Czy może ktoś wie kim jest "A"??
Kto zabił Allison??
I jaki sekret ukrywają dziewczyny??
"A" jest Ezra...
"A" nie jest jedno, tworzy caly team, ktory przesladuje dziewczyny. W A-Teamie jest m.in. Mona, Tobby, Lucas. Choć ci ostatni: Tobby i Lucas sa tam nie z wlasnej woli, sa zmuszani do tego przez "A", bo "A" ma na nich mocne haki i musza to robic zeby dziewczynom sie nic nie stalo. Tobby tak na prawde jest dobry probuje od srodka zniszczyc "A".
Głowne "A" jest jeszcze nie znane, bo bedzie to zaskoczenie, ktos niewmieszany na razie w glowne watki, najprawdopodobniej Ezra.
Ali zyje i jest dobra. W ukryciu pomaga dziewczynom. To przez Ali dziewczyny sa przesladowane przez "A", bo to Ali z nim zadarla, "A" "zabilo" Ali. Myslac ze zabiło Ali, zaczelo przesladowac przyjaciółki Ali. W rzeczywistości "A" zabiło bliźniaczkę Ali, a Ali teraz w ukryciu toczy walkę z "A" i pomaga dziewczynom.
Na tym sie opiera ten serial, jest przewrotny, sezon ma duzo odcinków, jest to serial dla nastolatków, spójność fabuły nie jest tu najważniejsza, trzeba wypchać taką ilość odcinków w sezonie jakas fabula. Duzo zwrotów akcji, ktore często sa niespójne, ale to tak ma byc w takim serialu.
Ogladam duzo seriali, filmów, umiem "czytac" film, scenariusz. Zobaczysz ze Toby okaze sie dobry. Zreszat widac to w scenach Toby-Spencer, gdy ten ja np. obejmuje jest kamera na jego twarz i jego mimika twarzy w tym ujeciu nie jest juz taka jak w odcinkach, gdy dowiedzieliśmy sie ze jest w A-Team. Wtedy gdy Spencer nie widziała "gral" zlego, obojętnego na uściski Spencer. Teraz w tych ujęciach gra czułość.
Po 2 Mona mowi do Tobiego ze to nie ona tu rzadzi i ze taki byl rozkaz glownego "A" i dziewczyny musza sie o tym dowiedziec. Toby wiedzial z czym to sie wiaze i nie chcial za bardzo podejmować tej akcji, bo wiedzial ze bedzie musial zaatakować Hanne.
To jakim cudem przyjaciółki Allison nie wiedziały o jej siostrze i tak samo jak jej rodzice??
I jeszcze jedno dlaczego Ezra chciał zabić Allison i co z tym Ianem??
Motywu zbrodni jeszcze nie znamy, bedzie o tym dopiero w kolejnych sezonach. O bliźniaczce wiedziala tylko najblizsza rodzina. Rodzice Ali i Ali ukrywali jej istnienie, bo byla ona chora psychicznie i byla osadzona w szpitalu psychiatrycznym.
Wątków z Ianem juz nie pamietam.
Raczej wie. W ksiazce wiedzial, w serialu sie dopiero okaze, bo watek zywej Ali dopiero nam sie kreuje obecnie w serialu, a o bliźniaczce nie bylo jeszcze nic jedynie zdjecia, ktore mozna interpretować dwojako.
Napisz przed tym, że to wszystko to tylko twoje zdanie, a nie stwierdzasz fakt.
To, że Ezra jest A to się zgodzę, ale z tym, że Toby jest dobry i Alison żyję kompletnie się nie zgadzam. xd
Sa to teorie, ale bardzo prawdopodobne. To ze Ali zyje i bedzie w finale tego sezonu jest dla mnie oczywiste. Pewnie bedzie to ostatnia scena finału sezonu. Toby wedlug mnie okaze sie dobry, ale tego nie jestem w 100% pewny jak tego ze Ali zyje. Aktorka ma kontrakt na serial w ogole wszystkie watki zmierzają do tego żeby ja w koncu pokazac.
Ma kontrakt bo jakoś musza kręcić retrospekcje.
Gdyby Ali żyła rzeczywiście i odwiedziła Arię to czemu najpierw wyjęła kartki z lalki, a potem co? Wróciła i włożyła je z powrotem?
O bliźniaczce musiałby wiedzieć Jason dlatego mało jest dla mnie prawdopodobne, że ona jednak istnieje. Myślę, że Jason by się z tym wygadał. Bo jeśli ona rzeczywiście istniała i na końcu serialu by to wyszło na jaw to był by to kompletny debilizm.
