Dziwi mnie, że tyle ludzi nie lubi przyjaciółki Natalii - ja ją bardzo lubię, za jej pseudointelektualne wywody :D
A co do tematu, to denerwuje mnie Kuba.
no, przyjaciolka natalii nie jest najbardziej wkurzającą postacią. jest nawet fajna, ale czasem.
Kożuchowska i ten jej smiech na siłe , kacper i jego sepleniący głos i śmiech na jak koń.karolak i jego szpara pomiędzy zębami .kuba zarośnięty jak bitels .tomek pajac.
KOLEGA Ludwika.. wiecznie chleje piwsko u nich w domu. A Natalia znow dla mnie najlepsza
Mnie wszyscy z góry na dół, tradycyjna polska rodzina- milonerzy żyjący w przepychu, dzieci rozpieszczone i pyskate, gra tak nienaturalna, ze szkoda słów, ogólnie jak dla mnie beznadzieja.
Bez przesady, nie milionerzy, a klasa średnia. Serial jest dla rozrywki. Fajnie czasem pooglądać takie beztroskie dzieciaki i ich rodzinę, że coś mają, nie żyją od 1 do 1. Chciałbyś oglądać serial o życiu przeciętnej rodziny? Tym bardziej, że "Rodzinka" zrobiona jest raczej w konwencji skeczów, pojedynczych scenek. Ciężko by było zrobić coś takiego o rodzinie biedniejszej. I żeby to bawiło przy okazji.
Jak mdli cię odrobina luksusu, to włącz sobie "Rodzinę zastępczą". Trochę im bliżej do "przeciętniaków"
Mdli mnie nie tyle odrobina luksusu, co nadmierne rozpieszczenie tych dzieci. Mają wszystko, co tylko chcą, praktycznie żadnych obowiązków, rodzicom wyłażą na głowę i w dodatku trochę za bardzo im pyskują. Poza tym wydaje mi się, że oni są trochę ponad klasę średnią. Ale powiem szczerze, że chciałbym zobaczyć serial opowiadający o losach przeciętnej rodziny, bo do tej pory takiego polskiego serialu (może z wyjątkiem faktycznie Rodziny Zastępczej) nie widziałem. Barwy Szczęścia, m jak Miłość, wszystko do jednego "gara". Po prostu mam na myśli to, że jestem już znudzony oglądaniem wszędzie tego przepychu i nienaturalności.
A co powiesz o "Licencji na wychowanie", która to gościła na antenie TVP2 jakiś czas temu?
A może takie seriale, opowiadające o życiu rodziny są po prostu nudne, mało popularne? "Licencji..." dalej nie produkują, "Rodziny zastępczej" też (co prawda ona miała już swoje lata). Teraz została tylko "Rodzinka.pl".
O licencji na wychowanie nie powiem nic, gdyż nie widziałem ani 5 minut tego serialu. Co do rodziny zastępczej, to trudno, żeby ją jeszcze produkowali, co by tam mieli pokazywać ?? Dorosłe dzieci po dwudziestce, co mieli by drążyć w tym filmie?? Poza tym jego realizacja stała się niemożliwa z powodu śmierci głównej aktorki. Ale poza Rodzinką zostali jeszcze Kiepscy, którzy mimo tylu lat dalej znajdują się w czołówce. Może dlatego, że prezentują bardziej przyziemny styl życia i humor, wyśmiewają się z różnych czasem poważnych spraw w sposób bardzo zabawny. Seriale zdejmują z anteny z powodu tego, że ludzie ich nie oglądają, rzadziej dlatego, że kończą się im pomysły na fabułę, tylko są po prostu nudne. Mam przeczucie, że za jakiś czas to samo stanie się z Rodzinką.
Jeżeli wg ciebie serial "Świat według Kiepskich" jest przyziemny, to "Rodzinka.pl" tym bardziej powinien być za taki uważany.
W Rodzince brak jest tak przyziemnych i jakże popularnych problemów człowieka jak "brak pieniędzy, pijaństwo(nie mówię że jest to serialowy wzór godny naśladowania, ale jakże popularny w naszym społeczeństwie i nie mówię też, że powinien być on pokazywany w serialach, ale akurat do ŚWK pasuje idealnie) oraz różnych innych błahostek jak choćby chodzenie do ubikacji, a nawet chodzenie po domu w pantoflach itd. (Może to dziwne ale ja chodzę po domu w pantoflach, a nie codziennie innych adidasach) Dlatego właśnie uważam Świat Według Kiepskich za bardziej przyziemny od Rodzinki.
Skoro masz ten brak pieniędzy i pijanstwo wciąż i wciąż omawiane w ŚWK, to chyba wystarczy. Rodzinka.pl opowiada o innej, ale wcale nie tak niezwykłej rodzinie. Tak, żyją tacy w Polsce.
Jedyne co uważam w niej za "przesadzone" jest chodzenie po domu, łóżku, kanapie, w butach(z olśniewająco czystymi spodami do tego;)).
