PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766485}

Riverdale

2017 - 2023
6,7 87 tys. ocen
6,7 10 1 86687
4,9 22 krytyków
Riverdale
powrót do forum serialu Riverdale

2 sezon został już potwierdzony.
Podzielmy się więc przemyślaniami po 13 odcinku, w którym się dużooo działo i naszymi pomysłami co moze sie jeszcze wydarzyć.
1) na pewno będzie dokładnie znów poświęcony Cooperom- w 13 odcinku wysżło,ze Betty ma brata+ jej matka była Wężem ( co wyszło przy rozmowie z FP), jednak Betty jeszcze tego nie wie. Pytanie-cyz ojciec wie? (podejrzewam,ze tak)
2) kto jest własciwym dostawca/pośrednik narkotyków Blossomów jesli to na prawdę nikt z Węzy?
3) kto zabił ojca Archiego w ostatniej scenie ? co się teraz z nim stanie? Pojedzie do matki do Chicago cyz matka przyjedzie do niego? BTW wazny watek moim zdaniem= matka Archiego jest ruda, on również, tak jak Blossomowie (prócz ojca, który podobno osiwiał). Bardzo zaintrygowała mnie scena na pogrzebie, gdzie matka Blossom wpatrywała się w Archiego. Sądze,że albo matki są siostrami, albo Archie jest ich synem - na pewno fabuła pójdzie w tym kierunku
4) Bughead- pewnie nie wytrzymają presji i ogromnych róznić pomiedzy sobą,jednak pewnie to bardziej rozwinięte + rozwiązanie sprawy ojca Jughead
5) co sie stanie z Cheryl i matką Blossom?

co o tym wszystkim myślicie? macie jakieś swoje spostrzeżenia/ przemyślenia?

ocenił(a) serial na 5
Lucy3ify

wybaczcie za literówki ;)

ocenił(a) serial na 5
Lucy3ify

6) jakby mogła zapomnieć o Veronice. W końcu jej ojciec wraca do domu. Czy to jej ojciec wynajął kogoś by napadł na Pop's i zabił ojca? (mało prawdopodobne, skąd miał wiedzieć,że tam bedzie,ale mógł go śledzić). Czy Veronica stanie przeciwko ojcu, a matka będzie stała po jego stornie?

ocenił(a) serial na 7
Lucy3ify

7) Co Fred chciał powiedzieć Archiemu.
8) Kim jest rodzina u której zamieszkał Jughead, mam nadzieje że to Ciotki Spellman

Jeśli w drugim sezonie pojawi się Sabrina to mam nadzieje że pojawi się również Salem, najlepiej żeby grała go ta sama kukiełka co w wersji z 96

ocenił(a) serial na 5
AleksandreoPL

czytaleś komiksy?

ocenił(a) serial na 7
Lucy3ify

Tylko serie Jughead Zdarskiego, ale w tych komiksach prawie nic się nie zmienia od lat 40

ocenił(a) serial na 5
AleksandreoPL

rozumiem,dzięki ;)

ocenił(a) serial na 8
Lucy3ify

Nie wiadomo czy ojciec zginie, wiem ze byl postrzelony ale to nie jest jednoznaczne z jego smiercia.
Myslalam, ze gdy zagadka sie rozwiaze bede te odcinki nieco nudniejsze a tutaj taki szok !:D cos jest na rzeczy z tajemnicami Cooperow, zobaczymy jak to sie wszystko rozwinie :D

ocenił(a) serial na 7
Lucy3ify

Ja stawiam na to, że Archiego i Jasona podmienili w szpitalu ;)

ocenił(a) serial na 5
WscieklaTruskawka

zgadzam się. Coś musi byc z tym podobieństwem Archiego!

ocenił(a) serial na 7
WscieklaTruskawka

Może Cheryl jest podmieniona?

ocenił(a) serial na 5
Julietta171998

ojciec mówił,ze ona jest "prawdziwą Blossom"

ocenił(a) serial na 5
Lucy3ify

i powinien szkolic ją zamiast Jasona

ocenił(a) serial na 6
WscieklaTruskawka

Wątpię, żeby ich podmienili. Przecież Blossomowie chcieli tak jakby zeswatać Archiego i Cheryl w pierwszym sezonie. Gdyby byli rodzeństwem nie dopuściliby do tego. Chyba, że rodzicom chodziło o zbliżenie się do swojego być może syna. Wszystko okaże się w 2 sezonie, mam nadzieję:)

ocenił(a) serial na 7
Martyna4filmweb

Yyy.. .Ale wiesz, że jak podmieniają przypadkiem dzieciaka w szpitalu to rodzice o tym nie wiedzą? :D No chyba, że wyrazili na to zgodę, "Tak, proszę wymienić na tamtego rudego, ten jest brzydki" ;D

ocenił(a) serial na 6
WscieklaTruskawka

Tak, ale na pogrzebie Jasona, matka Blossom patrzyła i rozmawiała z Archim tak jakby o tym wiedziała . Poza tym ojciec Blossom mówił, że to Cheryl jest prawdziwą Blossom czystej krwi.