W ksiazce Jason wiedzial o bliźniaczce i jakos nie bylo to problemem zeby stworzyć watek blizniaczki. Jason jakos sie nie wygadal ani nic.
Tak sie robi serial, buduje emocje, fabule i napiecie, gdyby tej kartki tam nie bylo widz juz w 100% wiedzialby ze Ali zyje, a na jej come back jest jeszcze za wczesnie, dlatego te niedopowiedzenia. 100% pewnosci ze Ali zyje zostawia sie na final sezonu, bedzie to prawdopodobnie ostatnia scena sezonu.
Z fabuly jeszcze nie mozna wyczytac ze zyje na 100%, ale ze sposobu krecenia scen, montazu i przewidywań scenariusza dla mnie to jest oczywiste. To Ali jest spoiwem calego serialu, wokół niej toczy sie cala gra, choć ona pozostaje jeszcze za kurtyna. Tylko dzieki Ali mozna polaczyc 'A' z dziewczynami, bo na razie nawet nie wiaodmo czemu je przesladuje.
Pożyjemy zobaczymy. xd Ale ja bym jednak nie radziła pisać nic na 100% bo można się nieźle przeliczyć.
TVLINE | I’ve asked you before and I’ll ask you again: Are you absolutely, positively certain that Toby is really that bad of a guy?
Oh yes! You got it! Very much. We’re going down a path [with Toby] and you need to know that [he] has a lot of strong motivation for wanting to take down these girls. It’s the price [they have] to pay for him taking the fall for a crime he didn’t do. This has always been present, but he’s been very good at hiding it.
A tu macie całkowite potwierdzenie,że Toby jest złyyy :) To dla tych którzy wierzą,że on jest w A-teamie,żeby pomóc Spence :) TOBY JEST ZŁYY
W takim razie musi dobrze znac glowne "A" i razem z nim mieć jakis motyw w prześladowaniu dziewczyn, chyba ze robi to z pobudek finansowych, glowne "A" mu placi.
Troche to naciagane, bo w relacjach Mona-Toby to Toby wykonuje polecenia Mony i wydaje sie ze robi to z przymusu. Mona nawet nie jest glownym "A" ktos jest nad nia. Nie wiem jaki motw mialby miec Toby gdy on tak na prawde nic nie wie co sie dzieje.
Duzo lepiej i bardziej logicznie byloby gdyby Toby robil to dla Spencer, chcac zniszczyc A od srodka lub gdyby robil to z przymusu jak Lucas.
Prawdopodobnie ten wywiad to takie psie gadanie. Nie powiedza przeciez w prost ze Toby jest dobry, bo wtedy nie bedzie zaskoczenia w kolejnym zwrocie akcji. Mi sie wydaje ze Toby bedzie dobry.
tylko w tym odcinku najnowszym mona mówiła że o jakiejś osobie, że to ona rozdaje karty. i ja uznałam że A jest dziewczyną. a poza tym dziewczyny ją znają, widzą każdego dnia i dziwne że Spencer się jeszcze nie domyśliła kto to więc to musi być ktoś znany.
Jakoś też mi się nie chce wierzyć że Toby jest zły - chyba że to moja bardziej nadzieja... a może będzie wątek Spencer i Warrena?:P
Mona powiedziała że to nie ona rządzi tylko SHE - czyli jakaś laska - a nie EZRA. jakos najbardziej mnie w tym serialu drażni jak zaczynają być w to wszystko wplątywani dorośli... w przyszłym odcinku Ezra zerwie z Arią i znowu 2 z 4będą nieszcześliwe... ale mam wrażenie że są dalej niż bliżej w rozwiązaniu zagadki...
Z osób znanych jako A-TEAM są: Mona, Toby, Lucas
Z osób podejrzanych : Melisa, Jenna ( niby zwiała ale...) , Jason
no i oczywiście Nasza sławetna ALI - dobra, zła ? Ma bliżniaczkę nie ma???
Totalny chaos...
Co do kontraktu Sashy to w Gotowych na wszystko(MMary Alice popełnia samobójstwo i jej przyjaciółki rozwiązują zagadke jej śmierci, ona jest narratorką). No i też była w głównej obsadzie mimo ze wsytępów miała mniej niż Sasha. No i nie ożyła.
Właśnie obejrzałam 24 odcinek 2 sezonu i u Spencer w domu była Ali.Czy to prawda czy tylko złudzenia??
