Zasady są proste:
Staramy się poprawnie odpowiedzieć na pytanie zadane wcześniej, a następnie sami piszemy
nowe:)
Ja zaczynam:
W jednym z odcinków Solejuk myślał,że jego pole jest roponośne, z czego tak naprawdę
wyciekała ropa?
"Jak Japycze się za coś biorą to już na poważnie"
Kto musiał się bardzo skupić, żeby prosto przez wieś przejść? :)
Piotr i Paweł.
W jaki sposób Kusy chciał popełnić samobójstwo i dlaczego mu się to nie udało?
Chciał się rzucić pod pociąg,ale wpadł na Solejuka który,jechał rowerem z pierogami w ciemną noc.
Jakiej sztuki walki chciała nauczyć miejscowe kobiety Franceska ?
Miałem na myśli to, że napił się wódki bo myślał, że jest zaszyty a tak na prawdę to miał wszyte jakieś witaminy.
Odpowiedź na pytanie:
Krav Magi
Kto posiadał strefę buforową na polu?
To dwie takie sytuacje były :) - Odpowiedź : Hadziuk,Solejuk oraz Stach,pole kupione było od Borczuka.
Dlaczego Pietrek nie mógł pić przy dzieciach ?
Bo takie miał zasady " Przy dzieciakach nie piję"
Ile Monice zostało kilometrów do Wilkowyj, gdy Senator Kozioł przeciął jej drogę z bukietem róż? :D
9 kilometrów:D jak miał na imię były narzeczony Franceski który przyjechał za nią do polski?:D
Za znęcanie się nad koniem.
Zostając przy tym samym odcinku. Kto przywrócił wyżej wymienionym paniom wiarę w ludzi?
Bolesław Dziki:)
kto z rodziny Franceski przyjechał z nią do polski na zaręczyny z redaktorem:)?
Ojciec, dwóch lub trzech braci, trzech kuzynów, dziadek i wiele kobiet.
W jakich okolicznościach Witebski zdobył pierścionek zaręczynowy?
gdy się oświadczył i uświadomił sobie że nie ma pierścionka poleciał do kościoła gdzie spotkał Lucy wytłumaczył jej o co chodzi a ona podarowała mu swój który miała po babci:)
ilu chłopaków miała Klaudia Kozioł ?:)
Duda, Zygmunt, Zbyszko, dwóch Łukaszów i Rembik czyli w sumie sześciu
Ile wcieleń miała Klaudia?
Klaudia była punkiem, skinem, hinduską, 3 razy katoliczką (przy poznaniu pewnego chłopaka w 1 sezonie, przy poznaniu księdza i po wyjeżdzie Jagny), urzędniczką, artystką jako agentka Kusego, dziennikarką/spikerką radiową...
Gdzie się poznali Solejuki ?
nikt nie odpowiedzial, a jestem ciekawa, gdzie? :) (w ktorym odcinku o tym opowiadaja?)
Odp.: Kusy (BYŁ alkoholikiem)
Pyt.: Jak ma na imię pies Lucy, skąd się wzieło to imię i skąd Lucy ma tego psa?
Odp. Hotdog to imię psa, a sam pies był przybłędą mieszkającym z Kusym - Lucy przygarnęła obu, pojawia się już w pierwszym odcinku.
Pyt. W jaki sposób (czym zagroziła) Lucy księdzu aby ten pomógł jej pozbyć się ducha który "nawiedzał" dworek
Odp.: Lucy powiedziała, że zamieszka pod plebanią, jeżeli ksiądz nie wypędzi "duchów".
Pyt.: Co wydarzyło się w 1. odcinku z 10. sezonu "Rancza"?
PS.: W poprzednim moim pytaniu zapytałam jeszcze skąd się wzięło imię Hotdoga.
Odp. do poprzedniego pytania. Racja Hotdog ponieważ psina nie chciała jeść kiełbasy z bułką i dlatego otrzymał imię Hotdog
Odp. Kusy w depresji, Solejukowa obroniła licencjat, poseł Kozioł i oświadczenie lustracyjne, nowe porządki Więcławskiej w UG, biskup drwalem i wielka ucieczka Kusego do lasu - to tak w skrócie pierwszy odcinek 10 serii.
Pyt. Brak jakiego składnika na śniadaniowym stole wyprowadza wójta Kozioła z równowagi?
Dzięki za "dopełnienie" wcześniejszej odpowiedzi.
A tak z ciekawości, znasz tak dobrze każdy odcinek czy może oglądałeś ostatnio?
Pierwsze sezony oglądałem na bieżąco ale to było powiedzmy tak do 4 sezonu, później nie wiedzieć czemu jakoś tak nie oglądałem, chociaż serial zawsze lubiłem i lubię wciąż. Początkiem zeszłego roku postanowiłem sobie przypomnieć wszystko co zapomniałem i nadrobić czego nie widziałem, a że serial jest fajny lekki i przyjemny to losy jego bohaterów zostają w głowie.
Chyba nie było pytania, więc nie mam na co odpowiedzieć.
Pytanie: Dlaczego w drugim sezonie pokazywali tylko górną część ciała Więcławskiej? (Wymaga znajomości informacji zza kulis)
Bo Dorota Chotecka (aktorka) była w ciąży.
Ile razy Lucy chciała złożyć rezygnację ze stanowiska wójta?
Dlatego że nikt nie odpowiedział odświeżam.
Jak miał na imię były narzeczony Franczeski który przyjechał za nią do Wilkowyj?
Miał na imię Vito.
Co stało się z kartką, którą zostawiła Jola w sklepie jako informacja dla bliskich ? :)
Pracował w lesie. (był leśnikiem)
Gdzie Kinga po raz pierwszy spotyka Marka Karata?
W Kawiarni Artystycznej w Radzyniu.
Jak miała na imię asystentka Czerepacha ?
Asystentka Czerepacha ma na imię Ola.
Kto i o kim wypowiada następujące słowa: ,,Dziad niewdzięczny, młodość mi zmarnował!"
Był chyba rzecznikiem prasowym, a potem reprezentantem PPU w programie "Dywagacje na kolacje".
Od ilu lat Radny z Dopiewa jest żonaty?
Radny jest żonaty od 40-stu lat.
Co ,,...Tobą emanuje" w piosence, którą ułożył Witebski na zamówienie Patryka Pietrka?
Leokadia Paciorek :)
Ile zapłacił za pierogi u Violetki dziennikarz, który przyjechał do Wilkowyj, żeby przeprowadzić wywiad z Michałową?
Kobyła starego Więcka na dźwięk dzwonów natychmiast pędziła do kościoła.
Co namalował Kusy w lesie?
Były to bodajże dwie żółte kreski.
Co według Pietrka oglądała koza Hadziuka w TV ? :)