PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97949}

Sliders - Piąty wymiar

Sliders
1995 - 2000
7,4 5,7 tys. ocen
7,4 10 1 5653
8,0 2 krytyków
Sliders - Piąty wymiar
powrót do forum serialu Sliders - Piąty wymiar

Piąty sezon

ocenił(a) serial na 8

Czy nie uważacie, że Sliders bez Jerry'ego i Colina to totalna kiszka ??
Cała historia robi się już mocno naciągana, a oglądanie tego shitu mnie prawie fizycznie męczy ...
Ogromna szkoda, że nie ma prawdziwego Quinna. Wiecie może, dlaczego zrezygnował ?

Tigercub

Przynam ci racje, czuje sie tak nieswojo i obco nie widzac ich wszystkich razem, i dla mnie 4 sezony chyba naleza do glownych ulubionych czescli s"slider" tego 5 sezonu nigdy nie widzialem dlatego ogladam i coz 4poprzedniebyly cool. Ale Magi ladna sie zrobila wyladniala strasznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tutaj http://www.sliders.tcz.pl/ [www.sliders.tcz.pl/] poczytaj wszystko jest wyjasnione kto zginol dlaczego itp. Ale powiem tylko tyle ze poszlo o kase !!!!!

ocenił(a) serial na 8
Remington_Steele

Dzięki za linka ; znam tą stronkę dobrze, ale coś nie doczytałam chyba - i nie mogę znaleźć info o tym, dlaczego odeszli :/

Tigercub

Tutaj masz konkretna odpowiedz choc i na filmwebie bodajrze sam dodalem tez te informacje w ciekawostkach dlaczego odeszli z serialu ci co odeszli :) http://www.sliders.tcz.pl/faq_serial.php. [www.sliders.tcz.pl/faq_...] Ale Becket jest super taka sliczna :)

ocenił(a) serial na 8
Remington_Steele

Fajnie, raz jeszcze wielkie dzięki :))) Pozdrawiam

Tigercub

O ile wiem to aktor grający Quinna nie chciał aby jego brata wykopali z serialu więc powiedział że albo odchodzą obaj albo obaj zostają. No i wykopali ich obu. Taką wersję słyszałem.

ocenił(a) serial na 10
Tigercub

Poszło oczywiście o kase:(:(:(: Mam nadzieje ze kiedys zrobia 6 sezon albo chociaz jakis film pelnometrazowy.

widzew894ever

Jak do tej pory nie zrobilli to juz chyba nie zrobia, chcice by sie chcialo ale...

ocenił(a) serial na 10
Remington_Steele

hehe ale pomarzyc mozna.Sezon 5 kończy siew niewyjasnionych okolicznosciach.warto by sie dowiedziec jak cała sprawa sie zakonczyla>:D:D

widzew894ever

To jest wlsTo jest wlasnie irytujace czasem w serialach ze koncza nijak. Jak juz nie ma przyszlosci na nowe odcinki to jakis finalowy powinni zrobic. To tez gradka odnowic zawsze mozna a nie zostawiaja tak jak tu z ta ciekawoscia cobybylo gdyby i bez happy endu :(

ocenił(a) serial na 10
Remington_Steele

Jednak to ma swój urok.Każdy sam może wyobrazić dalsze losy bohaterów.W internecie jest dużo alternatywnych zakończeń wymyslonych przez fanów.Jednak to nie to samo co finałowy odcinek... Możemy tylko cierpliwie czekać aż w końcu ktoś będzie chciał zrealizować coś na motywach tego serialu albo jego dalszą część:):)

widzew894ever

I byle miala to jakies logiczne powiazaneie z pierwotnym serialem to byloby mile. Choc pewnie tych samych aktorów niedaloby rady znow spiknac ze soba :(.

