PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73141
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka
Mississippi

no wlasnie tak sie nad ta scena zastanawiam. odkad przeczytalam ksiazke, nie moge sie pozbyc wrazenia ze tworcy serialu daza jednak do takiego samego wyjasnienia A. swoja droga to byloby jedyne w miare sensowne, ze jest jakas psychopatka, ktora to wszystko nakreca. i w ksiazce byla dokladnie taka scena, jak sie zaczelo wszystko wyjasniac, ze mama Ali kazala zostac w pokoju jednej z siostr, ona cichaczem wyszla, a jej miejsce zajela druga siostra. dlatego potem pani D. pomylila dziewczyny i myslala ze to Ali zabito a nie C.

ocenił(a) serial na 9
endind

Moim zdaniem Jason "zabił" Ali. Wiemy, że ćpał w tamtym czasie, kiedyś miał obsesję na punkcie Arii (b. chciałam widzieć ich razem, ale to i tak dziwne, ze robił jej zdjęcia), generalnie zawsze trzymał się od dziewczyn z daleka a jednak krążył w pobliżu. Był synem Jessici, więc miała powód żeby go ochraniać i nie zgłaszać zabójstwa na policję. Melissa go kryje, bo to jej brat. Ojciec Spencer jest ojcem Jasona i też go kryje - myślę, że Melissa a posterunku powiedziała mu prawdę i uznał, że trzeba pozbyć się Jessici, żeby nie sypnęła jego syna. Jason moim zdaniem ma nie po kolei w głowie, prawdopodobnie po mamusi.
Poza tym, Jessica wiedziała, że nocy, gdy zaginęła Ali wydarzy się coś złego -> rozmowa telefoniczna i prośba o przyjazd. Mogła rozmawiać z Ojcem Spencer i Jasona, żeby nad nim zapanował.
Jedyne co mi się nie trzyma kupy (obojętnie kto byłby zabójcą) to kto zabił dziewczynę z grobu? Musiała to być osoba, która wiedziała, ze Ali żyje i, że grób trzeba uzupełnić: Greenwald? A. (Jason)? Melissa (żeby kryć Jasona?), ojciec Spencer? Jessica (bo ewidentnie wiedziała, że w grobie nie ma Ali - kupowała nowe ciuchy i nie chciała ekshumacji), Mona? Ali??? (mało prawdopodobne)

triu88

tez ciagle mi ten jason tu nie gra. pamietacie w 3cim sezonie, ze dawal nagrode za znalezienie zwlok a potem wypisywal czek, tak jakby dogadal sie z A? a potem to on byl chyba dzgniety tym gwozdziem, przez Arie, ktora ktos chcial wypchnac z pociagu? czy to bylo jakos wyjasnione, bo nie pamietam?

ocenił(a) serial na 9
endind

Też nie pamiętam, ale jest to chyba jedyna postać, której nie widzimy "od drugiej strony" zbyt wiele. W ogóle nie ma go dużo na ekranie. A pod koniec sezonu wrócił i jakoś nie ma ochoty na spotkanie ze Spencer czy z Emily, a przecież wcześniej miał z nimi dobre relacje?

endind

moim zdaniem jessica nie wiedziala ze w grobie jest ktos inny. ciuchy nie musialy byc dla Ali. policjant w odc.23 mowi: nie jestesmy pewni czy w grobie lezy pani corka. a pani D. - ale ja jestem. no chyba ze nadal chroni Ali. ale nie wiem. czy Ali wogole chcialaby jeszcze znac taka matke, ktora ja zywcem zakopala bo chronila kogos innego?

a mysleliscie o takim wyjasnieniu ze Ali nie miala blizniaczki, ale byla np podmieniona w szpitalu i nie byla corka pani D a na przyklad CC albo jakas inna dziewczyna byla, i chciala zajac miejsce Ali albo cos w ten desen?

endind

Jakie wy macie teorie :D jestem pod wrazeniem:) a ktos tam sie wypowiadal ze Jason rozwiazal umowe z serialem i juz go nie bedzie, to jest nieprawda myslicie? szukalem jakis info na google ale nic nie znalazlem. Tez mi sie wydaje ze moze jednak Ali nie jest wcale corka J.Dilaurentis i nienawidzila jej dlatego nie miala skrupulow zeby ja zakopac zywcem;d

ocenił(a) serial na 7
endind

Zdecydowanie jest z nią coś nie tak xd
Jak dla mnie te wyjaśnienie, że matka Alison ją pogrzebała jest absurdalne.
Odnosząc się do 1 sezonu , wiedząc że jej córka leży pogrzebana w ogródku to sprzedała późnej dom? Przecież wiadomo, że prędzej czy później natknęliby się na ciało.

