PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 74791
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Ray Curto

ocenił(a) serial na 10

Chciałbym poruszyc kwestie, któej chyba nikt na forum nie poruszył. Otóż w odcinku "Proshai Livushka" (Tym co umiera Livia). Mamy minutową może dwu scenę z której dowiadujemy, się że jeden z Capo Tony'ego Ray Curto jest Informatorem FBI. Jestem w połowie 4 sezonu, i ten wątek od tego czasu nie zotsał ani razu poruszony.

Hmm znam styl pisania Davida Chase'a, i jego ekipy. Często zostawiali otwarte furtki (Rusek, gwałt, zakończenie). ale wszystkie te można było jakoś uzasadnić. Ale z Ray'em mam gigantyczny problem. Czy David zrobił to na zasadzie "Haha patrzcie ten gościu obrabia Tony'emu dupe. Ale wiemy o tym tylko ty drogi widzu i ja". To by było jakieś uzasadnienie. Tylko, że Curto gra tło. Zauważyłem go tylko w "Pax Soprana" w słynnej scenie z tablicą i właśnie w Proshai. To znaczy ten wątek jest ciekawy, i nie uważam że niepotrzebny. Tylko może ktoś mi wytłumaczyć jego funkcje w scenariuszu? Czy jeszcze to pociągną? Czy Curto wyleci na trzy odcinki przed końcem sypiąc wszystkich?

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Spokojnie temat nie zostanie zapomniany. Oglądaj dalej. Sopranos to serial na tyle złożony, że twórcy wielokrotnie lubią wracać do starszych wątków. Dzięki czemu ten kto poświęci czas na ponowne oglądanie będzie miał radochę z wyłapywania smaczków.

ocenił(a) serial na 10
giant enemy crab

Ok dzięki za odpowiedź. Ten serial jest chyba najlepiej napisanym serialem ever. Nawet The wire ustępuje