PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73141
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Zwiastun kolejnego odcinka, mam nadzieję, że w końcu coś się rozkręci zwiastun to zapowiada ale wiadomo jak je robią;p
http://www.youtube.com/watch?v=gmGfH5irZek

Sneak peek:
http://www.youtube.com/watch?v=tS9phwYl3dA
http://www.youtube.com/watch?v=GVIMnxFXkAY
http://www.youtube.com/watch?v=gz7bG5JP7yo

ocenił(a) serial na 9
stakara_91

Zapowiada się super, ale zobaczymy jak to będzie.. Bo ostatnie odcinki mają super promo a później trochę wieje nudą..

stakara_91

może teraz akcja bardziej się rozkręci chociaż jak dla mnie mogli by twórcy sobie darować wątek z kuzynem Mai (nudy)

stakara_91

Ostatnio wszystkie zapowiadały się super, wiec nie ma co się nastawiać.

ocenił(a) serial na 10
Hoax

poczekamy , zobaczymy :) ciekawe co z wątkiem hanna - wren :3 kocham caleb'a , ale wrena kocham . kocham i jeszcze raz kocham <3
ale zobaczymy :) a właśnie , ciągle myśle o co chodzi z ezra i tą kasą :o

nightfeeling

E tam, Ezra mógłby zniknąć, a Caleb zapewne zginie kiedyś.
Mnie zastanawia jak to jest, że Caleb już drugi albo trzeci raz zniknął na dłużej i po powrocie zjawia się w szkole jak gdyby nigdy nic.

ocenił(a) serial na 10
Hoax

Caleb wyjeżdża do Kalifornii do matki.

agrestt

Tak, ale znikał ze szkoły i wracał jakby nigdy nic.

ocenił(a) serial na 7
Hoax

też mnie to troche dziwi. Tak można sobie opuszczać kilka dni z rzędu i to dość często bez żadnych konsekwencji? W sumie to za bardzo nie znam się na systemie szkolnictwa u nich ale u nas byłoby to lekko niedopuszczalne.

stakara_91

łohoho, Aria zaczyna rozmawiać z Ezrą na jakiś ważny temat, nareszcie :D

ocenił(a) serial na 10
yootsuu

I tak pewnie zostanie na niczym. Eza ma zdecydowanie barwniejszą przeszłość o której jeszcze nie wiemy...

ocenił(a) serial na 10
stakara_91

Zapowiada się ciekawie i trzymam się nadziei, że tego nie spieprzą. :) Może dziewczyny odkryją pokój, w którym przebywa "A"?

stakara_91

http://www.youtube.com/watch?v=oW-1BaHfj7M
http://www.youtube.com/watch?v=bVHJoPsIW0o
http://www.youtube.com/watch?v=U8pkt2Phv8Y&feature=youtu.be

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

znalazł może ktoś z was kanadyjskie promo?

stakara_91

Nie ma jeszcze.

youhaveamessage

o której bedzie tranfsmifja live? poda ktos linka? byłabym wdzięczna :)

ocenił(a) serial na 7
cristiano_ronaldo

http://tvpc.com/Channel.php?ChannelID=8624 o 2 w nocy ;]

xwerax2

dajcie znać jak będziecie po jak wrażenia po odcinku :D

użytkownik usunięty
stakara_91

W telegraficznym skrócie:
W tym odcinku zadziwiło mnie zachowanie Emily, gdy wraz z Hanną byli w potrzasku. Włączył się u niej gen Xeny dzielnej wojowniczki;)
Odcinek ogólnie wypadł dobrze, w miarę sporo dowiedzieliśmy się o morderstwie Mayi. Niemniej jednak te wstawki ze scenami obyczajowymi następujące po "dramatycznych" momentach zabiły odcinek doszczętnie.
Męczy mnie sprawa liściku, nie jestem przekonany aby on przetrwał próbę czasu pod jakąś doniczką. Dla mnie to zbyt naciągane.

ocenił(a) serial na 8

Loool, Emily całowała się się z Nate'm o.O, mam nadzieję że nie zrobią z niej biseksualistki albo hetero ... Co do odcinka to fajny, dla mnie wszystkie odcinki są fajne ;D . Mateo1114 Kartka mogłaby przetrwać próbę czasu , u mnie jakieś puste kartki były pod doniczką takiej ala' palmy i były tylko trochę naruszone, jak dla mnie to nie było naciągane .