Tego właśnie nie wiadomo. Spencer była wtedy na lekach (pewnie nasennych albo innych mogących wywołać halucynacje), więc nie wiadomo czy to tylko wytwór jej wyobraźni czy faktyczne spotkanie z Ali. Jedyny dowód na to, że Ali tam mogła być to otwarte drzwi oraz pojemnik na leki, ale równie dobrze Spencer mogła mieć taką fazę, że nie pamiętała o tym, że to zrobiła.
Więc kto wie jaka jest prawda.
"A" nie jest jedną osobą. To grupa ludzi, którzy prześladują dziewczyny, ale na razie nie wiadomo jaki jest ich motyw. Mają swojego przywódcę, który jest głównym A.
Prawdopodobnie zabójca Ali i przywódca A to ta sama osoba, ale nie wiadomo jeszcze kto to jest.
Ujawniono że do teamu A należy Mona i Toby.
Moim zdaniem Mona jest dobra i tak naprawdę jest po stronie dziewczyn, natomiast zły jest Toby.
Wg Mnie to Ezra jest A i to on zabił Ali - to on, a nie Ian, mógł być tym sekretnym chłopakiem, z którym Ali się spotykała. Nie ma dowodów, że to był Ian. Może Ezra tez lubi młodsze dziewczyny i zanim uwiódł Arię, był zajęty Alisson. Na pewno jest w to zamieszany także Wren (w końcu skąd Toby miał plakietkę Radley)
Tak pozatym to jaki jest sens tego serialu skoro wszystko chce sie odrazu wiedzieć? -.-' Proponuje plotkare, czy pamiętniki Carrie. Tam nie ma zagadek, mozresz nonstop oglądać perypetie bohaterów.
MONA to zimna suk.....msci sie na dziewczynach, ze zawsze traktowaly ja jak "patyczek od kaszanki" . Moim zdaniem przyjdzie czas, ze Tobi bedzie chcial odzyskac Spencer i wyjawi dlaczego byl w A no i mam nadzieje, ze okaze sie tym dobrym.
Zastanawiam się czy Toby faktycznie jest "zły"... i od kiedy należy do "A team"? W końcu w 1x07 dziewczyny dostały wiadomość od A "dzięki, za usunięcie z mojej drogi Toby'ego". Jeśli Toby nie należał do A teamu do początku, to co sprawiło ( i kiedy to się stało), że zaczął prześladować dziewczyny...?
Nie wiadomo jeszcze, ale scenarzysta serialu potwierdził w wywiadzie że Toby jest zły i nie jest w A-teamie z żadnych dobrych pobudek. Natomiast na pytanie, czy bardziej zły jest Toby czy Mona , odpowiedział, że zdecydowanie Toby, a Mona będzie dziewczynom pomagała.
Jestem przekonany, że Toby tylko udawał miłość do Spencer i że nienawidzi wszystkich kłamczuch tak samo jak Alison. Wstąpił do A, bo chce się za coś zemścić. Podobno w odcinku 19 3 sezony mamy się dowiedzieć jak i dlaczego wstąpił do A. ;)
(wszystkie te informacje pochodzą z amerykańskiej strony poświęconej serialowi)
I przestańcie gadać takie bzdury że Toby jest dobry i jest w A by chronić dziewczyny bo to nieprawda i jest idiotyczne. ;)
Nie twierdzę, że Toby jest w A-teamie, żeby chronić dziewczyny ;p Po prostu zastanawiam się od kiedy należy do A-teamu...czy A miało coś na niego i zmusiło go do przyłączenia się, czy też sam zapragnął zemsty na dziewczynach.
a nawet jesli jest zły to i tak kocha spencer ;p tak sobie mowie caly czas,zeby czasem nie zwątpić ;p
A jest Ezra.Allison nie jest zła,bo to są jej przyjaciółki,a poza tym Allison jeszcze wcześniej była prześladowana przez A.
A w 2 pierwszych sezonach: Mona, Lucas, Toby
A w 3 sezonie: Spencer (tylko na chwilę), Cece (dowiadujemy się od 4 sezonu), ?
+czerwony płaszcz w masce/czarna wdowa: Cece
+czerwony płaszcz bez maski: ? Ali?
dziwnie wmieszane we wszystko osoby o nieznanym statusie: Ian, Wilden, Melissa, Jenna, Shana, Pani Grunwald, Wren, Ezra
dodatkowe osoby z zaburzeniami psychiki: Mike (problemy z kontrolą agresji), Wren (nerwica natręctw), Meredith (nie wiem jak się pisze to imię) (chyba socjopatia), Cece, mama Tobiego