PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 351 tys. ocen
8,2 10 1 351164
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

zabawa cz 8

ocenił(a) serial na 10

nie da sie juz dodac posta w zabawie nr 7 :|
oczywicie nie monika. podpowiem, ze chlopek ;)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

soł, jaki plakat wisi w pokoju Joeya? filmowy :)

popoerdolona

Człowiek z blizną (Scarface)?

ocenił(a) serial na 9
spluczka

Na bank...dawać pytanko:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

damn, zgadza się :p

ocenił(a) serial na 9
popoerdolona

Zaraz jakieś korzenie zapuścimy:) To może ja zarzucę coby się coś działo...wymień sytuacje w których śpiewało razem conajmniej dwóch lub więcej Frendsów:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

in the jungle :) dla Marcela na planie filmowym
Phoebe, Monica i Joey kiedy Ross za oknem walczył z kotem :)
Smelly cat kiedy każdy (oprócz Rossa ;)) miał zwrotkę do zaśpiewania
narazie tyle :>
jeszcze?

ocenił(a) serial na 9
popoerdolona

jak dla mnie to jeszcze jeden a jeżeli zaliczyć śpiewanie lub nucenie bez słów to razem jeszcze trzy:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Ja się wtrącę :) Phoebe i Chandler śpiewali Lionela Richie- Endless love po rozstaniu z Janice o ile dobrze pamiętam :P

ocenił(a) serial na 10
warisxyz

Ross śpiewał z Rach ma weselu Barry'ego i Mindy

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

Ross i Rach rapowali Emmie

ocenił(a) serial na 10
satie333

bylo jeszcze wspolne nucenie w CP ( [ ruturuturuturutu....parapara rararara...]). szkoda, ze w pytaniu nie ma ujetych samodzielnych spiewow :D ciezko rozstrzygnac, kto powinien zadac pytanie- buzzkill, czy popoerdolona? jesli sie zgadzacie, to idac tym tropem moze wymiencie pozostale akcje ze spiewaniem, tym razem solo?

ocenił(a) serial na 9
satie333

Z moich to jeszcze kiedy Joey brał udział w teleturnieju Piramida, Mon i Ross się podniecali jakimis tam prezenterami których udawali w młodości..."I'm a little bit country and I'm a little bit rock and roll...i Chandler wtedy powiedział ze odchodzi od Mon:):) beka
Witaj Satinkeczku mój kochany!!!!!!! No wiec:
- Monika "Delta Dawn" a potem "I'm so excited"
- Phoebe oczywiście:P
- Joey oraz Chandler tą sama piosenkę Davida Bowie "Space Odity"
- Joey...jak wracał z Vegas..."wanna rock and roll all night..."
- Rachel w domu naga kiedy Mon z Chandlerem polecieli do Vegas...dajcie resztę:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

-Chan przed podroza poslubna - barmuda bahama... ;D
-Joey oczywiscie jako dr Freud i potem wszyscy razem to spiewali:) ,
-Chandler przy segregowaniu plyt swoim "meskim" glosem ;DDD
- w tym klubie potem jeszcze Chan spiewal po Monice;)

ocenił(a) serial na 10
sylgas

witam nawzajem myszowatku milutki :) sylgasa tez oczywiscie witam ;) mam cos jeszcze.... :D np ross...?

ocenił(a) serial na 9
satie333

Ross śpiewał do Bena jak był w brzuszku Carol..."Walking down the street...":)

myszowatek81

Joey śpiewał jeszcze "Oh mummy, oh daddy..." w trzecim sezonie jak dostał rolę w jakiejś sztuce i przyszedł o tym powiedzieć reszcie

spluczka

Chandler śpiewał "I will survive" po tym jak wciągnął powietrze z balonika z helem :)

ocenił(a) serial na 9
spluczka

I jeszcze Chandler śpiewał do Joey'a "Once I was a wooden boy":)

myszowatek81

I jeszcze Rachel śpiewała "Come and knock on my door" razem z Monicą :)

ocenił(a) serial na 10
spluczka

brawo, brawo, brawo :) kto teraz?

satie333

Jeszcze mi się przypomniało, że Monica śpiewała piosenkę, którą Ross wymyślił w dzieciństwie jak przebierał się za dziewczynkę i pił herbatkę :) Na koniec odcinka jest nawet taki fragment jak byli mali i Ross właśnie śpiewa tę piosenkę. I'm a Bea, I drink tea, won't you dance around with me :)

ocenił(a) serial na 9
spluczka

To niech spluczka daje;);)

myszowatek81

Podczas kolacji z Rachel i jej ojcem ile dolarów napiwku dorzucił Ross?

ocenił(a) serial na 10
satie333

20 $
kto chcial zabrac Joey'ego na malowanie kubków?

satie333

Lauren, dublerka z przedstawieniu, w którym grał Joey.

