nie da sie juz dodac posta w zabawie nr 7 :|
oczywicie nie monika. podpowiem, ze chlopek ;)
Zaraz jakieś korzenie zapuścimy:) To może ja zarzucę coby się coś działo...wymień sytuacje w których śpiewało razem conajmniej dwóch lub więcej Frendsów:)
in the jungle :) dla Marcela na planie filmowym
Phoebe, Monica i Joey kiedy Ross za oknem walczył z kotem :)
Smelly cat kiedy każdy (oprócz Rossa ;)) miał zwrotkę do zaśpiewania
narazie tyle :>
jeszcze?
jak dla mnie to jeszcze jeden a jeżeli zaliczyć śpiewanie lub nucenie bez słów to razem jeszcze trzy:)
Ja się wtrącę :) Phoebe i Chandler śpiewali Lionela Richie- Endless love po rozstaniu z Janice o ile dobrze pamiętam :P
bylo jeszcze wspolne nucenie w CP ( [ ruturuturuturutu....parapara rararara...]). szkoda, ze w pytaniu nie ma ujetych samodzielnych spiewow :D ciezko rozstrzygnac, kto powinien zadac pytanie- buzzkill, czy popoerdolona? jesli sie zgadzacie, to idac tym tropem moze wymiencie pozostale akcje ze spiewaniem, tym razem solo?
Z moich to jeszcze kiedy Joey brał udział w teleturnieju Piramida, Mon i Ross się podniecali jakimis tam prezenterami których udawali w młodości..."I'm a little bit country and I'm a little bit rock and roll...i Chandler wtedy powiedział ze odchodzi od Mon:):) beka
Witaj Satinkeczku mój kochany!!!!!!! No wiec:
- Monika "Delta Dawn" a potem "I'm so excited"
- Phoebe oczywiście:P
- Joey oraz Chandler tą sama piosenkę Davida Bowie "Space Odity"
- Joey...jak wracał z Vegas..."wanna rock and roll all night..."
- Rachel w domu naga kiedy Mon z Chandlerem polecieli do Vegas...dajcie resztę:):)
-Chan przed podroza poslubna - barmuda bahama... ;D
-Joey oczywiscie jako dr Freud i potem wszyscy razem to spiewali:) ,
-Chandler przy segregowaniu plyt swoim "meskim" glosem ;DDD
- w tym klubie potem jeszcze Chan spiewal po Monice;)
witam nawzajem myszowatku milutki :) sylgasa tez oczywiscie witam ;) mam cos jeszcze.... :D np ross...?
Ross śpiewał do Bena jak był w brzuszku Carol..."Walking down the street...":)
Joey śpiewał jeszcze "Oh mummy, oh daddy..." w trzecim sezonie jak dostał rolę w jakiejś sztuce i przyszedł o tym powiedzieć reszcie
Jeszcze mi się przypomniało, że Monica śpiewała piosenkę, którą Ross wymyślił w dzieciństwie jak przebierał się za dziewczynkę i pił herbatkę :) Na koniec odcinka jest nawet taki fragment jak byli mali i Ross właśnie śpiewa tę piosenkę. I'm a Bea, I drink tea, won't you dance around with me :)
Lauren, dublerka z przedstawieniu, w którym grał Joey.
Wymień sytuacje, w których ktoś z przyjaciół trafił do szpitala.
ojć, duzo tego... kiedys juz bylo podobne pytanie, ale zaloze sie, ze zapomnialam z polowe, wiec prosze o wspomaganie ;)
- ross walniety krazkiem hokejowym plus chlopaki
- ross, monica po zjedzeniu kiwi
- chandler, monica po polknieciu G.I Joe
- ross i monica gdy babcia umierala 2 razy
- phoebe plus reszta - porod trojaczkow, a joey kamienie nerkowe
- rachel i ross - falszywy alarm, skurcze bragstona- higgsa
- rachel plus wszyscy - porod emmy
- ross plus wszyscy- porod bena
- wszyscy- blizniaki moniki i chandlera
- monica i phoebe- koles w spiaczce
- wizyty joey'ego w celu oddawania nasienia, czy badan nad blizniakami to chyba klinika, nie szpital?
