Ale co było zarąbiste? Że do matki się można tak odnieść z jakiegoś debilnego powodu? Czy autentyzm Kożuchowskiej w roli kretyńskiej matki, która nie zdaje sobie sprawy, że kiedyś jej dzieci również będą dorosłe i też będą ją traktować jak piąte koło u wozu?
Ja jestem zaskoczony że serial zaczyna tracić popularność, przecież takie gnioty mają największe wzięcie. Serial który był śmieszny i nie debilny czyli Licencja na wychowanie wyleciał, bo przecież większość woli właśnie takie "kupska" jak Rodzinka.pl.
Powiem szczerze, że wcześniej mnie śmieszyły tego rodzaju wypowiedzi, ale zaczynają mnie już drażnić. Czy Wy obrońcy moralności zrozumiecie w końcu, że to zwykły serial komediowy a nie instrukcja wychowywania dzieci?
Edit: Co najciekawsze wszyscy ci ludzie znają każdy odcinek i scenę tego serialu. Wydawać by się mogło, że skoro uważają go za tak okropny powinni dać sobie spokój z jego oglądaniem (bo inaczej to już masochizm).
Cóż jedynie mogę Cię zacytować i powiedzieć, że śmieszą mnie takie wypowiedzi jak Twoja. Jaki obrońca moralności? Raczej nie nadawałbym się na bojownika o czystość i poprawność moralną, wierz mi. Jestem całkiem przeciętnym facetem, lubię erotykę, lubię ostre komedie. Nie lubię idiotyzmu i promocji szkodliwych zachowań. To nie żadna obrona moralności. Ja wiem, że to dla wielu jest poza obszarem pojęcia i w sumie mam to gdzieś w połowie okrężnicy. Tak sobie tylko utyskuję nad powszednieniem prostactwa i niezdolności w kojarzeniu skutkowo-przyczynowym. A Rodzinkę w całości zobaczyłem tylko jeden odcinek, jak się zaczęło, bodaj drugi z kolei. Jak Tobie się podoba, to OK. Ale musisz zrozumieć, że dla innych może być beznadziejny.
Nie wiem jak ty, ale u mnie jest na 2 gwiazdki. Czyli na godzinę oglądania sekunda śmiechu. ;) Co innego komedia z jazdą po krawędzi (były takie), a co innego radość z pierda, czy z kolejki do sracza.
Nie dziw się temu "prostactwu" w kwestii Rodzinki, bo prostactwo to nie tylko taki Ferdek. Mało tego, Ferdek jest lepszym, bo uczciwym prostakiem. W rozciągniętym podkoszulku i spodniach z dresu. Znacznie gorsi są prostacy w garniturkach. Bo udają, że są normą.
Chcesz powiedzieć, że nigdy nie widziałeś kłócących się rodziców, rodziców z dziadkami albo sam nigdy nie kłóciłeś z rodzicami?
OMG oczywiście, że nie. Też mi się zdarzały "pyskówki" z matką. Ale scena ze skajpajem podkreśla jak bardzo NIKIM jest taka matka. To co z tego, że jest zacofana, co z tego, że nie umie zapamiętać głupiego skajpa. W życiu nie wydarłem się tak na matkę nawet przy poważnych sporach. A przy tak gównianym "problemie" wyskoczyć z takim "ryjem" może tylko współczesny troglodyta i tępak. O tym mówię. A Kożuchowska, mam wrażenie, że czuje się jak ryba w wodzie w roli takiej ściery. Brrrrrrr..... nie dotknąłbym nawet kijem takiego babona.
Myślę, że w ten sposób może zachować się każda zmęczona i rozdrażniona osoba (a takim się chyba stereotypowo jest po wizycie mamusi ;p) więc nie powiedziałbym, że to oznaka tępactwa (jest takie słowo? Przynajmniej powinno być ;p) Z tym, że oczywiście to nie zasługuje na pochwałę, co notabene zostało wyraźnie podkreślone w tej scenie.
