Każdy tak wychwala Rodzine Soprano, wiele osób upiera się, że Sopranos to najlepszy serial w historii, ale ja mam inne zdanie. Owszem, Sopranos jest to świetny serial ale ja osobiście wole Sonsów. Sonsi jak dla mnie są lepsi, ciekawszy serial jak dla mnie, niesamowity sopundtrack, wciągający jak cholera. Zadaje to pytanie, ponieważ dużo ludzi mówi o Synach Anarchii w ten sposób: że jest to godny zastępca Sopranos, że to nie to samo, ale i tak bardzo dobry. I mnie właśnie denerwują takie opinie,ponieważ Sons of anarchy jest serialem lepszym. A wy jak sadzicie? Z chęcią poznałbym zdanie innych.
"lepszy, najlepszy, świetny, ciekawszy" - te argumenty mnie powaliły.
Soprano jest o mafiozie, który ma problemy z psychiką i chodzi na terapię, a synowie anarchii o gangu motocyklowym.
W jaki sposób powiązałeś te seriale ze sobą? One są zupełnie o czym innym.
Dla mnie Soprano są świetni. Sonsi bardzo dobry. Trudno jest porównać te oba seriale. Jedyne co je łaczy to chyba świat przestępczy. Jeżeli o soundtracku mowa to owszem sosni mają ciekawy ale w soprano równie dobry jak nie lepszy:) Właśnie zaczynam 4 sezon sons
może dlatego że oba seriale są o grupie przestępczej, sonsi są klubem motocyklowym, ale niczym się nie różnią od mafii z sopranos, zajmują się bronią, heroiną, mordują ludzi, maja wtykę w policji, ludzie się ich boją. Przyrównałem te seriale do siebie bo wcale nie różnią się tak bardzo i wiele osób porównuje te oba seriale ze sobą.
Jak dla Ciebie Cosa Nostra nie różni się od gangu motocyklowego to gratuluję wiedzy.
Soprano nie trafia do każdego po prostu, dla porównywanie serialu o zupełnie innej tematyce mija się z celem, jedynym kandydatem do porównania jest tutaj Boardwalk Empire. Niestety BoardwalkE ma puki co tylko dwa sezony i to jeszcze nie ta liga.
obejrzałem oba seriale, każdy odcinek i porównywać je ze sobą to bluźnierstwo.
''Rodzina Soprano'' to serial który zrewolucjonizował amerykańską telewizję, jako pierwszy serial był w historii był kręcony z taką dbałością jak film kinowy, postać Tonego Soprano to jedna z najbardziej wyrazistych kreacji w historii zarówno kina jak i telewizji, przez 8 lat obserwowaliśmy analizę jego psychiki, oraz zostało przedstawione lepiej niż w jakimkolwiek filmie w historii kina jak naprawdę funkcjonuje najstarsza organizacja przestępcza w USA oraz jacy ludzie nią kierują.
Tymczasem ''Sons of Anarchy'' to zwykły serial jakich wiele o gangu motocyklowym. Mogę ci wymienić kilka seriali o charakterze przestępczym lepszych od niego : ''Oz'' , ''the Wire'' , ''the Shield'' , ''Boardwalk Empire'' , ''Breaking bad'' .
Według nich każdy z nich jest lepszy od ''Sons''.
Ziomeczku nielichy, kiedyś z Tobą argumentowałem się na startym koncie, about BoardwalkE i toczyłeś bój merytoryczny składnie poprawny, a co najważniejsze dobrze argumentowaleś* swoje racje, od lat "lurkuje" (kto wie, ten wie ocb) filmweb, i naprawde pokłony dla tego gościa, jeśli chodzi o seriale to interpretacje tego użytkownika (bliskie moim) są tymi którymi się warto kierować przy odbieraniu filmów/ seriali.
Zależy kto co lubi. Rodzina Soprano to film o włoskiej mafii w USA, specyficzny klimat, obyczaje sprawiają że serial jest jedyny w swoim rodzaju. Oczywiście inne seriale o gangach też mogą być dobre jednak nie przyrównywał bym tego filmu do Rodziny Soprano bo to zupełnie inna bajka.
True dat, pokusiłbym się jedynie za 1-2 sezony więcej, porównywać Sopranos do Boardwalk Empire z uwagi na tematykę, dopracowanie - stajnie z które wypuszczamy dzieło..