w najnowszym odc cos bylo wspomniane ze cyrus nie umial napisac poprawnie jego imienia bo go nie dostal tylko ze sie z nim spotkal osobiscie apotem bylo ze ktos wstal z tego lozka szpitalnego i zapewne go zabił
podobno Alison. w którymś odcinku był pokazany jej dowód osobisty i tam wlasnie sie nazywała Varjack. polecam wejśc na instagrama - pllspoilers
tam jest pokazany ten dowód.
Bo Varjack to nazwisko. A Alison miała w fałszywym dowodzie że jest chyba Holly Varjack. To nawiązanie do Śniadania u Tiffany'ego.
tutaj jest dowód, Alison ma w dowodzie " Holly Varjak" thebestofprettylittleliars.blogspot. com/2015/01/holly-varjak.html (usuńcie spację między kropką i com)
Bohaterami "Śniadania u Tiffany'ego" są Holly Golightly i Paul Varjak, którzy mieszkają w jednym apartamencie. Ona jest młodą dziewczyną ze wsi, która żyje na koszt swoich bogatych adoratorów i opowiada o sobie podkoloryzowane historie, a on - początkującym pisarzem. Ezra mówił Ali, że przypomina mu Holly.
Dodatkowo należy wspomnieć, że Varjak przechodzi ogromną metamorfozę przez cały film. Takie "od zera do bohatera". Jedyną osobą, która przeszła taką przemianę jest Tobiasz. Od zakompleksionego nastoletniego onanisty do niemalże oficera policji :D
I ja bym na niego stawiał. Caleb pojawił się znikąd, ale nikt go nie odtrącał. To Toby był wrogiem publicznym numer 1, jakimś zboczeńcem w oczach kłamczuch, a tu nagle wszedł w ich życie, zrobił ekspresową karierę, wszyscy go kochają. Varjak idealny xD
Tylko, że dla mnie, to nazwisko nie ma większego znaczenia. Przecież gdzieś już było pisane, że to nazwisko z paszportu czy dowodu Ali, a ona lubiła takie nawiązania do literatury. Swoją drogą, to trochę dziwne, taka niby głupiutka blondyneczka, a i "Lolitę" i "Śniadanie u Tiffany'ego" czytała;) No chyba, że tylko oglądała w TV.
The Paul Varjak Effect refers to the character Paul Varjak from the movie Breakfast at Tiffany's (1961) played by George Peppard, and the way he goes from being absolutely dreadful to being absolutely gorgeous throughout the movie.
this is then used to referring to similar men; going from ugly to not ugly or not likeable to likeable. this term can apply to any men, and men only.
Do kogo waszym zdaniem pasuje efekt Varjaka?
Na instagramie ktoś napisał, że Caleb :) ale moim zdaniem raczej nie.
No ale Andrew był wiesz taki ciapowaty i w ogóle a teraz jaki męski Arie nam uratował, dziewczyny od Cyrusa itd. itd.
Do Toby'ego, jestem tego pewna na 85%. Przemiana z nielubianego na lubianego, itp. Może jest Varjackiem żeby nie wiem, w jakiś sposób pomóc dziewczynom czy cos?
Ale ten watek był przez cały 3 sezon wałkowany, że wstapił to A Team żeby chronić Spencer itd... teraz do policji to co został A, żeby je chronić ?
Na końcu 23 odcinka jest pokazane jak A. niszczy dokumenty podpisane Varjak
Mimo wszystko mam wrażenie, że chodzi tu o dosłowność i fałszywą tożsamość Alison, która gdy Hanna spytała się, kim jest Varjack zrobiła dziwną, przestraszoną minę. Cyrus po prostu nie pasuje mi na fana Audrey ani na kogoś, kto wiedziałby czym jest opisywany wyżej efekt.
mam pytanie, kiedys był tu taki wątek w któym dziewczyna pisała spoilery(czasem sporo na przód), które w sumie zawsze sie zagadzały. Ktoś wie gdzie to jest i czy jest kontynuowane?
http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82odkie+k%C5%82amstewka-2010-556945/discussion /Spoiler+bombs+-+kto+prze%C5%BCyje%2C+a+kto+zginie+Odpowiedzi+tutaj,2359659
http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82odkie+k%C5%82amstewka-2010-556945/discussion /SPOILER%21+Nie+czytaj+dalej+jezeli+NIE+chcesz+wiedziec+kim+jest+%22A%22.+ODPOWI EDZ%21,1703794
a jeśli nie to to w google wpisz 'pll spoilery filmweb', powinnas szybko znaleźć ten temat:)
do 5 ep już nie pisze, ta dziewczyna miała od kogoś scenariusz i go tłumaczyła.