W mojej rodzinie jak i w moim otoczeniu pijaństwa nie ma, to jest patologia, a nie problemy przeciętnej rodziny, a problemy z pieniędzmi też są w rodzince, tylko rodzina ukazana w serialu jest trochę bogatsza od przeciętnej i nigdzie nie pisze ile Boscy zarabiają miesięcznie, więc niekoniecznie zarabiają średnią krajową na głowę, zwłaszcza, że serial jest kopią zagranicznego serialu, gdzie pensje są znacznie wyższe od polskich.
U mnie też pijaństwa nie było i nie ma. Nie popieram tego, co nie znaczy że nie można się pośmiać z bohaterów udających pijanych i zataczających się po ścianach. A jeśli mowa o przeciętnej polskiej rodzinie to jestem przekonany, że Kiepskim jest o wiele bliżej do polskich rodzin niż Boskim czy jak im tam. Założę się że jeśli byśmy przekalkulowali ilość ludzi w Polsce przez standard ich życia to znaczna część (o ile nie większość) nawiązuje warunkami mieszkalnymi, finansowymi, kulturowymi, poglądami, opiniami na temat rządu, tym że jedna osoba utrzymuje całą rodzinę, że w domu jest ciasnota itd. do Kiepskich, a nie do Boskich. Dlatego z całą pewnością uważam że kiepscy są bardzej tradycyjną i przeciętną rodziną, a nawet najprzeciętniejszą ze wszystkich jakie prezentują polskie seriale.
Pośmiać się z bohaterów zataczających się po ścianach? Chciałbyś w telewizji rodzinny serial o ludziach opierających się o ściany w skutek zatrucia alkoholowego? Ale to nie jest Świat według Kiepskich, to jest inny serial, jak Ci tamten odpowiada bardziej, to oglądaj Kiepskich, ja oglądam Rodzinkę i ŚwK i nie narzekam, że Boscy nie są Kiepskimi, bo nie chciałbym oglądać dwóch identycznych seriali naraz, bo byłoby to nudne, wystarczy jeden o Kiepskich i jeden o Boskich. I ponownie przytoczę inny argument, to nie jest DOKUMENT, tylko FAMILIJNY SERIAL KOMEDIOWY. Nie możesz oceniać go gorzej z powodu, że nie odzwierciedla zwykłej rodziny, bo to inie jest dokument. Dokument o kosmitach tworzących Księstwo Polskie możesz ocenić na 1 ze względu na zakłamanie faktów, serialu o tym samym tytule ze względu na zakłamanie faktów już nie, bo serial to nie dokument. Gdyby każdy krytykował LOST w ten sam sposób i pisał, że takie rzeczy się nie dzieją jak samolot rozbije się na bezludnej wyspie, to byłoby to troszkę absurdalne, nie uważasz?
Tak chciałbym w telewizji serial o ludziach opierających się o ściany w skutek zatrucia alkoholowego, chciałbym i mam go i jest nim ŚWK. Wcale nie mówie, że w rodzinka ma naśladować kiepskich, być im podobna itd. Chciałem tylko powiedzieć, że rodzinka mi się nie podoba i nie przemawia do mnie niczym. Wcale bym nie chciał żeby każdy serial był kiepskimi, to było by niesmaczne. Ja chciałem wyrazić tylko moje skromne zdanie na temat tego, że w mojej ocenie bardziej przeciętną rodziną są kiepscy. I nie wiem co to ma za znaczenie czy coś jest dokumentem, filmem fabularnym, komedią, horrorem. Jeśli się komuś coś nie podoba to to jest tylko i wyłącznie indywidualna jego sprawa, gatunek ma mało kiedy znaczenie.
Widzę tu dużo komentarzy na temat przyjaciółki Natalii, uważam, że w serialu jest potrzebna. Argument? Przedstawia ona zupełnie inne życie (Natalia zajmuje się dziećmi i mężem). Pokazuje postać innej kobiety.
Ja właśnie lubię tą bohaterkę, wpada i miesza trochę, ogólnie dobrze że wprowadzają nowych bohaterów, bo stała piątka osób z czasem nie wystarcza.
Kuba, jak bym mial takiego syna to skorzane pasy chyba by szly codziennie i dupe by mial cala opuchnieta, az ciezko sobie wyobrazic tak niesforne dziecko.