Wymień sytuacje, w których ktoś z przyjaciół trafił do szpitala.

ocenił(a) serial na 10
spluczka

ojć, duzo tego... kiedys juz bylo podobne pytanie, ale zaloze sie, ze zapomnialam z polowe, wiec prosze o wspomaganie ;)
- ross walniety krazkiem hokejowym plus chlopaki
- ross, monica po zjedzeniu kiwi
- chandler, monica po polknieciu G.I Joe
- ross i monica gdy babcia umierala 2 razy
- phoebe plus reszta - porod trojaczkow, a joey kamienie nerkowe
- rachel i ross - falszywy alarm, skurcze bragstona- higgsa
- rachel plus wszyscy - porod emmy
- ross plus wszyscy- porod bena
- wszyscy- blizniaki moniki i chandlera
- monica i phoebe- koles w spiaczce
- wizyty joey'ego w celu oddawania nasienia, czy badan nad blizniakami to chyba klinika, nie szpital?
- podobnie wizyty rachel u ginekologa, to chyba tylko gabinet lekarski, tak samo monica, rachel u richarda i jego syna, czy ross u pediatry... oraz...
- marcel, ktory polknal klocek ze scrabble, kaczka, ktora polknela pierscionek
- mon i ch - badanie plodnosci
- rachel i ross - kiedy rachel pogruchotala zebro
- joey z przepuklina i ze zlamana reka jak spadl z lozka ( chociaz te ostatnie wizyty chyba nie byly pokazane)
- gabinetu ortodonty nie wliczamy pewnie tez?

to chyba ode mnie tyle, "trafil do szpitala" moglo oznaczac tylko jako pacjent, no ale wolalam wszystko co pamietam wylozyc :D dopiszcie co pominelam, a tymczasem zadam juz nastepne pytanie:

jakie "ikony londynu" ( w szerokim tego slowa znaczeniu) sa pokazane w odcinkach stamtad?

ocenił(a) serial na 10
satie333

AAA! oczywiscie jeszcze jak rachel sciagala dekoracje swiateczne i razem z monika w szpitalu poznaly lekarzy z ostrego dyzuru

ocenił(a) serial na 10
satie333

no cholerka co z wami? co/ kto bylo pokazane jak friendsi byli w londynie? nikogo tu juz nie ma? heloo-oł?

ocenił(a) serial na 10
satie333

ok ok nie krzycz :D

Londyńskie ikony:
- czerwony autobus piętrowy
- Sarah Ferguson
- Opactwo Westminister (?)
- London Bridge (?)
jade z pamięci i na szybko więc nie wiem czy wszystko i czy do dobrze

buzzkill

i jeszcze Rachel spotkała Hugh Lauriego w samolocie ;)

ocenił(a) serial na 10
spluczka

moje misiaczki, tak, oczywiscie, ale brakuje mi kilku :)
male podpowiedzi:
B.. P..
B...B..
b.....
T...
T...
no i muza...?

ocenił(a) serial na 10
satie333

Buckingham Palace, Big Ben, Tamiza

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

dobrze dobrze, buzzkill :) mysle, ze dales wiekszosc poprawnych odp, wiec teraz Ty zadajesz

( mialam jeszcze tower, bobbies( ci mundurowi) i the clash london calling plus ta druga piosenka o londynie z gwizdaniem- nie mam pojecia kto, co itp)

ocenił(a) serial na 10
satie333

ps. i wcale nie krzyczalam za glosno, tylko mini :P

ocenił(a) serial na 10
satie333

no nieeeeeeeee - dales "lsnienie" 3 a " ile wazy kon trojanski 9, "50 pierwszych randek" 10 a zagubiona autostrada 1??????????????????????????????????????? seriously??????????????????

ocenił(a) serial na 10
satie333

wybacz, ale Twoje porównania są dziwne. Każdy z tych filmów oceniałem w zupełnie innych kryteriach, od "50 pierwszych randek" wymagałem lekkiej fabuły miłych dla oka widoków i odprężającego wieczoru bez konieczności zbytniego kombinowania - film spełnił te oczekiwania w 100%, od "Lśnienia" wymagałem horroru, którego dłuuugo nie zapomnę, dostałem marny i przewidywalny thriller z okropną muzyką, która świdrowała mi uszy - dałem 3/10, poza tym zupełnie nie spodobały mi się zmiany, które wprowadził Kubrick do fabuły. a co do "Zagubionej Autostrady" jest to jedyny film w moim życiu, w którym nie zrozumiałem ani jednej sceny. A tak w ogóle to podobno o gustach się nie dyskutuje ;p
Co do pytania, wymieńcie sytuacje, w których przyjaciele tańczą (niekoniecznie ze sobą) ;)