ocenił(a) serial na 8
RedCoat94

Ogólnie dziewczyny rozczarowały mnie, gdy Ezra szarpał się z -A. One powinny mieć taką determinację jak mają w zasięgu ręki podejrzanego, że powinny się rzucić! A nie patrzeć i czekać aż postrzeli Ezrę, albo nawet którąś z nich jak pistolet przy szarpaniu w bok wymierzy. Ale tak w serialach jest często. Dwóch się bije, a 5 patrzy. A jak dziewczyny, to już w ogóle. Dzielna Alison, która zepchnęła Iana nie rzuci się przecież na -A. A jak już wie, że prawie do żywych wróciła, to się nie będzie narażać.
Przynajmniej poświęcając się coś by zyskały. A i tak i tak postrzelone mogły zostać.
Hanna, to już w ogóle.... Miała pistolet i by w nogi nawet mogła strzelać.
Mi to -A pasuje na Toby'ego, a może Jason. Noel, to już chyba odpada i ojcowie, bo Hastings był na policji, ojciec Arii, to chyba by się nie ruszał tak zwinnie, a ojciec Emily raczej nie ma takiej postury :) o Hanny nie trzeba wspominać.
A może Ali jeszcze Jake's znała:) Uczył ją sztuk walki? :) On taki zwinny. Ale kompletnie nie pasuje, za krótko był w serialu tak jak Alex czy brat Ezry.
Wren, to już sama nie wiem. Mike chyba niższy. A Ian i Wilden ponoć nie żyją.
Lucas raczej też trochę niższy i szerszy :)

anula_13_2

A myslisz ze tworcy tego serialu sami wiedza kim jest "A" ? :D Ostatnia scena totalne rozczarowanie! Ale jakby ktos we mnie mierzyl pistoletem pewnie bylbym sparalizowany, wiec sie nie dziwie ze nikt sie nie ruszyl:D moze jak Ezra sie szarpal z "A" wtedy mogly sie wszystkie na "A" rzucic:D

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Tak. dlatego mogły się rzucić jak się Ezra z -A szarpał. Hanna w -A mierzyła i go niestety nie sparaliżowała tym :)

ocenił(a) serial na 1
anula_13_2

Wren nie pojawi się już więcej w serialu, bo aktor który go grał rozwiązał umowę, więc odpada... Pozostaje już tylko Toby, Jason lub któryś z ojców (postać na dachu nie mogła być kobietą, za dużo siły) Brat Arii też by pasował. Nie wiem natomiast czy jeszcze wróci Lucas.

ocenił(a) serial na 6
MrJigssaw

Jak będzie trzeba to zastąpią go innym aktorem. Jasona grał w 1 sezonie ktoś inny niż później.

RedCoat94

Też dużo myślałam o tym momencie z Moną w motelu. Bo o ile dobrze pamiętam to kiedy wyszło na jaw, że to Mona była A to powiedziała Hannie, że zrobiła to dla niej. Nie chciała by kłamczuchy ją jej odebrały po tym jak wróciła Aria. Więc Mona kłamała. Może to ona była prześladowcą Ali bo chciała się jej pozbyć. Może myślała, że zastraszaniem doprowadzi ją do obłędu i Ali skończy w wariatkowie jak jej siostra. Ali podejrzewała wszystkich tylko nie biedną Mone. A osoba, która uderzyła Ali tym kamieniem to całkiem ktoś inny. Ktoś kogo chroniłaby Pani D. I tu by pasowała siostra bliźniaczka Alison, która w tą samą noc zabiła Melissa myśląc, że to Ali. A osoba, która zakopała panią D to Jason. W końcu mu siadło na głowę jak każdemu w tej rodzinnie. Myślę, że Ali może nawet nie być świadoma, że miała siostrę. Może wie o jej istnieniu ale już jej nie pamięta. Może ta druga tak długo było w wariatkowie, że nikt nie bierze jej pod uwagę.

