PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750071}

Skazany na śmierć: Sequel

Prison Break: Sequel
2017 -
7,6 20 tys. ocen
7,6 10 1 20072
Skazany na śmierć: Sequel
powrót do forum serialu Skazany na śmierć: Sequel

jw :)
wiele osób stąd miało rację, T-Bag jest ojcem Whipa :D
końcówka mega, na początku myślałem, że zamiast Sary siedzi jakaś kukła czy coś, a tu blondyna.. co to za krew?
jeżeli ktoś z głównych bohaterów umrze to najprawdopodobniej może być to Linc..
myślałem, że młody ma geniusz po ojcu, a tu jednak faktycznie Jacob jest krok przed Michaelem zawsze..
miałem rację, że porwanie w krzakach chyba snem nie było, było nawet pokazane na początku odcinka..
i tak w trakcie odcinka pomyślałem, że może to Van Gogh urządził sobie małą rozmowę z młodym :D
Sheba bez tych arabskich strojów wygląda megaaa :D
nie ma co się dziwić Lincowi, lepsza od Sofii :D

pan_budyn

Ja jeszcze się tak zastanawiałem... Michael ma tatuaże oczu na dłoniach, odcinek to ' Behind the Eyes ' , a dodatkowo w ósmym odcinku mieliśmy w jednej ze scen Michaela z Jacobem rozmowę w której ' jeśli będziesz cokolwiek planował ja zawszę będę krok przed Tobą, wiesz o tym ? Widzę to w Twoich oczach ' na co Michael ' liczy się to co się na nimi kryję ' . Czyli pewnie oczy na dłoniach to sam koniec planu Michaela na co wskazuję tytuł odcinka, pewnie potem już tatuaże na nic by się nie zdały..
Czyli to nie Lincoln ? Obstawiałem, że to on doszedł do domku, otworzył drzwi i wykierował w blondynę i został postrzelony... Czyli to musi być ktoś kogo nie widzieliśmy, w sensie ktoś kogo nie widzieliśmy pod domkiem, ktoś kto nie był pokazany, że przyjechał. Pewnie to jest ta ' ważna ' uśmiercona postać, tylko czy Sheba jest aż tak ważna ? Dla mnie ważne postacie to Michael, Sara, Lincoln, Sucre, Bagwell, C-Note, Whip - właśnie w takiej kolejności. Najbardziej szkoda by mi było C-Note czy Sucre bo w tym sezonie pokazali mi, że bez nich też można. Mimo, że Sucre bardzo lubię... Jednak Whip... Kurde ten gość ma w sobie ' coś ' , tym bardziej, że można o nim jeszcze sporo opowiedzieć. Jeśli to Sheba to tak naprawdę nic się nie stało, mało jej było... Tylko była w tym sezonie... Dla mnie to żadna ważna postać.

NoToJazda

To na 100% nie Lincoln dostał kulke. Facet oberwał od Abruzziego, gdyby dostał kolejną to już byłoby po nim, a w następnym odcinku żyje. Scofield, Sara, Van Gogh, Mike, Blondyna, Whip, Bagwell - to nie była krew żadnego z nich. W trailerze nie występują Sucre i Murzyn, ale oni zdaje się poszli wolno, każdy w swoją strone. Poza tym, krew jak ktoś wyżej zauważył znajduje się na zewnątrz - może to kierowca Luki, który szedł poszukać Scofielda, a Lincoln resztkami sił do niego strzelił?
Cholera, to kto dostał kulke, jest chyba większą zagadką niż tożsamość Posejdona - tam mieliśmy kandydatów, poszlaki, jakieś smaczki wyłapane w dialogach, a tu nic kompletnie. : D
Co do tatuaży, to sowa pokazywana w 1 scenie premierowego epizodu i teraz na trailerze musi mieć jakieś znaczenie. Sam Posejdon w retrospekcji pyta Scofielda, po co 18 razy był w zoo, w ciągu chyba ostatniego miesiąca, na co Michael odpowiada że musiał przemyśleć pewnie sprawy.

pan_budyn

Faktycznie bo sowa w końcu odwraca głowę i racja z tym, że ta kulka to większa zagadka niż Posejdon. Ciekawe gdzie w tym całym zamieszaniu jest partner blondyny, wątpię aby Posejdon kazał mu się gdzieś ' schować ' .
Nie wiemy gdzie Lincoln oberwał, ale może i racja, gdyby jeszcze dostał od blondyny to raczej jego przeżycie byłoby sporym naciągnięciem, podwójne postrzelenie... No nie bardzo. Pożegnanie z C-Note było raczej jednoznaczne - jego już nie zobaczymy w tym sezonie. Był fajny podkład, uściski... To na pewno nie C-Note. Pożegnania z Sucre nie było, ostatnia scena z nim to jego uśmiech gdy wychodzi z samolotu... Tylko Sucre też było mało w tym sezonie, prawie wcale więc jakieś pożegnanie z nim nie jest specjalnie potrzebne. Może faktycznie to Sheba, nie pojechała do rodziny jak jej kazał Lincoln tylko za braćmi, może miała broń, szła z bronią do domku i dostała strzał od partnera blondyny albo właśnie od samej blondyny... Nikogo innego nie ma.
Skoro nie Michael, nie Sara, nie Lincoln, nie C-Note, nie Bagwell, nie Sucre... Whipa chyba nawet nie trzeba brać pod uwagę, to byłaby trochę niedorzeczność gdyby to był on. Zostaje Sheba, ona była z braćmi, ona odłączyła się od nich ostatnia... Mogła jechać za nimi na wszelki wypadek i jak widać ten wszelki wypadek się przydał.