użytkownik usunięty
Wikaa_161

Wierzę na słowo. Zmieniam zdanie sprawa liściku nie jest naciągana;)
Czy wszystkie nagranie,które otrzymują od A muszą być w najlepszych momentach przerywane? Pewnie będzie podobna sytuacja co z filmikiem na którym Allison całowała się z Ian'em.
Sądziłem,że Emily jest nieporadna a tu odezwał się w niej instynkt przetrwania. Jedynie zawiodłem się na Hannie. Jakieś skłonności autodestrukcyjne ostatnio miewa;)

ocenił(a) serial na 8

Noo coś Hanna trochę taką zawiechę łapie ostatnio ... a ona się tym nożem czy szkłem dziabnęła ??? Bo tak jakby ten scyzoryk do dołu wzięła. Wreszcie Emily się trochę podniosła , rozwaliła mnie totalnie jak baseballem zaczęła uderzać w te okno xDD .

użytkownik usunięty
Wikaa_161

Po prostu mnie zadziwiła w tym odcinku,że wzięła się w garść i na własną ręką coś zdziałała. Rośnie nam kolejna Xena wojowniczka;) Wydaję mi się,że Hannie wypadł ten scyzoryk z ręki i dźgnęła się przypadkowo w nogę.

A widzieliście kolejne promo z tym wężem??

użytkownik usunięty
izka21gramowa

Nie oglądam promo kolejnego odcinka bo trailery mają to do siebie,że są wyolbrzymiają wszystkie sceny w odcinku. Większe oczekiwania niż można by się spodziewać po serialu;) Wolę nie zostać oszukany i okłamany przez promo ;)

No wiesz praktycznie nic to promo nie pokazuje, wyjątkowo marne, ale scena z wężem jest niezła:P Ciekawe kto go podrzucił.

ocenił(a) serial na 7
Wikaa_161

w książkach Em jest biseksualna, więc może idą przetartym szlakiem

ocenił(a) serial na 7

Scena zamknięcia w domku Noela była po prostu idiotyczna
Po pierwsze, czemu jak zawsze kiedy znajdą coś ciekawego, siadają i urządzają seans z oglądaniem, oczywiście nie patrzą na drzwi, nie nasłuchują co się dziej itd. Zamiast zgarnąć co się da, rozejrzeć czy nie ma czegoś jeszcze i chodu to te zaczynają wieczór sentymentów i sensacji. Abstrahując już od tego, że A je tam zamknęło, są przecież na cudzej własności, na dodatek nie wymyśliły żadnej bajeczki co je tam przywiało (choćby „Spencer zostawiła tam torebkę po imprezie, przyjechałyśmy po nią” czy coś w tym stylu).
Po drugie – o co chodzi z tą histeria po zamknięciu? Rozumiem, że w pierwszej chwili człowiek jest przestraszony, zaskoczony ale co one robią potem na miłość boską? Wrzaski, piski, kucanie przy podłodze (jak mniemam ktoś ma do nich strzelać przez te zamknięte okna?) panika jakby właśnie poczuły smród benzyny, którą je zaraz podpali. Przecież w tej klitce jest mnóstwo rzeczy, które mogą pomóc im się wydostać – i pomagają zresztą. Po co histerycznie wybijać szybę, skoro można zrobić to spokojnie i dokładnie – tak żeby dało się przejść bez problemu, narzucić koc na dół żeby się nie pokaleczyć przy przełażeniu i pozbyć się desek od okiennic, które nie wyglądają na konstrukcję z żelbetony – to, że Em rozwala je w kilka sekund świadczy, że nie są zbyt solidne.
Czasem naprawdę mam wrażanie, że wszystkie co do jednej są opóźnione w rozwoju, a raczej twórcy robią z nich takie idiotki.

anchema___

Nic dodać, nic ująć;)

użytkownik usunięty
anchema___

W zupełnością się zgadzam.
Dodam jeszcze idą na konfrontację bądź na miejsce, w którym jest niebezpieczna w zupełności nieuzbrojone, nieprzygotowane na żaden splot wydarzeń. Zawsze idiotycznie wpadają w tarapaty, mało produktywne są ich wypady zapoznawcze. Zawsze im coś ginie. Mnie również zirytowały te grzebanie w torebce, jakby nie mogli poświęcić czas na dalsze poszukiwania.

użytkownik usunięty
anchema___

Nie mogę zedytować mojego poprzedniego postu. (Filmweb doprowadza mnie do białej gorączki)
W zupełnością się zgadzam.
Dodam jeszcze idąc na konfrontację bądź w miejsce niebezpieczne dla nich są w zupełności nieuzbrojone, nieprzygotowane na żaden splot wydarzeń. Zawsze idiotycznie wpadają w tarapaty. Mało produktywne są ich wypady zapoznawcze. Zawsze im coś ginie. Mnie również zirytowały te grzebanie w torebce, jakby nie mogli poświęcić czas na dalsze poszukiwania. Możliwe,że odkryliby coś bardziej konstruktywnego i ważniejszego.
Ponad to, A nie ma lepszych kryjówek niż altana Kahn'a ?

