PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73178
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Tutaj będziemy pisać o wrażeniach z Nowego odcinka, który ma premierę już o 2 w nocy czasu
polskiego

pomelo123

A mnie ojciec spencer bardzo podejrzany może miał też romans z matką tobiego i nie chciał żeby to się wydało , bo troche dziwna była jego reakcja jak się dowiedział ze tobi i jego córka rozwiązali sprawę ze matka tobiego została wypchana z okna więc to może on to zrobił.

ocenił(a) serial na 8
Marko81

Mi od jakiegoś czasu chodziło po głowie, że ojciec Spencer albo nawet matka Alison mają coś wspólnego ze śmiercią matki Tobyego. Tych dwoje ma chyba więcej wspólnych sekretów, może Alison je poznała i matka ją chciała sprzątnąć (choć też trzeba być chorym). Mogli mieć znowu romans, a np. matka Tobyego gdzieś ich zobaczyła razem i postarali się ją zlikwidować, może mieli jakieś bardziej mroczne sekrety.
Romans ojca Spencer i matki Tobyego też może okazać się prawdą.
Alison z tego, co pamiętam przyszła chyba w noc zaginięcia do matki Spencer i mówiła, że zrobiła coś strasznego, może własną matkę zastraszała, bo odkryła jej sekrety (może zabiła swoją np. siostrę w przeszłości i Ali była do niej podobna w czarnej peruce, to ją poudawała i matke straszyła :) ). Najpierw chyba wszyscy myśleli, że chodzi o to, że Ali jest w ciąży, ale to chyba nic w porównaniu do tego, co naprawdę zrobiła.

ocenił(a) serial na 10
helagolasz

- Bardzo fajny, ciekawy i trafiony wątek z tymi dziewczynami i ich nieżywą przyjaciółką.
-Błagam....zróbcie coś z tą histeryczką Hanną.Nie wiem dlaczego ale z odcinka na odcinek nie lubię jej coraz bardziej..Tak mnie drażni że szok..jedyne czym zyskała sobie punkcik jest jej "teoria"
- Caleb niech jedzie gdzie ma jechać.
-Wątek mamy Toby'ego ? Nie podoba mi się.Mam nadzieję że wreszcie się skończy
- Świetna scena Mony z Ezrą, i "domek na odludziu"- założę się że jeszcze zobaczymy jakąś akcję w piwnicy :)
- Jestem niesamowicie ciekawa co Ali pisała o dziewczynach ! :> - Czy coś miłego ze je rozczuli czy nabluzgała na nie xDD

Ogółem odcinek mi się podobał ! :)

ocenił(a) serial na 10
spenc15

a mi nie podobał się wątek z drugą zaginioną dziewczyną, za bardzo naciągany, zbyt duże podobieństwo do Ali.
no ale zobaczymy jak to rozwiną:)

ocenił(a) serial na 7
carmelove

czy tylko ja zwróciłam uwagę jak Hanna przytyła? ;>
odcinek mega słaby jak na tyle czekania, serial jest już pokręcony do granic możliwości

ocenił(a) serial na 10
Fenty_Fun

Ale to wina ludzi bo się nakręcają niepotrzebnie
Zawsze tak jest w 1 odcinnku, półfinale i finale....Zgadzam się to powinno być takie "WOW" ale...bez przesady : )

ocenił(a) serial na 10
spenc15

Poza tym przerwa to przerwa..niezależnie czy odcinek ma być ekstra czy nie. Wiec rozczarowanie się odcinek między innymi przez przerwę to wiesz...Chociaż racja ! Wszystko jest tak pogmatwane że masakra. Mogliby coś wyjaśnić.

Fenty_Fun

Dla mnie odcinek słaby, ale po nim mogę wywnioskować że 4B Będzie bardzo interesujące. Również się zgadzam że wątek z Sarą jest bardzo dobrze trafiony. Zgadzam się także co do Hanny, starsznie mnie wkurza. Nie rozumiem ludzi którzy rozpaczają z powodu Haleba (bez urazy) ale jak dla mnie ten związek tylko w 1 sezonie był ciekawy. Moja ulubiona scena to Mona i Ezra. Moja teoria jest taka; Mona wie o Ezrze ale on nie wie że ona wie. Ciekawa jestem tego pamiętnika i fragmentu z sneek peaka z Ezrą w akcji. Uważam że 4x15 będzie lepsze to było tylko takie (dość przeciętne) zapoznanie nas z tym światem na nowo po długiej przerwie