Lucy3ify

Coś czuję że Jughead będzie bratem Betty....

ocenił(a) serial na 8
kuki7

Uuu slabo by bylo :/ ale kto wie..

ocenił(a) serial na 5
kuki7

Brat Betty miał mieć 20+ lat nie 18, poza tym w serialu chcąc pokazać pokrewieństwo to dają bohaterom taki sam kolor włosów: rudzi Blossomowie, Cooper- blondyni. A twoje przeczucia Jughead- brat Betty byłoby już mieszaniem na siłę.

ocenił(a) serial na 5
Poulet096

Szczególnie że Polly jest w ciąży ze swoim kuzynem, trochę by już za dużo było tego chowu wsobnego... Chociaż - przecież to małe miasto;).

ocenił(a) serial na 7
Poulet096

Ale Cooperowie pochodzą od Blossomów

ocenił(a) serial na 5
kuki7

również sądzę,ze za duzo byłoby tego kazirodzctwa ;/ juz wystarczy Polly i Jason

kuki7

Czytałam gdzieś w internecie przypuszczenia, że bratem Betty i Polly może być Joaquin, bo nigdzie nie jest powiedziane, że ojciec dziewczyn musi być również ojcem ich brata, może to być np. FP. ;)

ocenił(a) serial na 5
Marika321

tez widziała te przypuszczenia

ocenił(a) serial na 5
Lucy3ify

Mnie nie przekonało tłumaczenie Archiego, dlaczego "takim dziwnym wzrokiem" patrzył na Betty i Jugheada. Mam nadzieję, że w drugiej sezonie jednak nie stwierdzi, że tak naprawdę to on kocha Betty. I wszyscy zaczną się wymieniać chłopakami/dziewczynami jak w innych serialach CW. To by było takie odtwórcze.

ocenił(a) serial na 5
brujita83

nagle Archie jest zazdrosny o Betty, a wczesniej to jej nie chciał, wkurza mnie to :D

ocenił(a) serial na 7
Lucy3ify

Ale to tak powinno wyglądać. Archie nie może się zdecydować między Betty i Veronicą więc na zmianę flirtuje z obiema, a Jughead powinien siedzieć z Kevinem w Pop's i rozmawiać przy milkshakeach o tym "jakie te dziewczyny są ble"

Lucy3ify

Co do przypuszczeń wyżej, że Jughead jest bratem Betty szczerze wątpię. Właściwie nie ma żadnych powodów by tak sądzić. Jughead ma czarne włosy, a wszyscy Cooperowie są blondynami, a ponadto rodzice Jugheada nie są bogaci jak sami widzieliśmy i wątpię by adoptowali dziecko. No i brat Betty ma z 20 lat. Nie wiem skąd w ogóle te przypuszczenia niektórych, wiele osób bardzo lubi tę parę, a jak wiadomo zawsze musi się coś popsuć w tych serialowych związkach i chyba na siłę szukają co to może być.
Sądzę, że bratem Betty może być ktoś spoza osób, które już widzieliśmy w pierwszym sezonie.

ocenił(a) serial na 7
AnetaNatalia051

Brat Betty to na bank nowa postać. To już drugi sezon - potrzeba powiewu świeżości jakim jest nowy bohater :) Nowa rodzina Jugheada to też ktoś nowy, skoro mieszkają w "złej dzielnicy" ;) Powyżej ktoś chyba czytał komixy, może rzeczywiście to się sprawdzi.

Polly urodzi bliźnięta :) Będzie się działo. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić styczeń 2018 jako premierę sezonu 2? Teraz żyję The 100, w listopadzie zacznie się Stranger Things, więc nie będę przynajmniej "na głodzie" ;)

ocenił(a) serial na 5
WscieklaTruskawka

na razie nie ma potwierdzień co do stycznia 2018. Trwają obecnie prace nad scenariuszem.

ocenił(a) serial na 5
Lucy3ify

najnowsze informacje " Season 2 of Riverdale will consist of 22 episodes and the cast and crew will begin filming on June 22 and finish filming April 2018. Season 2 will probably air late this year, most likely October". To znaczy,że 2 sezonu mozna się spodziewać raczej pod koniec 2018 roku.