buzzkill

na weselu chandlera i monici: para mloda, ross z dziecmi

spiochrr

ross z grubą dziewczynką

spiochrr

monica z rossem tańczą na dyskotece (dziwnie), to był chyba konkurs tańca, w tym samym czasie wspominają również jak tańczyli jako uczniowie na konkursach tańca

spiochrr

we wspominkach ze szkoly: gruba monica tanczy na imprezie (i zajada), chandler nie zwraca na nią uwagi, tanczy tez rachel

ocenił(a) serial na 10
satie333

dobra juz, dobra, masz racje, nie dyskutuje sie, wczoraj wyjatkowo wredny dzien :(
moge dodac monike i richarda na weselu barry'ego i mindy tak na szybko

ocenił(a) serial na 10
satie333

joey i treeger na dachu

ocenił(a) serial na 10
satie333

ross i rachel rapujacy emmie
monica i chandler w domu, tuz po zareczynach
czy stepujace dziewczyny w fake monica tez sie licza?
albo joey ze swoim oh mummy oh daddy...?
joey w sztuce, gdzie ma pokazac wszystkim jak sie tanczy ( na koncu raczki- jazz)

ocenił(a) serial na 10
satie333

ross idac po ulicy, obrot dookola latarni itp, kiedy wreszcie zaliczyl
chandler w mieszkaniu joey'ego, kiedy nie chcial isc na wesele i demonstrowal jak tanczy
joey na weselu rossa chwilke, kiedy ten drugi mu kazal tanczyc
ross i dziewczyna od ksero w barze

ocenił(a) serial na 10
satie333

dobra robota, satie wymieniłaś więcej poza tym jak przeczytałem 'joey na weselu rossa chwilke, kiedy ten drugi mu kazal tanczyc' nie mogłem się powstrzymać od śmiechu :D nie pomyślałem o tym, a to było genialne! czekamy na pytanko ;)

buzzkill

mam do was pytanie: ile razy oglądaliście poszczególne odcinki przyjaciół? (to poza konkursem. tak z ciekawości, bo strasznie dużo pamiętacie)

ocenił(a) serial na 10
spiochrr

spiochrr- jesli chodzi o mnie, to mysle, ze gdzies 5-10, zalezy od odcinka. plus grajac w zabawe - samo sprawdzanie roznych szczegolow, czyli fragment odcinka albo scriptu :)

buzzkill- sorki, nie bylo mnie. pyt- podaj jak najwiecej sytuacji, kiedy mowa jest o edukacji/ szkolach/ uczeniu sie/ egzaminach/ kursach itp friendsow

ocenił(a) serial na 9
satie333

Ja już dawno przekroczyłam magiczną liczbę 25 razy cały serial:):) Moje zboczenie doszło juz do tego że jak robiłam coś innego to puszczałam sobie Friensów jako "słuchowisko"...teraz zupełnie bezwiednie rozpoznaje każy odcinek i tytuł po jednym zdaniu nie widząc go (teraz mój narzecz nadrabia zaległości we Friendsach i patrzy na moje "zdolności" z lekim politowaniem)...ale nie bójta już zaczęłam od początku:PPP:):) pozdro

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

oooo czesc myszowatku, dawno Cie nie bylo :) Ty naprawde jestes zboczona hihihi;) to moze raczysz odpowiedziec na moje pytanko, hę? nie mowiac o zabawie hardcore, ktora lezy i nawet juz nie kwiczy, chyba juz nie dycha. i dobrze chyba, pytania na regular sa w miare trudne, tak, ze mnie sie np nie nudzi, a itomahawk juz nas olala sikiem prostym niestety :(

ocenił(a) serial na 9
satie333

Joł Satinku!!!!!!!!!!!!! Nie było mnie gdyż wakacjowałam sie w Gdańsku:);) Ale że juz jestem nie omieszkam cos odpowiedzieć;)
- Mowa o szkole Lincoln High School (Mon, Ross, Rach)
- Mon i Joey na kursie gotowania
- Mon, Rach i Phoebe na naukach stepowania
- Mon zaliczyła dwa lata z rzędu ten sam kurs psychologii (bo był trudny)
- Ross na kursie komputerowym z "Albino Kids" (to był obóz ale chyba tam się uczyli więc...;)
- Ross wspominał że w Scarsdale jest świetny system edukacyjny,
- Chandler powiedział że tylko jedno z ich przyszłych dzieci pójdzie do koledżu:) bo przeznaczą cała kasę na ślub
- Phoebe zaczęła chodzic do szkoły wieczorowej bo chciała zaliczyć jakiś kurs oprócz szkoły rodzenia
resztę zostawie dla kogos innego:):) pozdro