Jestem po 6 odcinkach i nie mogę uwierzyć jak genialne są pomysły na przedstawienie fauny i flory tej obcej planety. Na czele z jakże ludzką "pandą". Po prostu nie mogę uwierzyć że takie coś udało się stworzyć w natłoku animowanego badziewia jakie nas ostatnio zalewa. i pozostaje mi tylko żałować tak mało ludzi sprawdzi ten serial. To już jest 10/10 a to dopiero połowa sezonu.
Wco.tv oryginalny dubbing ale jest to banalny angielski więc nic nie staracisz bez pl napisów.
Wyszły odcinki 7-9. Ale ja poczekam tydzień na całość. To będzie wspaniały seans xD
Podobne pomysły z fauną i florą były w serii komiksowej Luisa Eduardo de Oliveira "Światy Aldebarana". Może nawet tą serią się inspirowali.
Mnie ten serial przypomina wspaniałą "Osadę" (vel dyptyk "Przełęcz" / "Za przełęczą") Kira Bułyczowa. Podobna sytuacja z rozbitkami, frachtowcem w innym miejscu niż oni, i podobne 'relacje' z florą i fauną (i też czasem trudno odróżnić jedno od drugiego). Polecam tę powieść, niedługa ale wybitna rzecz, o niezwykłym wprost wyczuciu dramaturgii.