Lucy3ify

Wg tego raczej pod koniec tego roku czyli 2017. To że będą kręcić aż do kwietnia nie oznacza, że nie mogą puszczać nagranych odcinków już jesienią. Potem przerwa zimowa i do czerwca druga część sezonu.

ocenił(a) serial na 5
dzejmsik

racja,nie pomyslałam o tym.

ocenił(a) serial na 4
Lucy3ify

Na TV Show Time jest już podana data drugiego sezonu - 25 października 2017 :)

ocenił(a) serial na 5
nationalxanthem

o, super, dzięki ;)

ocenił(a) serial na 7
AnetaNatalia051

Też się zgadzam, że bzdurne trochę było by zrobienie z Juheada Coopera. Ale co do Jonesów nie zawsze byli biedni, przynajmniej tak rzeczą komiksy. Z zeszytów dowiadujemy się że rodzice Jugheada byli niemalże milionerami, ale stracili wszystko w jedną noc, przez jakieś lipne inwestycje. Nie wiadomo czy wykorzystają ten wątek, czy nie, ale pokazali że z przeszłością lubią kombinować , wiec, kto to wie

ocenił(a) serial na 7
Lucy3ify

Nie ma to jak matka prosząca córkę, o to by dała ciała chłopakowi, po to by przekonał swojego ojca do sprzedaży działalności xD

ocenił(a) serial na 10
Lucy3ify

Brat Betty: zastanówmy się. Jej matka należała do węży, to może oznaczać, że wychowała się na "południu". Kiedy mnie fantazja ponosi, myślę sobie: a może Alice i Hal to taki klasyczny romans, kobieta awansowała społecznie za sprawą małżeństwa i ciężkiej pracy, a teraz jest dobrze opłacaną dziennikarką z dobrej dzielnicy, odcinającą kupony od przeszłości, pochodzenia? Brakuje w tym serialu trzeciego pokolenia, co się pewnie nie zmieni, ale przecież nic w dobrym spektaklu nie pojawia się bez przyczyny. Wyjaśnienie tego wątku byłoby swoistym potwierdzeniem jakości.
W każdym razie: Alice i Hal wpadają, Alice rodzi i oddaje do adopcji. Po co kombinować z ojcostwem? Przecież wspomniano już, że Hal nieomal wymusił na niej aborcję. Twórcy nie mają aż tak dziecinnej wyobraźni. Nie; ten wątek powstał chyba tylko po to, by pogłębić postać Betty, wykrzywić jej niewymuszoną beztroskę, tak, aby miała powody do zmartwień. Nie lubię jej - wciąż pamiętając, czym jest Riverdale (a więc ekranizacją tak kultowego komiksu).
Czy odegra ważną rolę? Kto go zagra - i czy ktoś?
Bardziej interesujący jest wątek nieopanowanej złości B. i Alice, rzucającej kamieniami w witryny!
No i - 9) FP! Twórcy podkreślili, że należy do ekipy, a serial bez niego nie istnieje, więc możemy się spodziewać naprawdę wielu scen z jego udziałem. Pytanie brzmi: jak to zrobią? Zobaczymy wspomnienia Jugheada, a może ktoś będzie odwiedzał FP w celi?
Czy wyrok jest pewny, stuprocentowo? Mam kilka pomysłów na rozwiązanie akcji xD

Lucy3ify

Co do punktu 5. - mnie bardziej zastanawia co z babcią Blossom, bo nie widziałam jej przed domem :D

fatalshot

Haha, oglądałem z kuzynką i gdy Cheryl spaliła dom, kuzynka ,, Super, Cheryl spaliła dom, Wszystkie pieniądze, pamiątki po Jasonie i babcie :D

ocenił(a) serial na 6
Lucy3ify

Ja jeszcze zastanawiam się trochę nad kwestią Josie, jest pokazywana przez cały czas jako jedna z głównych bohaterów (przynajmniej na plakatach), ale w serialu zbyt dużo o niej nie było. Nawet Kevin występował chyba więcej razy od niej..Myślę, że w 2 sezonie też może być o niej więcej :D

Lucy3ify

Mnie zastanawia też kwestia Jagheada. Mam nadzieję, że nie zrobią z niego badassa, który dołączy do gangu.