PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747565}

Seria niefortunnych zdarzeń

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2017 - 2019
7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 34117
6,4 16 krytyków
Seria niefortunnych zdarzeń
powrót do forum serialu Seria niefortunnych zdarzeń

Rodzice

ocenił(a) serial na 3

A co z rodzicami tych małych nieudaczników Baudelairów. Zdaje się że przeżyli, a jakoś ich wątek zniknął.

PrzemekLipski

nie przeżyli

ocenił(a) serial na 7
PrzemekLipski

W pierwszym sezonie pokazywano wątek rodziców trojaczków Bagiennych, którzy zostali wywiezieni do Peru, a kiedy zdołali wrócić do domu, zginęli w pożarze.
Ich dzieci trafiły na rodzeństwo Baudelaire'ów w szkole z internatem.

dansty

No właśnie dzięki że o ty napisałeś . Były wielkie przerwy między sezonami i dopiero teraz coś mi świta że to byli ich rodzice. A sam serial super trochę satyry jeszcze nikomu nie zaszkodziło . Można się trochę pośmiać zwłaszcza z niektórych drugoplanowych postaci. Nie czytałem książek ale czy ten Pan Poe był czarnoskóry? Czy musi być poprawność polityczna? I czy on też był taki głupi w książkach jakiego go przedstawili w serialu?

Taio

No nie wiem czy to takie poprawne politycznie, że postać o najniższym ilorazie inteligencji jest czarna ;)

inglorion

Fakt, coś w tym jest. Chociaż ciotka Józefina w serialu też była czarnoskóra, a głupia nie była z filmu kojarzę tylko Meryl Streep i postać która była aż nadto przesądna. Co do książki to nie wiem ale myślę że była biała podobnie jak Pan Poe.

Taio

Ksiazki czytalam juz dawno, ale nie wydaje mi sie, aby w ogole kolor skory byl sprecyzowany - zreszta, jakie to ma znaczenie, skoro aktorzy zagrali naprawde swietnie?
Wiekszosc postaci jest biala w tym serialu, takze to juz takie szukanie dziury w calym i dopatrywanie sie "poprawnosci politycznej" na sile.