a mnie chyba jako jedyna Magda czyli olga kalicka..masakra ona chyba nie ma wlasnego domu...bylo pokazane jak u nich myje zeby w staniku i wg ta jej twarz ..jakos jej nie trawie... te dzieciaki wsyztskie czasem wkurzaja,ale Kuba najlepszy ;p
dokładnie, dokładnie. ze wszystkich postaci najbardziej wkurza mnie właśnie ona. i to jest irytacja od pierwszego wejrzenia. jakas taka fałszywa z ryja. czekam, aż z nią zerwie. bo zerwie na pewno. w tym wieku romanse "na całe życie" trwają zwykle koło roku:)
widzialam zapowiedz 4 sezonu i bochaterzy mowili ,ze ich zwiazek bd rozkwitał i PONOC tomek i magda bd szukac miejsca na wspolna noc.......aha spoko ,nie ? wg kiedys w odcinku tomek prosil mame zeby kupila mu maszynke do golenia i ona kupiła różoą i ojciec,że jak on ma być męski itp i nagle wchodzi Tomek z Magdą i mowi '' o mamo pamietalas '' aa magda dziekuje pani'' top kozuchowska a to nie dla cb tomek ? nie to dla magdy boja nie mam co golic ,ale madzia juz ma'' i wg nie skumalam czemu magda nie mogla sama sb jej kupic ? moze mi ktos wytlumaczyc ten odcinek ?
nie mam pojęcia, mnie najbardziej zniesmaczył widok, wcześniej już wspomniany Magdy w staniku myjącej zęby. no weź, jaka laska u nowo poznanego chłopaka, po pierwszym wspólnym obiedzie z jego rodzina myje zęby z staniku??? i w ogóle ton, jakim ta madzia gada, miny jakie robi, wszystko to jakieś takie nieszczere, podszyte fałszem. sucz jej z oczu bije non stop czasami mam wrażenie, że ona chce wygryźć starą Natalke z jej rodziny. za to strasznie mi sie podoba koleżanka Kacpra. ta z tymi kręconymi włosami. no śliczności:)))
tak ja mowilam o staniku i zgadzam sie ta Magda to chce byc chyba najwazniejsza i wg... dla mnie przez te miny i wg to wredna i nie wiem,nie trawie jej..dziwnie sie zachowuje jak na chyba 17 czy 18 latke w filmie... wg Tomek i ona planuja i zachowuja sie jak juz kurde dorosle malzenstwo,ale ok...OMG uwielbiam tę Zosię slicznaa *.*
a oprócz tej irytującej Madzi, w serialu najbardziej wkurza mnie styl ubierania Natalii. to, że często sprząta, albo gotuje na obcasach, ubrana jak szczur na otwarcie kanału. jaka kobieta zbiera pranie na obcasach???? nie mówię od razu, że ma wyglądać jak jakiś wycieruch, ale bez przesady.
zgadzam się,powaliło mnie ,gdy Natalia odkurzalaq i wlaczala odkurzac noga spoko tez tak naciskamtyle,ze ona na 10 cm obcasach hahahahahaha pozdroo
Tomek, nieciekawa postać, wkurzające miny, nie wiem czy nie mają na niego pomysłu czy jak? Pałęta się to po domu, robią z niego lovelasa czy innego Bibera, postać irytuje. Z ekranu mojego telewizora krzyczy "patrzcie jaki jestem super", podziękuje za ten jego wątek z tą całą Magdą.
ojj takkk ;D ja też ..ale i tak Magda gorsza.. choc w sumie.. tu krzyczy biebas a tam selena gomez czy inna ''gwiazdka '' -,-
Wg. mnie Magda (dla przypomnienia dziewczyna Tomka) gra sztucznie. Za dużo jej w serialu. Natomiast naturalnie gra serialowy Kuba.
Kożuchowska własnych dzieci nie ma to nie potrafi grać roli matki haha :)) ciągle morde drze jak debilka :)
To dobrze że nie jesteś aktorką bo żeby zagrać rolę prosty.tutki musiałabyś pojechać na co najmniej pół roku do Dubaju żeby nabrać wprawy.
Wszyscy trzej bracia.Postać Tomka nic nie robi,tylko eksponuje opaloną klatę,Kuba to najgorzej wychowany gówniarz,jakiego widziałem,a Kacper jest chyba opóźniony,bo ma 7 lat i wciąż sepleni jak mały bobas.
Co do Kacpra to może być wada wymowy po prostu. Więc pudło, nie trafiłeś.
A co do reszty to racja ....z dzisiejszego odcinka:
- Kuba to totalna fleja, chyba nawet w chlewie jest czyściej niż w jego pokoju. Pewnie niedługo zobaczymy, jak po jego pokoju biegają szczury.
- Kuba przehulał 100 złotych w jeden dzień! I sępi od ojca by dał mu jeszcze troche drobnych na jutro.
- Tomek to taki rozwydrzony książę. Zamiast powiedzieć Natalii prosto z mostu "Mamo, komórka mi wpadła do kibla i nie działa, kup mi nową". Podchodzi do niej i rozkazuje "Kup mi!". Jak by miał zachciankę na nowego fona i matka ma mu kupić, bo on chce i koniec.
- Tomek zostaje sam w chacie i zamiast zaprosić dziewczynę albo kolegów. Woli upić się do nieprzytomności kilkoma piwami i wódką. Skacząc po stołach jak chory umysłowo pawian xd w samej koszuli i gaciach Skończony debil.
Masz rację, dzieciaki są koszmarne.