko moja opinia.
Nie obraź się, ale trochę bez sensu jest to co napisałaś. Dlaczego zakładasz że to co na ekranie musi mieć odzwierciedlenie w życiu żeby można to ocenić? Oglądając Harry'ego Pottera nie powiesz mi chyba że byłaś w szkole magii... :)
Ja wiem, tak też to zrozumiałem, ale nie zgodzę się mimo wszystko. Nie musi znać kogoś o orientacji homo aby obejrzeć taki serial, nawet powiem więcej, fajnie że to obejrzy ktoś kto nie ma takich znajomych, dzięki temu wie że homoseksualiści to normalni ludzie, a nie ludzie biegający nago po ulicy, jak to kreuje chociażby państwowa telewizja.
Chyba oglądaliśmy dwa różne seriale… wątek z problemami pary heteroseksualnej jest bardzo istotny. A to, że mają znajomych o innej orientacji? W czym problem? W PL hetero zadają się przecież tylko w hetero i gay to temat tabu… a tutaj pokazana jest zwykła rzeczywistość, gdzie nie ma jakiegoś nadęcia z powodu występów draq gueen czy problemów związkowych kolegi z pracy, który jest innej orientacji. Bez urazy, ale Twoja odp. pokazuje tylko, jak w PL ciągle jest podział na tych „normalnych” i tych różowych.
Idąc twoim tokiem myślenia, ja jako osoba homoseksualna nie byłabym w stanie oglądać 98% filmów. Miłość to miłość, problemy z nią związane nie są związane z orientacją kochających. Mnie się ten serial bardzo podobał, był ciepły, prawdziwy, z bardzo dobrze zagranymi bohaterami, zabawny, wzruszający i mimo że nie jestem gejem najbardziej kibicowałam duetowi Bruno&Alex. Nie obraź się, ale powinnaś poszerzyć perspektywę. Jeśli męczy Cię oglądanie miłości i związanych z nią perypetii dwóch facetów bo to faceci, to mało jeszcze wiesz o dojrzałej jej formie. Ale to tylko moja opinia ;)
Dla ludzie heteroseksualnych czy po prostu dla Ciebie był męczący? To tak, jakby napisać, że film dokumentalny o mrówkach dla ludzi jest nieinteresujący... Brrrrr
Trzeba było zacząć od tego że to tylko twoja opinia a nie wypowiadać się za wszystkich ludzi hetero. To że ty masz płytkie myślenie i męczy cię oglądanie miłości, to twój problem, nie wszystkich heteroseksualnych.
Ale pierdzielisz kobieto nie trzeba być homo żeby oglądać tego typu seriale.To jest temat miłości temat który dotyczy każdego bez względu na orientację .Jest miłość ,namiętność, zawirowania losu wszystko jest ludzkie i w taki sposób pokazane a jak cię to męczy to włącz sobie "M jak miłość"być może to bardziej twoja półka do identyfikacji.