Na internecie są odcinki online z lektorem (wystarczy wpisać w google wrazę Rodzina Serrano Online). Problem w tym, że z lektorem jest tych połowa (około) odcinków, czyli jakieś 4 sezony (nie pamiętam dokładnie).
Dlatego przejrzyj mój temat (napisany kilka dni temu), gdzie wyraziłem chęć tłumaczenia pozostałych sezonów. Potrzebne są mi tylko napisy angielskie, ewentualnie serbskie.
Późniejsze odcinki Los Serrano można znaleźć na YouTube pod nazwą "Seranovi", można tam też włączyć napisy, niestety tylko serbskie, bądź skorzystać z tłumacza, jednak jest on niestety kiepskiej jakości...
Z serbskim językiem miałem już do czynienia. Na dodatek mam znajomą, która zna ten język jeszcze lepiej ode mnie (ja co prawda nie potrafię biegle się nim posługiwać, ona zaś tak). Mam nadzieję, że zarażę ją serialem, i tym samym pomoże mi w tłumaczeniu.
No cóż, zobaczę tego YT. Choć bardziej chodziło mi o plik tekstowy, bym mógł go tylko zedytować... Cóż.
Odcinków z lektorem jest niestety tylko 65, czyli tyle ile wykupiła Polska telewizja. Tłumaczenia nie udało mi się znaleźć ale późniejsze odcinki oglądałem na YT przekładane translatorem, oczywiście rewelacji nie ma ale sens fabuły jest zachowany więc jakoś się to da oglądać.