PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556595}

Rodzina Borgiów

The Borgias
2011 - 2013
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37333
6,9 8 krytyków
Rodzina Borgiów
powrót do forum serialu Rodzina Borgiów

Zniknał ten wątek? Dlaczego w trzecim sezonie jest mowa,ze Cezar jest jedynym synem Rodrigo?

ocenił(a) serial na 9
disnemar

Faktycznie najmłodszy syn Borgii gdzieś zaniknął w serialu:) Ale czy nie jest mowa o Cezarze jako o pierworodnym a nie jedynym synu?

ocenił(a) serial na 7
PabloPicasso

No właśnie podczas pobytu w villi Borgiów Rodrigo rozmawia z Cezarem i mówi,ze jest jedynym synem...

Dziwne......

ocenił(a) serial na 7
disnemar

Juan został zabity przez Cezara.

ocenił(a) serial na 7
valeria_black

Nie chodzi o Juana tylko o Gioffre !!!!!! :-)

ocenił(a) serial na 10
disnemar

w drugim sezonie papież żeni go z jakąś starszą od niego kobietą, chłopiec wyprowadza się do niej i.. chyba tak jego postać jest zakończona w serialu?

ocenił(a) serial na 7
Madziamalenia

No właśnie. I znika nagle. Tak jakby nie istniał.....

ocenił(a) serial na 10
disnemar

może Rodrigo mówiąc, że Cezar jest jego jedynym synem ma na myśli to, że tylko on jeden mu pozostał "do dyspozycji"? Bo zakładamy, że najmłodszy został "wydany"

użytkownik usunięty
Madziamalenia

Na podstawie ksiażki po śmierci Aleksandra VI i Cezara, a wstapieniu na tron papieski della Rovere, Jofre zostaje kardynałem.

ocenił(a) serial na 7
disnemar

aha ok :D

ocenił(a) serial na 8
disnemar

Nawet mi sie wydawalo ze w tym momencie jak dach katedry sie zawalil w drugim (czy na koncu pierwszego?) sezonie, to ze Gioffre sluzyl przy oltarzu jako ministrant, bo byl tam chlopiec ktory mowil do niego "ojcze" a Rodrigo do niego "synu", ale nie bylam pewna czy to tylko jako dziecie kosciola czy to byl prawdziwy syn. Ale jak tak, to nie bylo pogrzebu? Ani nie bylo przez moment wspomniane ze on sie wyprowadza. A ta starsza babka - jego zona tez byla z Neapollu, wiec gdzie oni tam sa? I po co zeni Lukrecje z Neapolitanczykiem? Cos im omknelo w fabule..

ocenił(a) serial na 8
Eldaen

Była z królestwa Neapolu, ale była księżną jakiejś "wioski" pod Neapolem. Poza tym jej (jej rodziny) władza skończyła się po wejściu Francuzów. Po odejściu Francuzów fabuła nie opowiada co się dzieje z królestwem Neapolu, ale dowiadujemy się nagle, że rządzi tam król pochodzenia hiszpańskiego, wuj Alfonsa, za którego wychodzi Lukrecja.

ocenił(a) serial na 8
DrHofmann

Czyli ta ksiezniczka Squillace wciaz ma swoje tytuly i tam mieszkaja - nawet po objeciu wladzy przez nowego Krola?
A co czytalam na Wikipedi, ze Rodrigo Borgia kochal Gioffre najmniej i podejrzewal ze jest on synem formalnego meza jego kochanki (Vanozzy), matki pozostalych dzieci. Moze dlatego mowi o Cezare jako o jedynym synu.

ocenił(a) serial na 8
Eldaen

No to albo czytamy na wikipedii, albo komentujemy fabułę serialu :P

użytkownik usunięty
disnemar

Nie tylko to zostało pominięte. Myślę że to zamierzony zabieg w celu uproszczenia fabuły.

ocenił(a) serial na 9
disnemar

Haha. Sam właśnie chciałem założyć taki tem bo również zwróciłem na to uwage jak Rodrigo powiedział że Cezar to jego jedyny syn. A tu proszę już ktos to tez zauwazył :D

ocenił(a) serial na 8
disnemar

myślę, że ten dzieciak po prostu nie był jego