PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114184}

Samuraj Jack

Samurai Jack
2001 - 2017
7,7 15 tys. ocen
7,7 10 1 14656
7,7 11 krytyków
Samuraj Jack
powrót do forum serialu Samuraj Jack

Polski CN ile wyemitował odcinków? Chodzi mi o to, ze oglądałam już wszystkie ( nie raz :p ) i zakończenia nie ma. Chyba, że nigdy go nie stworzono - jak to w końcu jest?

ocenił(a) serial na 10
Goonies

Powstały 52 odcinki (4 sezony). Potem produkcja została wstrzymana, ale nie została oficjalnie zakończona. Ostatni odcinek jest o tym jak Jack ratuje małego bobasa i szuka jego matki, nie wiem czy leciał w Polsce. Ogólnie historia Jacka nie doczekała się zakończenia, ale Tartakovsky już od paru lat wspomina o pełnometrażowym filmie kinowym, w którym zakończy opowieść. Początkowo projekt filmu był zawieszony, jednak prawdopodobnie jednak powstanie dzięki studiu Frederator... Na filmwebie strona filmu już jest:)

Thomasko

To wypowiedz sprzed 6 lat, ale czy ten film powstał w końcu? :D

ocenił(a) serial na 9
Popow85x2

Nie, ale Tartakovsky jeszcze nie porzucił planów jej nakręcenia. Podobno po sukcesie Hotelu Transylwania zdecydował się na nakręcenie pełnometrażowego Popeye'a, a po tym prawdopodobnie weźmie się za Samuraja.

Madoq

O to czekam hehe

Popow85x2

Nadal czekamy :D

MikeEX

caaaaaaaały czas :D

ocenił(a) serial na 9
MikiDec

Beez przerwy :D

PiotrekTenacD

No i jest informacja, że w ma powstać 5 sezon!!!!! :D
Teraz czekamy na realizacje :D

użytkownik usunięty
Furashu

5 sezon będzie zaj**bisty, szkoda tylko, że nie będzie na CN leciał.

Na CN nie będzie leciał, bo na pewno pojawi się krew, więc nie mogli tego puścić na kanale bądź co bądź dla dzieci.

użytkownik usunięty
Furashu

Skoro na kanałach dla dzieci lecą bajki z podtekstami, to Jacka również mogą puścić ;)
Co najwyżej w późnych godzinach.

No, ale wiesz, podteksty to małe dzieci nie zrozumieją, to raczej taki dodatek dla rodziców, którzy oglądają ze swoimi pociechami, a krew to jednak krew i tu nie ma żadnych ukrytych wiadomości. :)

ocenił(a) serial na 9
Furashu

I jak wrażenia ? pierwszy odcinek już dostępny w internecie. Był genialny.

Kadex

Jestem zadowolony. Widać, że Jack się zmienił przez te 50 lat, ale to dobrze. Po takiej przerwie nie mogło być zwykłej kontynuacji. Mamy kilka wątków, które zaciekawiły jak na przykład jak doszło do tej sytuacji z mieczem i już wyrabiają głód na następne odcinki, ale jest też kilka nostalgicznych rzeczy tak jak zestaw dźwięków, które poznałbym wszędzie oraz ten uwielbiany kawałek na koniec. Kreska wygląda na unowocześnioną, ale zostało dużo z naszego uwielbianego stylu. Są pojedynki z zabójcami Aku, jest jakaś specjalna jednostka, czyli to co znamy. Jednak widać też, że przez te 50 lat coś się stało z Jackiem i zgubił tę drogę, którą tak wytrwale wędrował przez 4 sezony. Podsumowując tą moją za pewne kiepsko składniową wypowiedź pod wpływem emocji tuż po obejrzeniu, udało im się stworzyć świetny bilans pomiędzy tym, co stare, znane i kochane, a tym co nowe, inne i tajemnicze. Czekam na następne odcinki z niecierpliwością.