A może to Mahone wrócił, wbił się do domku z bronią, rozpętała się strzelanina... Nagle za Mahone wbiegł Sucre, który również miał broń i zamiast strzelić do blondyny strzelił do Mahone i ten zginął... Blondyna ze strachu uciekła, a jej partner stwierdził, że ta cala sytuacja jest chora... :D :D :D

Kurde trzeci raz obejrzałem zapowiedź ostatniego odcinka... Jak to sowa odwraca głowę, krzyk Bagwella... To są takie chwilę, że wow. Gdy Jacob strzela to osoba upadająca wygląda jak Michael...
Bardzo mnie ciekawi krzyk Bagwella, krzyk rozpaczy... Na co on tak krzyczy, na czym Bagwellowi mogło zależeć... To mnie bardziej ciekawi niż chyba tożsamość Posejdona.

ocenił(a) serial na 9
NoToJazda

C-note dostanie kulkę w domku ;p

ocenił(a) serial na 7
wukashi

No właśnie, było zdjęcie na instagrama jak jest ucharakteryzowany jakby dostał kulkę w łeb.... na 80% to może być on. Tylko po co by on się tam pchał?

Vempersgame

C-Note ? Może on tak naprawdę pracuję dla Jacoba i podczas pobytu w Jemenie zdradzał mu szczegóły. Myślę, że jest to wielce prawdopodobne. C-Note zapewne nie zna zamiarów Jacoba, więc zadzwoni po Mahone aby wrobić go w zabójstwo Michaela. Sara dowie się o tym od Bagwella i postanowi uciec od Jacoba, a nie czekać aż ktoś ją uratuję, najpierw spróbuję uratować swojego syna i potem Michaela jednak nie zdąży... Tak więc Bagwell razem z Whipem spróbują wesprzeć Michaela w starciu z Jacobem, C-Note i Mahone, bo Michael jest przecież sam, Lincoln walczy o życie... W ten sposób mamy bójkę pomiędzy Jacob, C-Note, Mahone i Michael, Bagwell, Whip... Ginie Whip i C-Note niechcący wrabia sam siebie w jego zabójstwo ( 6 sezon jest o ucieczce z więzienia C-Note i Jacoba, potwierdzone już ). Mahone nagle dowiaduję się, że to jest intryga i stwierdza, że nie będzie brał w tym udziału. Zostaje Michael z Bagwellem i Jacob z C-Note, oczywiście łatwe do przewidzenia kto wygrywa... Tylko chwila... Zostaje nam jeszcze dwójka tych agentów... Otóż wydaje mi się, że krew na drzwiach w ósmym odcinku należy do partnera blondyny, który został postrzelony przez samego Kellermana bo okazuję się, że ten przeżył. Blondyna słysząc strzał próbuję skontaktować się z Jacobem co ma robić, ale traci zasięg i również ginie z ręki Kellermana.
Historia kończy się gdy Jacob z C-Note trafiają do więzienia ( o czym będzie kolejny sezon ), Sara uwolniła syna, a Lincoln przeżył i żyję szczęśliwie z Shebą do czasu, ponieważ w 6 sezonie czeka już nowa niewiasta do podbicia.

Tak myślę.

ocenił(a) serial na 8
NoToJazda

Muszę przyznać, że podoba mi się ta sowa. :D Cóż, Michael widział Sarę z synem w zoo, bardzo chciał do nich wrócić, przesiadywał w tym zoo, napływały wspomnienia i wpadł na pewien pomysł. Jak to zwierzątka w zoo mogą okazać się pomocne. :D

