Mam ogromny niedosyt po 5 sezonie. Nawet nie czułem, że się rozkręca, a już się skończył. Cały sezon to jedna wielka polityka od najnudniejszej jej strony - dotacje, fundusze, kontrole, referenda, rady... Z serialu komediowego zrobił się serial polityczno-obyczajowy. Mimo, że lubię Ranczo, to w sezonie 5 żaden odcinek mi się nie podobał. Pod koniec serii chciałem wręcz żeby sezon już się skończył, bo wiał nudą, a ostatni odcinek serii to potwierdza (myślałem, że będzie chociaż jakieś ciekawe zakończenie). Ogólnie sezon 5 wymierał z każdym kolejnym odcinkiem. Mam nadzieję, że nie wyjdzie sezon 6.
zgodze sie, ze 5 sezon to juz nie to, chociaz dla mnie juz od polowy drugiego sezonu zaczeto zmieniac kierunek serialu na gorsze. wiekszosc nowych watkow jest beznadziejna, a fabula w okol Kingi bardziej pasuje do Rodziny Zastepczej i Plebanii niz do Rancza. Rola Lucy, a szczegolnie Kusego jest prozaiczna i wyglada jakby te "glowne" postacie nie mialy juz zadnego celu w zyciu wsi. humor tez zdecydowanie na gorszym poziomie niz wczesniej. za duzo nowych, nudnych, malo wnoszacych postaci.
nie będzie przecież 6 sezonu :P (serial miał się zakończyć na 4, ale na prośbę telewidzów powstała 5 seria)
Od początku myślałam, że lepiej, żeby nie było dalszych serii, bo zakończenie 4 było naprawdę dobre i z klasą.I niestety miałm rację.Oglądam i jeśli powstanie ciąg dalszy będe oglądać dalej, ale głównie z sentymentu.
Na palcach mogę wyliczyć momenty w 5 serii, które mnie rozśmieszyły, mniej ich był o przez cały ten sezon niż w niektórych pojedynczych odcinkach kiedyś.
Unijna propaganda i reklamy sponsorów masakryczne, nawet nie próbowali tego jakoś subtelnie wpleść w odcinki, tylko ciągle atakowali np reklamami Minutki:(
Brakuje dawnego Czerepacha i Kozła - wójta, to ich intrygi były kiedyś głownym źródłem humoru i bardzo tego brakuje.Nie mają pomysłów na wątki dla większości bohaterów i na ogół nie jest, niestety zbyt ciekawie, za bardzo idą w stronę serialu obyczajowego, albo sytuacje są przerysowane do granic możliwości.
Nie oglądałam jeszcze finałowego odcinka, ale musieliby się bardzo postarać, żeby zatrzeć złe wrażenie.