ocenił(a) serial na 10
Remington_Steele

Z tego co wiem to taki projekt ma sens.Wogole wszyscy aktorzy którzy poodchodzili z tego serialu nie z przyczyn finansowych.Braciom O Conel poszło o to że chcieli być producentami serialu a stacja nie chcała dać zgody na to,Loyd poszło chyba o ta nowa dziewczyne która była w serialu Wuhrer , a John Rhys-Davies pokłócił sie z szefami stacji.Po latach wypaliłbo .Każdy pozapomonał urazy gdyby wział się ktoś za to porządnei to mogłoby wypalić.Cleavant Derricks w jednym z wywiadów powiedzial ze chetnie wróciłby do tej roli.Zobaczymy pożyjemy co z tego wyniknie.:D

widzew894ever

Piąty sezon był słaby. Niestety kto to widział pozbyć się głównego bohatera - Quina. A to, że w ostatnim odcinku pokazali Wade, jako "robota Krromagów" to mnie w ogóle zdenerwowało, że skończyła w taki paskudny sposób. No i mogła ją zagrać Sabrina LLoyd, a nie tylko użyczać głosu. Ale oczywiście podobno nie dogadali się w sprawach finansowych. Chętnie bym również zobaczyła kontynuację, ale znowu bez Quina - Jerrego, Wade, Profesora to i tak nie to samo. Historia rzeczywiście po prostu się urwała, każdy poszedł w swoją stronę... Pierwsze 3 sezony najbardziej mi się podobały. Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 7
bs85

3-4 sezon OK.

piaty sezon kicha. w sezonie piatym opuściłem kilka odcinków.
Jak zaczynali historie opowiadać to po kilku odcinkach przestawałem oglądać.

film, choćby video ale dobry, byłby wskazany.

Ale żadnej serii więcej

milosnik

No jak dla mnie moglby kolejny powstać sezon, ale z jajem lub jakas kontynuacja i to z tymi samymi aktorami. Ale tak tylko plote glupoty. Ktos na AXN oglada Sliders ??

Remington_Steele

Ja oglądałam w zeszłym roku wszystkie sezony, bo przecież pierwszyy raz w polskiej telewizji puścili ostatni sezon. Ale na powtórki starych odcinków zw starą ekipą chętnie patrzyłam. Pozdrawiam:)

bs85

No ja tenm serial bede mogl ogladac wiecznie :)

ocenił(a) serial na 10
Remington_Steele

Ja oglądam i bardzo mi sie podoba, a Quinn jest moim ulubionym bohaterem szkoda, że w
5 sezonie go zmienili.

SGC_SGA_SGU

A ja co do 5 sezonu się nie wypowiem bo go jeszcze nie oglądałem, natomiast tak gdzieś pod koniec trzeciego zaczęło mnie razić jedna rzecz. Do tej pory cała czwórka od czasu do czasu spotykała swoich sobowtórów. Po śmierci profesora i dołączeniu Meggie, slidersi nagle zaczynają się natykać na sobowtóra Maggie ale sobowtóra prof. już nie spotykają. Tak samo po porwaniu Wade i dołączeniu Collina. Slidersi spotykają swoje drugie ja ale tylko tych osób które aktualnie skaczą. Wiem że po odejściu prof. i Wade nie było szans na to żeby pojawili się gościnnie jako swoje alter ego, ale bez przesady. Mogli to sobie już w ogóle odpuścić. Nie wiem jak było w 5 sezonie czy zmieniony Quinn i ta nowa kobitka też spotykają samych siebie czy dali sobie z tym spokój.

hornet

No fakt racja, ale jednak co za dużo to nie zdrowo. W kolejnychs sezonach to już się pojawiały inne wątki które były kontynuowane a sobowtórzy odeszli do lamusa.

Zawsze tak jest że pierwsze seria dotyczą czegoś a później któryś sezon trąci już innymi zasadami innym wątkiem i celem.

Przykład: SG-1 (licze ze ktoś skojarzy) przez 8 sezonów walka z Gouldami a 9 i 10 walka z Ori.

