Serial dostępny jest na superriki.yt i dailymotion i polecam go każdemu, kto chociaż w stopniu średniozaawansowanym ogarnia angielski, bo tylko z angielskimi napisami można go zobaczyć. Coś miłości, o życiu, o rodzinie, o tym jak ważne jest przebaczenie, szczególnie sobie samemu. Piękny, ale też często trzymający w napięciu obraz. Turcy potrafią robić seriale, które naprawdę są o czymś, i mają naprawdę dobrych aktorów. Obsada w "Córce ambasadora" jest po prostu świetna. Pytanie czemu takich seriali jak ten nie zamawia nasza wspaniała TV, tylko "promyki nadziei" i "więźniów miłości", ktore ciagną się w pięćset odsłon albo nawet więcej. Wszystkie seriale, które widziałam z Enginem Akyurkiem to coś co warto zobaczyć (a zatem i pokazać), poczynając na "Grzechu Fatmagul (i tylko ten był emitowany w Polsce), a na "Córce Ambasadora kończąc. Teraz zamierzam obejrzeć "Ucieczkę" na Disney +, o serii "Adim Farah" już nie wspominając i jestem nie na sto a na milion procent przekonana , że się nie zawiodę. Polecam w ciemno.
Kto napisał ten opis filmu? To jakas totalna bzdura! Serial super, gra aktorów świetna. Oprócz tej milosnej legendy, ukazane jest życie i zachowanie tureckich wiesniakow (mistrzostwo)! Jestem dopiero na 13tym odcinku. Bardzo cenię Engina Akyurka, również Neslihan Atagul jest wspanialą aktorką.
No pod względem kultury i obyczajów arcydzieło po prostu. A legenda dodaje tylko uroku i przyczynia się do lepszego poznania folkloru. Tak przy okazji urzekła mnie postać Elvan. Pokochałam ją od pierwszej sceny. Kreacja aktorska wybitna. Coś wspaniałego. Opis serialu napisał idiota, który nie ma pojęcia o fabule. przez ten opis zbierałam się do obejrzenia nazbyt długo. Kompletny odlot.