Domisia21

Może ta sowa skrywa tajemnicę... Może to sowa z domu Jacoba, ona obserwowała jego plany i tylko za pomocą tej sowy Michael przechytrzy Jacoba czytając z jej oczu, a raczej tego co się z nimi kryję. Ostateczna rozgrywka będzie miała miejsce w jakimś hangarze, Michael stoi naprzeciwko Jacoba i nie wie jak uwolnić sowę, wparuję pewnie Sucre z ekipą i uwolnią sowę która rzuci światło na ścianę zdradzając plany Jacoba, Michael odkrywając je nagle znajdzie sposób na przechytrzenie... Jacob wiedząc, że nie ma już szans bo jego plan został zdradzony wezwie swoich dwóch najlepszych agentów, a sam się ukryję... Jednak blondyna gdy zobaczy, że nie ma zasięgu podejdzie do Jacoba zapytać co dalej, a jej partner widząc plany Jacoba rzucone na ścianę przez sowę stwierdzi znowuż, że ' ta sytuacja jest chora ' i wyjdzie. Blondyna zostanie obezwładniona przez Sucre który ma doświadczenie w walce z kobietami bo przecież bił się z Gretchen, uda mu się sprytem ją oszukać poprzez odepchnięcie się barkiem od ściany. Jacob widząc jej głupotę stwierdzi, że to nie ma sensu i się podda, Michael spuści mu łomot i ... Nie wiem co dalej :D

ocenił(a) serial na 8
NoToJazda

Coś w tych Twoich historyjkach się kryje. :D

ocenił(a) serial na 8
Barqet

Nie mam pojęcia, jest to intrygujące, ale raczej na początku się dowiemy. :D Ale trzeba kilka dni poczekać, ech. :D

ocenił(a) serial na 10
Domisia21

Prison Break Serie – Staffel 5, Episode 9
"Behind the Eyes"
Sara wird im Keller des Seehauses festgehalten. Jacob erklärt ihr seine Motive und sagt, dass er sie immer noch liebt. Doch als sie ihn mit den Komplott-Vorwürfen konfrontiert, schlägt er sie ins Gesicht. Dann verlässt er das Haus und trägt Van Gogh auf, alles in Brand zu stecken. Doch Van Gogh hat Skrupel. Er kann und will Jacobs Plan nicht länger mittragen. Als Michael ins Haus kommt um Sara und Mike zu befreien, bedroht ihn A&W mit der Waffe. Van Gogh will das Richtige tun und appelliert an A&W, die ganze Sache von der Polizei aufklären zu lassen und gemeinsam aus Poseidons Splittergruppe "21 Void" auszusteigen. Doch A&W betrachtet das als Verrat und schießt. Sara hat sich mittlerweile selbst aus dem Keller befreit und versucht gemeinsam mit Michael, die Gelegenheit zu nutzen und zu fliehen. Mikey wird aber von Jacob aufgegriffen und entführt. Es kommt zum finalen Showdown in einem Hafengebäude...

Niemiecki opis dziewiątego odcinka PB, z którego wynika że
Sara jest więziona w piwnicach domu nad jeziorem gdzie Jacob wyjawia jej motywy swojego działania i mówi jej że ją kocha , lecz gdy go oleje dostanie w twarz.
Van Gogh zacznie miec wyrzuty i wparuje do domu gdzie jest Mike i junior oraz AW i zacznie przekonywac ją że to czas by opuścić 21 void po czym zarzuci mu ona zdradę.
Sara ucieka z piwnicy do Michaela lecz mały zostanie porwany przez jacoba i w porcie rozegra się ostateczna bitwa
gdzie Mike będzie lał się z Poseidonem co było w starych zwiastunach.

JamesWan

Nie tu to napisałem...

ocenił(a) serial na 9
NoToJazda

ja obstawiam ze t bag zabije jackoba :)

no i licze ze jezeli maja zabic to c nota nigdy go nie lubiłem

mastachaz

A moze jacob w ogole nie zginie i bedzie to furtka do 6 sezonu?

dymas23

Jacob nie zginie, właśnie widziałem fotkę z zakończenia w innym temacie. Sheba też żyje :P

Barqet

z kim siedział CNote w knajpie? z córką?

Qdom

Tak. Było na instagramie zdjęcie z planu tej dwójki, z podpisem w stylu "c-note&dede2017"

dymas23

Dobra by to była furtka..Tylko rodzinka i przyjaciele by wiedli spokojne życie a akcja by się skupiała na Jacobie i jego wyjściu z więzienia? Raczej nie, ale pewnie ma jeszcze jakieś układy na zewnątrz, lub zdążył kogoś jakby co wtajemniczyć i inne osoby by działały w jego imieniu a rodzinika by znow uciekała a sam Jacob również by planował ucieczke z więzienia lecz nie było by to aż tak głównym wątkiem filmu. Raczej potencjał jest aby coś nakręcić. W sumie nawet jak Sequel mówi, że to sezon 1 to znaczy, że chyba jeszcze jakieś powstaną :)

ocenił(a) serial na 9
dymas23

Ja myślę, że ta krew na oknie to mózg tej białowłosej agentki. :) Sara wyszła z ukrycia i wpakowała jej kulę w łeb. Albo C-Note niespodziewanie się pojawi :D
Martwi mnie sprawa z Lincolnem...

Ten sequel to bomba, mam nadzieję, że będą kolejne DOBRE sezony.

Adin93

Blondyna na pewno nie dostanie w łeb bo wystepuje w ostatnim odcinku..
Poza tym ktos tu juz zauwazyl ze ta krew to na zewnatrz a nie w domu