Wiem, że twórcy wypierają się teorii o bliźniaczkach ale tak samo mówili o Monie.

ocenił(a) serial na 10
femii

bardzo dobra teoria. Według mnie bardzo wiarygodna. No może tylko to, że Jason zakopał panią D. wydaje mi się trochę nie pasować ;p ale to że Melissa zabiła Alison siostrę, która wczześniej uderzyła Ali w głowę jest idealne :)

ocenił(a) serial na 9
femii

Sorry, ale myślę, że FBI zastanowiłoby się, że w rodzinie DiLaurentis była bliźniaczka i nagle przestali opłacać jej wariatkowo w dniu zaginięcia Ali. Może "zwykła" policja nie grzebałaby zbyt głęboko w rodzinnych koligacjach (chociaż chyba powinna), ale już FBI mając uzasadnione podejrzenie, że Ali żyje - na pewno.

użytkownik usunięty
triu88

Takie z tego FBI,które identyfikuje zwłoki po ubraniu. Przecież to zbrodnia idealna: wystarczy zmienić ubrania ofiary i po kłopocie....;-)

RedCoat94

Był kiedyś taki moment w jednym z odcinków, że Ali była przebrana za Vivian w jakimś sklepie i obserwowała A, i Mona do niej podeszła a Alison powiedziała, że zdradzi jej tajemnice i, że kogoś obserwuje. Czy coś takiego. A w końcowym odcinku jest, że to Mona wymyśliła jej drugą osobę, czy to nie dziwne?

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Szkoda, że dziewczyny nie miały telefonów ze sobą żeby zadzwonić po pomoc jak Alison powiedziała żeby ktoś zadzwonił (zawołał, a może wezwał) po pomoc :) Pewnie głupiutka Emily i "najmądrzejsza" Spencer nie wpadły na pomysł żeby zadzwonić :) Na szczęście Ezra mówił, że policja jest w drodze, to miejmy nadzieje, że sam się zabezpieczył :) Obserwując tyle lat kłamczuchy pewnie zauważył, że są strasznie głupie i nie ma co na nie liczyć.

anula_13_2

Nawet jak policja przyjedzie to po "A" juz nie bedzie ani widu ani slychu:D a w sumie jak Hanna do niego mierzyla pistoletem i by go zabila, to bylaby to samoobrona biorac pod uwage ze byl on nieuzbrojony?

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Nie będzie, ale pomogą Ezrze, albo szybciej zadzwonią po pogotowie niż dziewczyny :)

ocenił(a) serial na 10
whiterabbit1212

jakby ktoś chciał napisy...video . anyfiles . pl / TVseriesOnline . pl+-+PLL+4x24+PL/Kino +i+TV/video/100638

megaami

dzieki!:)

ocenił(a) serial na 10
whiterabbit1212

jasne :D

ocenił(a) serial na 10
whiterabbit1212

jak tam po? :D

megaami

ja juz ogladalem wczoraj o polnocy live na ABC family ;p tak z uprzejomsci podziekowalem za link:) Ale odcinek ciekawy:) Wzbudza wiecej nowych pytan niz odpowiedzi ktore dostalismy:) a jak Ty uwazasz?:)

ocenił(a) serial na 10
whiterabbit1212

Mi się każdy odcinek podoba :D
możesz napisać pw, czy nie?

megaami

Wyglada na to ze nie moge napisac na priv, znikenla opcja u Ciebie:D szkoda:( ;p

ocenił(a) serial na 10
whiterabbit1212

haha kurcze :D magia

ocenił(a) serial na 3
whiterabbit1212

Ogólnie to ciekawe czy w związku z tym co się stało Ezrze i z powrotem Ali dziewczyny w końcu powiedzą policji o ''A''.

whiterabbit1212

Aaaa, Co za idiotki. Jakby nie mogły strzelić chociażby w nogę no! Albo zaciupać chama, niech ma za swoje! Ale nie, lepiej popatrzmy jak znika za drzwiami i użerajmy się z nim następny rok... Wiem, że musiało tak być ale prawie mnie ch*j strzelił jak to oglądałam...

Jagodowy_Tort

Dobrze powiedziane:p

whiterabbit1212

O RANY! XD Kocham pll chociaż jest momentami naprawdę głupie, każdy finał to dla mnie mega emocje, chociaż znowu raczej nie za wiele się wyjaśniło, w sumie teraz mamy dokładny obraz tej nocy w której "zaginęła" Alison.

Chce już 5 sezon XD

Quaint_2

Tworcy serialu sami sie juz pogubli chyba:))

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Artemisek

No wlasnie, dobrze ze nie strzelala, tylko klopotow by sobie narobila

Artemisek

hahaha, już nie spinaj się tak kochanieńki :* to był żart.
Za postrzelenie go w nogę siedzieć by nie poszła, więc mogły chociaż tyle zrobić.

ocenił(a) serial na 10
Jagodowy_Tort

Nie wcale bo Hanna to sniper a od tak sobie można strzelać w ludzi. Może w twojej patologicznej okolicy tak jest ale wybacz każdy normalny prokurator oskarżył by ją o próbę morderstwa w ramach zemsty. Z resztą nie dyskutuje z ludźmi Twojego pokroju więc nie mam zamiaru więcej odpisywać.