Myślały, że to Kahn jest A:D
Poza tym "odkryłyby" Mateo;) To panienki:)
Ale zdecydowanie się zgadzam, to są takie dzieci nieświadome zagrożenia - tak przynajmniej je kreują.

użytkownik usunięty
Hoax

Izwienitka:) "odkryłyby";)
Kogo one nie podejrzewały o bycie A?

Rodziców;) Jeszcze nie myślały o nich:P

ocenił(a) serial na 7

i nigdy nie zawiadamiają reszty, gdzie idą
po co? przecież jak zginą, to nikt nawet nie będzie wiedział, gdzie szukać, nie?
tak dramatyczniej będzie

użytkownik usunięty
anchema___

W USA kiepską mają usługi telefoniczne. W każdym serialu, gdy główne bohaterzy są w potrzasku zawsze nie mają zasięgu. Kolejny schemat powielany z milion razy.
Dodatkowo, Emily wałęsała się z tą torebką jakby to był nic znaczący dodatek do stroju.
Spencer ostatnio odkryła w sobie umiejętności włamywacza. Mistrzowsko sobie poradziła z zamkiem;)

stakara_91

Dla tych co nie oglądali - zobaczcie tylko ostatnie 4 minuty odcinka, reszta to strata czasu.

stakara_91

Napisy są już na n24.

//Oglądając filmik ze śmierci Mai w baaaardzo wolnym tempie, chyba zauważyłam kosmyk blond włosów. Ale może tylko mi się wydaje.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Mam podobne odczucie co Ty YHAM :)

ocenił(a) serial na 7
intwopeony

też miałam wrażenie że coś blond mi się tam przewinęło.

A tak poza tym to dość ciekawy odcinek, nawet wiadomość od -A była, no może nie w formie tradycyjnego smsu ale zawsze.

poziomka4

Blondynkami są Hanna, Ali, CeCe, Meredith i chyba tyle.

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Przeglądałem kilka razy ten filmik na,którym Maya (nawet posłużyłem się stopklatką) została "zaskoczona" i nie zauważyłem żadnego blond kosmyku włosów.

tam nic nie widać... nie wiem gdzie ktoś tam zobaczył blond włosy.

Leo_Wyatt

Dobra, czekajcie. Nadchodzą screeny :D

youhaveamessage

czekamy :P zapodaj jak coś.

Leo_Wyatt

http://i50.tinypic.com/288pjk3.png
http://i48.tinypic.com/f2kbhw.png
Nie widać zbyt dobrze, bo nie da się tego uchwycić. Trzeba to zobaczyć w zwolnionym tempie. (ja oglądając wciskałam ciągle spację i tak się zatrzymywało)

youhaveamessage

dzięki, ja nic tam nie widzę :P

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

wystarczy się dobrze przyjrzeć podczas oglądania i zwrócić uwagę na różnicę odcienia tego kosmyku włosów i Mayi bo ciężko na podzielenionym filmiku z kamery wypatrzeć kolor.

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Zwracam honor, widać jakiś jasny kosmyk. Choć to może być od wszystkiego, czapki, bluzy, definitywnie nie można powiedzieć czy to są czyjeś włosy.
Zastanawia mnie jedna rzecz Maya spędziła mniej więcej z 3 godziny w tej altance Noela, co ją tak zajęło? Sporo czasu ponadto gdzie podział się jej rower. Najzwyczajniej na świecie powinna mieć rower u boku.
YouHaveMessage masz może dobre screenny wyników autopsji Mayi?

ocenił(a) serial na 7

fakt, może być to np. sznurek od bluzy. Ale Garretta Noela i Jenne można wykluczyć z grona podejrzanych do śmierci Mayi.
A ten rower to mnie też zastanawia. Najwyraźniej się teleportował. Prawdopodobnie kolejny błąd scenarzystów.

poziomka4

owszem ich można odhaczyć z listy podejrzanych ale zawsze mogli być zamieszani w inną sprawę. a rower pewnie znajdą za dwa odcinki u kogoś kto przypadkowo go znalazł