ocenił(a) serial na 9
helagolasz

Zgadzam się co do teorii z Moną i Ezrą. Nie jestem pewna, czy już wie, ale chyba ktoś gdzieś kiedyś pisał, że jedna z dziewczyn zacznie podejrzewać Ezrę i to nie będzie Aria - już wtedy przyszło mi do głowy, że to będzie Mona, bo reszta jest za bardzo zajęta innymi sprawami i przez to są irytująco ślepe w niektórych kwestiach. A tak na marginesie, Mona ostatnio jest jedną z moich ulubionych postaci. Jako jedna z niewielu osób w miarę trzeźwo myśli i patrzy na to wszystko. Wydaje mi się, że jej intencje wobec Hanny są szczere, a przez to chce pomóc również pozostałym dziewczynom. W tej całej sprawie z szukaniem Big-A być może pomaga jej doświadczenie jako A. Myślę, że Mona odegra tu jeszcze dużą rolę i to pozytywną dla kłamczuch. Swoją drogą chciałabym też, żeby wróciła Jenna i jakoś pociągnęli wątek z tajemnicami, które łączyły ją, Shanę, Mellisę, Iana, Garreta, Jasona (on też mógłby się pojawić) i Ali.

ocenił(a) serial na 10
helagolasz

Moja teoria jest taka, że Mona się domyśla co nie co, ale nie wie dokładnie kim i czemu Ezra jest taki, ale wie, że chce on zaszkodzić dziewczynom. Ta gadka miała na celu to, że Mona chciała się zbliżyć do Ezry i poznać jego tajemnice, myśląc, że on ją przyjmie pod swoje skrzydła. Myliła się jednak i Ezra ją zgasił. Do do samego Ezry uważam, że on wie o tych wszystkich A i Red Coat'ach, bo nie bez powodu w jego kryjówce była Cece....

megaami

Zgdzam się z twoją teorią. Ona po prostu chciała się z nim trochę podroczyć o tych wszystkich sekretnych wcieleniach (chyba tak to nazwała) żeby jeszcze bardziej go zirytować. Widzieliśmy przecież jego minę po tej rozmowie

ocenił(a) serial na 10
Fenty_Fun

Nie tylko ty :P troszkę przytyła.

Kaarola_96

A ja uwielbiam Hanne i nie wiem dlaczego ona wszystkich wkurza! Ona jest przezabawna i jak każdy ma wady. Spencer jest zbyt mądra i wkurzająca przez to, Emily brak charakteru potulna jak baranek, Aria w sumie jest ok, a najlepsza jest Ali. Nabarwniejsza postać ! Oczywiście też ma jakieś wady , ale jej wredność można akurat wytłumaczyć. pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
youarenotalone18

Zgadzam się co do Hanny :) też ją uwielbiam! Tak samo jak Ash która ją gra :) Zabawna w życiu prywatnym i w serialu. Ali tez bardzo lubię i nie wiem co ale coś mnie do niej przyciąga!

ocenił(a) serial na 10
youarenotalone18

Ashley owszem- lubię. Uwielbiam jej filmiki, instagrama i przyjaźń z Shay jaką pokazują w każdym wywiadzie i na zdjęciach ale Hanny po prostu nie trawię...te jej poczucie humoru bardziej mnie drażni niż śmieszy a jej gra aktorska w PLL trochę lipna.

spenc15

Zgadzam się. Hanna jak dla mnie jest strasznie płytka

Fenty_Fun

też odniosłam takie wrażenie, że troszkę jest grubsza, ale to też zależy od odcinka i jak się ubiera, ale bardzo ładnie wygląda w naturalniejszym kolorze włosów i tym makijażu :)

shakulaa

dobre otwarcie :) zobaczymy co będzie dalej....

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

Taka mała wzmianka na temat odcinka.
W 22 odcinku 3 sezonu, Spencer jest w Radley i odwiedza ją dr. Sullivan.
Dr. Sullivan do Spence : Spencer?
Spencer : Ali, Ali oxen free.

Powyższe zdanie pojawia się potem w sali gdzie w 4x14 jest Hanna, Em i Spencer. Jakaś wskazówka? :D Co myślicie?

ocenił(a) serial na 10
helagolasz

za bardzo zaczęli kręcić...
Teraz sobie wymyslili kolejną grupę dziewczyn.?
I kłamczuchy się nagle o tym dowiedziały...
O Ali było w TV a o tamtej nie?
A Ezra to ten zły? Za bardzo pokazują go jako "A" później okaże się że to nie on. Z drugiej strony
wykształcony facet z dobrej rodziny uczy w takiej "wiosce" przecież bez problemu mógłby
wykonywać zawód gdzie indziej...
Powoli zaczyna mnie to wszystko wk**wiać...
i skończy się tak, że wypiły za dużo w noc zaginięcia, i to był tylko sen...

wszystkiego się już można spodziewać. Nie sądzicie?