Wchodziłam na forum na które się udzielała też cisza...
Varjak to jeszcze czarny kot z pewnej chyba brytyjskiej opowieści o bursztynowych oczach, jak szperam w internecie to wyszukuje mi pod tym hasłem zdjęcia kruków.
Może z Caleba chcą zrobić złego - nawiązanie do Rvswood.
Albo może jednak Ezra ze względu na kryjówkę w RVSwood.
Po zdemaskowaniu Mony jako A, gdy pojawiła się nowa osoba wszyscy mówili, że ma ładne oczy - stąd właśnie coś mi się nie podoba podkreślanie w opisach bajki bursztynowe oczy tego kota :D
i jeszcze jedno
The Paul Varjak Effect refers to the character Paul Varjak from the movie Breakfast at Tiffany's (1961) played by George Peppard, and the way he goes from being absolutely dreadful to being absolutely gorgeous throughout the movie.
this is then used to referring to similar men; going from ugly to not ugly or not likeable to likeable. this term can apply to any men, and men only.
examples can also be: "george is such a paul varjak!" or "fred is paul varjak-ing it!"
"that man was so ugly in the beginning, but now i quite like him. he's working the paul varjak effect"
"oh i see what's going on here! it's the paul varjak effect!"
po wyglądzie to ciężko bo przecież wiemy że A używało blond peruki, więc kupić jakieś soczewki w kolorze bursztynu to nie problem :) a z takich mega oczu to Grunwald ma ale nie wierzę że ona jest A
jak wpisałam pll cats w google to chyba każda chociaż raz miała na sobie ubranie z kotem ;d
A widzisz ! może coś jest na rzeczy imię które Alli miała w fałszywym dowodzie.
Tak obejrzałam sobie pierwszy odcinek to najbardziej uduchowioną osobą był chłowak Hanny no i był na czarno, ale nie miał bluzy. Chłopak Em. troche pyskaty i miał bluzę na sobie, ale tak zniknął jakoś nagle.
Trzeba obczaić kogoś na stołówce może tam siedzi nasze A!
A może chodzi o Wrena w końcu anglik...
Ali raczej nie może być Varjakiem.Już wtedy była w więzieniu ,kiedy to działo się z Cyrusem.
Ten gość w szpitalu to zapewne Ezra. Ma takie same tenisówki jak miał w którymś odcinku gdy był w szkole oraz takie spodnie jak nosi Ezra.Poza tym Ezra to wielki fan Śniadania... także pasuje jak ulał.Może Ali odgapiła właśnie to nazwisko od niego,jak sama mówiła rozmawiała z A. Ezra uwielbia biało-czarne filmy,ma rozwieszone fotografie Arii ,ma kupę kasy ,jest cwany,ma wszędzie wtyki.Czyż Ezra nie jest wpływowy,nie uwielbia takich filmów i skoro udało mu się wyśledzić tyle rzeczy do książki to i cwany musi być.Nie wiem czy nie zauważyłyście ale on praktycznie nie rozmawia z Spence albo Hanną.A to właśnie one są najbardziej poszkodowane.Do posesji Varjaka też nie chciał wejść bo być może to jego posesja?! Za każdym razem gdy Aria nawiązuje znajomość z jakimś chłopakiem to dziwnie nagle oni znikają.Jeśli coś stanie się Andrew to znak ,że Varjak to na 100% Ezra!
Taka ciekawostka. Gdy na telefonie wcisniemy klawisze, aby napisać Sara Harvey, wyjdzie numer Varjaka.
Trochę wątpie. Zdjęcie Sary, to zwykłe zdjęcie z neta, coś w stylu tych, które znajdują się w ramkach do zdjęć, gdy je kupujemy. Nie umiem hotlinkować, także wpiszcie "alan bailey young woman at the beach" i wyskoczą zdjęcia. Oczywiście jest szansa, że twórcy mogą zatrudnić tą aktorke i po prostu użyli jej starych zdjęć w ramach oszczędności.
No tak ,Sara nawet nie gra w tym serialu.Może tak specjalnie podłozyli jej numer pod jej nazwisko dla zmylki bądź Varjak przedstawia się jako Sara.
Przecież sam motyw Sary może wrócić, po prostu nie będzie przez nikogo grana tylko wspomniana. Pewnie nawet już nie żyje, więc aktorka do tej roli im niepotrzebna :P