Remington_Steele

Zostało mi jeszcze 2 odcinki do końca serialu więc mogę co nieco pomarudzić na 5 sezon. Niestety sobowtóry pojawiają się i tutaj. Już w drugim odcinku Diana spotyka swoje alter ergo, w innym odcinku widzimy sobowtóra Maggie, a jeszcze dalej słyszymy że Remmy okrada swoich czyszcząc im konta. No to w takim razie pytanie? Gdzie sobowtóry Quinna, Wade, profesora? Pytanie kolejne dlaczego na początku napotykamy się na światy w których Quinn mieszka z przybranymi rodzicami w domku ze skrzypiącą furteczką, a kiedy dowiadujemy się że Quinn jest adoptowany spotykamy już sobowtórów biologicznych rodziców Quinna? Czyżby Quinn trafiał do adopcji w większości światów? A gdzie w takim razie jest Collin? Jego sobowtór też pojawiają się dopiero po tym jak Quinn odkrył swoje więzi rodzinne. Kolejne pytanie - czemu zarówno adpotowani jak i biologiczni rodzice nazywają się Mallory? Zbieg okoliczności? I pytanie ostatnie kilka razy Quinn wspomina że jeżeli ominie ich zjazd to prędzej czy później zbuduje nowy zegar o ile będzie mieć części. W takim razie czemu tego nie zrobili? Po co skaczą dalej z obawą że utkną w jakimś świecie na 29 lat?

ocenił(a) serial na 7
hornet

Widać, że serial był tworzony na bierząco i co chwile dokłądali nowe rzeczy. Ale wszystko można logicznie wytłumaczyć;) możliwe, że spotykali sobowtórów swoich przyszłych przyjaciół, ale kto by ich wtedy rozpoznał? a jeśli chodzi o tych co odpadli... no fakt... raz na jakiś czas było by fajnie, ale zawsze można powiedzieć, że świat taki duży, może akurat sa gdzie indziej, albo poprostu nie istnieją. Mnie za to zastanawia ten ich zegar. W pierwszym odcinku skazali się na zjazdy, bo Queen przestawił zegar tak, że zjechali wcześniej. Czemu później tego nie zrobili? co mieli do stracenia? wiedzieli czym to grozi, ale i tak zjeżdzali losowo, więc co za różnica? Można też się zastanawiać czemu nie trafili na "zniszczony" świat (tak jak ten z pulsarami). Ostatni odcinek 4 sezonu też jest dziwny, ale dobry... mógłby się na tym skończyć...
Jeszcze jedna rzecz mnie drażniła... dinozaury:P Jeśli przeżyły... czemu nie ewoluowały? i dlaczego mimo wszystko nad ziemią zapanowały ssaki? Jak dla mnie dinozaury były silniejsze i mogły by nad planetą dominować, ale napewno powinny ewoluować... przecież ludzie też nie zostali jakimiś pra małpami, tylko się dostosowali... ale mimo to lubię ten serial... no... lubiłem do dziś, bo dziś widziałem pierwszy odcinek piątego sezonu:P

ocenił(a) serial na 8
hornet

Ja mysle ze dlatego trafiali tylko na swoje sobowtory bo w jakis sposob wir "odczytywal ich" i przenosil na takie swiaty gdzie wieksze prawdopodobienstwo bylo, ze spotkaja swoje sobowtory. Dlatego w pozniejszych sezonach nie widac sobowtorow Profesora i Wade. :)
A co do 5 sezonu, to kicha. Tak mi nim popsuli serie ze szok. Jakos nie potrafie sie przestawic, z piewotnej ekipy tylko Rembrant został, aż szkoda. A jak zobaczylam ze Nie ma Quina to w ogole stwierdzilam ze nie ma sensu dalej ogladac ( no bo jak, bez glownego bohatera. I jeszcze w taki glupi sposob go usuneli). Ale sie przemczylam i obejzalam 5 sezon, po czym stwierdzialam ze jednak bardziej nieudolnie nie mogli poprowadzic tej serii.

ocenił(a) serial na 10
Tigercub

glupie pytania zadajesz. Bo jakby mial budowac zegar mogloby to trwac dlugo a oni chcieli jak najszybciej wrócić do domu. Trzeba było uważnie oglądać. Pozdrawiam

Pegass_PSR

Ok, pomińmy kwestie zegara. Bez tego nie było by serialu. Ale jak tak uważnie oglądasz to może i nieścisłości związane z więziami rodzinnymi Mallorych mi wyjaśnisz? ;-)