Furashu

Jeszcze taka ciekawostka. Ostatni odcinek to był 52 (LII), a najnowszy dostał numer 92 (XCII), czyli albo coś pominąłem i np. te komiksy są też liczone jako odcinki, albo coś innego o czym nie słyszałem, albo założone jest, że w tych 50 latach jest ukryte jeszcze 39 odcinków.

ocenił(a) serial na 7
Furashu

I wiadomo jak to jest z tą numeracją?;)

ocenił(a) serial na 8
Thomasko

Matko moja, naprawdę?! O, to czekam, czekam, czekam!

ocenił(a) serial na 10
Goonies

Bo film jest świetny! i strasznie mnie ciekawi jak to sie skońcy :D
A w odcinku w którym walczył o dostęp do kolejnych znów wrót czasu, ale przegrał, nie został zabity jak było to nakazane, wrota kazały go ocalić i był pokazany Jack taki starszy wojownik... i kurde niedokończony serial, nie można tak :D

ocenił(a) serial na 10
Goonies

Niedokończenia to nie raz fajna rzecz - budzą taki dreszczyk niepewności, tajemnicy ;)
A odcinek, o którym wspominasz widziałem, to było niesamowite :D

Goonies

Goonies mam wielką prośbę mógłbyś mi podać tytuł odcinka który opisałeś szukam już od dłuższego czasu i ni uno zero

Naruto6hokage

Jack i podróżujące stwory

ocenił(a) serial na 5
Goonies

Oby ten serial się nigdy nie skończył. Proszę Cię Panie Tartakovsky...

jizz

Dokładnie! To co jest idealnie pasuje do koncepcji kreskówki a wizja przyszłości mówi już wystarczająco wiele! Wiemy, że mu się w końcu uda kiedyś, znamy początek tej drogi. Po co wiedzieć więcej?
To jak z historiami żyli długo i szczęśliwie, nic więcej, nic mniej.

ocenił(a) serial na 9
Goonies

Nie wiem, czy jeszcze żyjesz, ale niedawno skończył się cykl komiksowy kontynuujący przygody Jacka i tak jakby je kończący. Komiksy są rewelacyjne, wyszło 20 zeszytów i perfekcyjnie trzymają klimat kreskówki, wielokrotnie do niej nawiązując. Serdecznie polecam.

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Chyba komiks jest niekanoniczny, bo właśnie potwierdzono 10 odcinkowy serial kontynuujący Jacka, 5 godzin czystej rozrywki :P

ocenił(a) serial na 9
Icariusz

Zapowiedziano już jakiś czas temu w sumie. Ale to nie znaczy koniecznie, że komiks jest niekanoniczny. Po pierwsze, Tartakovsky wprawdzie nie brał czynnego udziału w tworzeniu komiksów, ale nadzorował ich jakość i bardzo mu się podobały, więc możliwe, że uwzględni je w tworzeniu serialu. Po drugie ta kreskówka miała zawsze konstrukcję proceduralną, kolejne odcinki nie wynikały z poprzednich przeważnie, więc wydarzenia w komiksach mogą się dziać jakoś pomiędzy tymi serialowymi. A co do zakończenia - nie chcę tu nic zdradzać tym, którzy nie czytali komiksów, ale jest ono dosyć nieoczywiste i niekoniecznie musi być zakończeniem przygody Jacka.

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Komiksów nie czytałem, więc nie wiem w jakiej przestrzeni się dzieją. Co do nowych odcinków, to pomiędzy nimi a starymi jest trochę różnicy czasowej, to może tam mogą być komiksy :)
Nowe odcinki mają być bardziej brutalne i dla dorosłych a sam Jack wyglądać już na sfatygowanego :)

Goonies

Tartakovski cche aby powstał serial albo nawet film:

[http://comicbook.com/2015/09/25/genndy-tartakovski-wants-a-samurai-jack-movie-o r-mini-series-exc/]

ocenił(a) serial na 10
Adorianu

To byłoby dopiero kino.
Ale na jednym filmie raczej by się nie mogło skończyć - jak już to 3-4 filmy

Goonies

Właśnie startuje 5 sezon, który będzie miał 4 odcinki i zakończy serię :)

ocenił(a) serial na 9
Fassassin

Poprawka, 5 sezon będzie miał 10 odcinków, 4 ma już bodajże gotowe, a następne będą się pewnie pojawiać później :)

Jestem_Arek

Oooo, to świetnie, bo na durnej Wikipedii tylko 4 i zdziwiło mnie jak tą historię z tyloma wątkami i obietnicami chcą w tylko 4 zamknąć xD

ocenił(a) serial na 9
Fassassin

Twórca serialu w Q&A na pytanie czy pojawią się następne sezony odpowiedział zwykłym "never say never".

Kadex

Producent mówił, że ten sezon ma zakończyć wędrówkę Jacka, ale potem mają w razie czego lukę 15 lat w jego przygodach

ocenił(a) serial na 9
Fassassin

Pięćdziesięciu.