A tam, nieważne. Tutaj już wchodzimy w rozważania jakby to było coś więcej niż głupi serialik. Podstawowa różnica jest taka, że ja, jakbym był nawet cholernie zmęczony, to może bym coś pod nosem zmiędlił jakieś przekleństwo, ale nie wyjechałbym z ryjem na własną matkę bo powtarza skajpaja, skajpaja. To tak samo debilne, jakby z powody zmęczenia wzięła tasak i wbiła jej w głowę.Tak naprawdę to Karolak (znaczy postać, serialowa) powinien jej wypłacić z liścia, nawet jeśli chodziło o jego teściową. Ale to już mówię ci, jest rozbieranie włosa na czworo. Chodzi mi o ogólny wydźwięk. Serial jest durny i jedzie po najgorszych instynktach ludzkich. A gówniażeria, wbrew temu co sobie myślisz, takie wzorce sobie konotuje. Kiepscy to dla mnie gowno za dwa punkty, ale przy Rodzince.pl to klasyka!
Ha, ha. Ja tam o nic nie walczę. Tak sobie gadamy. No ale oki, miałem napisać, że Karolak miał wstać od stołu i wyrecytować: Żono, w tej chwili przeproś matkę, i nie dawaj przykładu zachowania jak suka, naszym dzieciom? :D
Jerzeli nie rozumiesz co w scenie ze skajpem bylo smieszne to znaczy ze ten serjl jest dlaciebie zatrudny
Haha, tak, masz 100%, a gdzie tam, 110% racji. Ten "seril" był "zatrudny". On jest dokładnie dla takich jak Ty. Ze skruchą muszę też przyznać, że takich jak Ty jest coraz więcej.
Z dumą tez potwierdzam, iż nie rozumiem co było śmieszne w tym burackim żarcie. Zacofana babcia? Plisss.
Nie, nawet nie. Po prostu innych. Znamienne jest jedno. Podkreślasz to, że trzeba zrozumieć ów "żart", choć najwyraźniej masz problem z jego zdefiniowaniem.
Oczywiście nie musisz, ale gdybyś mógł to wytłumaczyć, tak łopatologicznie, jak dla "prostakuf". :):)
Hodzi oto prostaku ( jak sam sie nazwales) ze corka mame napoczatku spokojnie poprawiala a ta mama uparcie mowila to samo. To nam pokazuje jak niektorzy ludzie sa uparci
Ten typ w kondonie na zdjenciu to ty Jaho? widac rze jesteś starym zrypanym dziadem, rodzinka.pl jest super! a ty idz obrarzać sobie seriale i ludzi gdzie indziej bo nikt nie lubi hołoty i prostakuw w portalu filmweb.pl!
Taak, tak chłopcze. Już uciekam. Nie będę Wam psuł tak rzeczowej rozmowy, to nie dla "prostakuf". Z resztą, seriale dłuższe niż 10 odcinków bardzo rzadko nie niosą w sobie zmęczenia scenarzystów i narastającego idiotyzmu. Ale skoro tak Ci się podoba to OK.
Chciałbym Ci jednak zwrócić uwagę na coś co pewnie Ci umknęło.
Pisząc, że za obrażanie ludzi "nikt nie lubi hołoty i prostakuw w portalu filmweb.pl!", oceniłeś sam siebie bo z tą gramatyką zdradzającą awersję do edukacji oraz z: "kondonie na zdjenciu to ty Jaho? widac rze jesteś starym zrypanym dziadem" sam siebie zdefiniowałeś! (wiem, trudne zdanie, sorry) Pozdro!
tomasz_ryt i Artemisek jesteście jacyś poje...ani. Czemu niby nazywacie Jaha63 dziadem, bo skrytykował ten serial? Zgadzam się, ten serial i żarty w nim zawarte są dla buraków. Nie wspominając już o wielkiej znajomości ortografii i gramatyki fanów tego serialu, czyli Tomka i Artemisa........