PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237578
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Wschodni wiatr

ocenił(a) serial na 10

Jak sadzicie czy okreslenie ''wschodni wiatr'' ma cos wspolnego z tym co Mycroft mial wyswietlone
na monitorze kiedy wspominal o pieciu kryjowkach Sherlock'a?? Czyżby wątki nastepnego sezonu
mialy byc bardziej interesujace zwłaszcza dla nas... ???

jahrek

Określenie 'wschodni wiatr' odnosi się do opowiadania 'His last bow' i dotyczyło w owym opowiadaniu nadciągającej I wojny światowej... Natomiast co przez to rozumie Moffat i Gtiss- możemy spekulować, ale zapewne z mizernym skutkiem ;)

ocenił(a) serial na 10
DianaReachel

Będą walczyć z jakąś ukraińską mafią :)

maryskac

Albo będą walczyć z fala imigrantów z Polski :D;) i stąd ten wschodni wiatr ;)

ocenił(a) serial na 10
kobi666

O Boże- to straszne,ale to by bardzo pasowało- zważywszy na obecną atmosferę polityczną w UK;-) świetne pomysły Camerona o ukróceniu zasiłków dla Polaków itd.

ocenił(a) serial na 10
kobi666

Hahhah to bardzo prawdopodobne :D

ocenił(a) serial na 10
kobi666

To byłaby jawna propaganda w stylu radzieckim. Poprzez sztukę (tutaj serial) wspieranie polityki i budowanie opinii na podstawie stereotypów i uprzedzeń. Nie od dziś wiadomo, ze BBC wspiera Camerona, więc jeśli na tym ma polegać ten serial to ja już nie chcę tego dalej oglądać.

ocenił(a) serial na 10
kobi666

hah :D padłam!

ocenił(a) serial na 10
DianaReachel

'Wschodni wiatr', tak jak wyżej opisała DianaReachel, jest z opowieści z dzieciństwa Sherlocka. Natomiast ten screen z Polską i zaznaczonym na niej jakimś znacznikiem raczej mówił o tej sprawie, na którą Mycroft wcale nie chciał wysłać Sherlocka (mimo iż to zaproponował) ale ostatecznie miał to zrobić jako karę za morderstwo.

użytkownik usunięty
jahrek

Pewna osoba na własną ręke chciała się dowiedzieć o jakie miejsce chodzi zaznaczone na mapie Mycrofta...I wiesz co znalazła?Lotnisko o nazwie "Irena" :)) Więc możliwe, że wątek Irene nie zakończył się i możliwe, że pojawi się jeszcze w serialu...W przypadek nie sądze bo ""The universe is rarely so lazy" ;)

ocenił(a) serial na 10

Ponowne pojawienie się Irene byłoby świetne, ale w książkach Conan Doyla jej wątek kończy się na Skandalu w Bohemii, a Gatiss z Moffatem raczej trzymają się kanonu. Choć odejście od niego w tym wypadku byłoby genialne :D

użytkownik usunięty
Lodovata

Też się zgadzam, że byłoby genialne :D Zresztą...powrót Jim'a...możliwa współpraca Mary z nim...Janine jako jego siostra...Mycroft, który jest zmuszony ''pomagać mu'' albo zrobi coś z jego bratem...ale przede wszystkim nieskończony ''The Final Problem'', który zakończy się prawdopodobnie w 5 sezonie związany głównie z Moriaty'm,Sherlockiem, ale także i Johnem...Zresztą dużo jest tego odejścia od kanonu więc nie ma sensu tego pisać :D Oczywiście to są tylko spekulacje lecz bardzo prawdopodobne :))

ocenił(a) serial na 10

Najbardziej naciąganą teorią, którą widziałam był Moriarty jako trzeci z braci Holmes :) Co jest kompletnie niemożliwe, ale mogłoby być ciekawe.

użytkownik usunięty
Lodovata

Dziwne by było gdyby naprawdę był trzecim bratem...czyli wychodziłoby na to, że Sherlock i Mycroft mieli pranie mózgu i nawet nie pamiętają swojego brata XD

ocenił(a) serial na 10

Kreatywność Sherlockianek nie zna granic :D

ocenił(a) serial na 10
jahrek

Wschodzni wiatr mi się kojarzy z filmem "Ratujac pana Banksa" No sami rozumiecie.