Artemisek

Tak, dostałaby dożywocie od razu ;3 albo trzy + elektryczne krzesło. (chodzi mi o zastrzelenie NOGI napastnika [*])
Hania chciała się poświęcić dla matki, która nawet nie zrobiła tego o co była oskarżona, to w tak słusznej sprawie też by mogła - to nie jest na serio jakby co, ale widzę, że trzeba tłumaczyć co jest a co nie -.-
I to raczej ja mogłabym napisać, że "nie dyskutuję z ludźmi Twojego pokroju" bo sory, ale to Ty mi ubliżyłeś co najmniej dwa razy. Bez powodu, Panie Taki MoNdry.
Jacyś agresywni ludzie na tym filmwebie. Serio. Meliski się napij.
I masz racje, nie wracaj.

ocenił(a) serial na 3
Artemisek

Ale ''A'' strzelił do Ezry, więc gdyby Hanna go trafiła (powiedzmy w nogę)+ udowodniła, że je prześladował to jako nieletnia raczej nie zostałaby ukarana. :P W ogóle to nie ma nad czym dyskutować, było sześć na jednego i dały mu uciec+ zranić jedno z nich. Nie mogę z tego serialu. :D

ocenił(a) serial na 6
Jagodowy_Tort

Dokładnie. Przecież to śmieszne, że tak po prostu stały i się przyglądały. Pominę już fakt, że Alison robiła w swoim życiu wiele gorszych rzeczy, przez kilka lat ukrywała się przed tym wariatem, a teraz tak po prostu stała i się przyglądała, jak on ucieka. Totalna niedorzeczność - jeśli nie Hanna, to przynajmniej Alison wyrwałaby jej broń i strzeliła.

ocenił(a) serial na 6
Jagodowy_Tort

Tak, a Ezra zamiast powiedzieć kto to - skoro chwalił się zaraz po wejściu w kadr. To stał z raną postrzałową i musiał walnąć ten ckliwy tekścik zamiast najważniejszej informacji

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Nigdy wcześniej mnie tak nie wku... Ali jest, fajnie, ale te scenki z A na koniec...

Kierokat

ale mimo wszystko serial zasluguje na 10 co nie? :D

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

No niestety... nadal żaden inny nie potrafi mnie tak wciągnąć mimo głupot. :P

ocenił(a) serial na 5
whiterabbit1212

Jak dla mnie jedyną osobą, którą mama Ali mogłaby kryć jest jej siostra bliźniaczka bądź jej brat. Bo sorry, ale raczej matka nie pochowałaby córki, bo była zakochana w ojcu Spencer (chyba, ze ten serial rzeczywiście sięgnął dna). Jestem ciekwa czy teraz nie oskarżą przydpadkiem Hanny o postrzelenie Ezry (bo on nie umrze, umrze Jessica) i czy Alison zdąży uciec przed policją, by znowu gdzieś się zaszyć.

Moją teorią jest jednak bliźniaczka- skontaktowała się wcześniej z Moną, Jenną, być może ze swoim bratem Jasonem lub nawet Toby'im. I razem wszystko uknuli. Jenna zaczęła się bać bądź coś zwaliła, więc A się jej pozbyło.
Zastanawia mnie tylko rola Melissy w tym wszystkim. Może również należała do grupy A, ale uciekła za nim stało się gorąco.

himym

Dokladnie, ktora matka zrobilaby cos tak okropnego, musial to byc ktos bardzo wazny dla matki Ali, bo kto moze byc wazniejszy niz rodzina, miejmy nadzieje ze serial nie siegnie dna!:)

ocenił(a) serial na 9
himym

Może to Melissa uderzyła Ali? Trudno cokolwiek wyjaśnić, bo okazuje się, ze 3/4 miasta jest zamieszane w sytuacje Alison i nawet rodzice mają jakieś dziwne powiązania między sobą. Wszystko tak naprawdę jest możliwe..

ocenił(a) serial na 5
sylvia_9519

Gdyby to była Melissa to jednak matka Ali nie miałaby żadnego powodu by ją kryć i po ludzku zgłosiłaby zabójstwo córki. Albo chociaż napaść.

himym

kto wie czy Melissa i Ali nie sa siostrami:D