- podobnie wizyty rachel u ginekologa, to chyba tylko gabinet lekarski, tak samo monica, rachel u richarda i jego syna, czy ross u pediatry... oraz...
- marcel, ktory polknal klocek ze scrabble, kaczka, ktora polknela pierscionek
- mon i ch - badanie plodnosci
- rachel i ross - kiedy rachel pogruchotala zebro
- joey z przepuklina i ze zlamana reka jak spadl z lozka ( chociaz te ostatnie wizyty chyba nie byly pokazane)
- gabinetu ortodonty nie wliczamy pewnie tez?
to chyba ode mnie tyle, "trafil do szpitala" moglo oznaczac tylko jako pacjent, no ale wolalam wszystko co pamietam wylozyc :D dopiszcie co pominelam, a tymczasem zadam juz nastepne pytanie:
jakie "ikony londynu" ( w szerokim tego slowa znaczeniu) sa pokazane w odcinkach stamtad?
AAA! oczywiscie jeszcze jak rachel sciagala dekoracje swiateczne i razem z monika w szpitalu poznaly lekarzy z ostrego dyzuru
no cholerka co z wami? co/ kto bylo pokazane jak friendsi byli w londynie? nikogo tu juz nie ma? heloo-oł?
ok ok nie krzycz :D
Londyńskie ikony:
- czerwony autobus piętrowy
- Sarah Ferguson
- Opactwo Westminister (?)
- London Bridge (?)
jade z pamięci i na szybko więc nie wiem czy wszystko i czy do dobrze
moje misiaczki, tak, oczywiscie, ale brakuje mi kilku :)
male podpowiedzi:
B.. P..
B...B..
b.....
T...
T...
no i muza...?
dobrze dobrze, buzzkill :) mysle, ze dales wiekszosc poprawnych odp, wiec teraz Ty zadajesz
( mialam jeszcze tower, bobbies( ci mundurowi) i the clash london calling plus ta druga piosenka o londynie z gwizdaniem- nie mam pojecia kto, co itp)
no nieeeeeeeee - dales "lsnienie" 3 a " ile wazy kon trojanski 9, "50 pierwszych randek" 10 a zagubiona autostrada 1??????????????????????????????????????? seriously??????????????????
wybacz, ale Twoje porównania są dziwne. Każdy z tych filmów oceniałem w zupełnie innych kryteriach, od "50 pierwszych randek" wymagałem lekkiej fabuły miłych dla oka widoków i odprężającego wieczoru bez konieczności zbytniego kombinowania - film spełnił te oczekiwania w 100%, od "Lśnienia" wymagałem horroru, którego dłuuugo nie zapomnę, dostałem marny i przewidywalny thriller z okropną muzyką, która świdrowała mi uszy - dałem 3/10, poza tym zupełnie nie spodobały mi się zmiany, które wprowadził Kubrick do fabuły. a co do "Zagubionej Autostrady" jest to jedyny film w moim życiu, w którym nie zrozumiałem ani jednej sceny. A tak w ogóle to podobno o gustach się nie dyskutuje ;p
Co do pytania, wymieńcie sytuacje, w których przyjaciele tańczą (niekoniecznie ze sobą) ;)
monica z rossem tańczą na dyskotece (dziwnie), to był chyba konkurs tańca, w tym samym czasie wspominają również jak tańczyli jako uczniowie na konkursach tańca
we wspominkach ze szkoly: gruba monica tanczy na imprezie (i zajada), chandler nie zwraca na nią uwagi, tanczy tez rachel
dobra juz, dobra, masz racje, nie dyskutuje sie, wczoraj wyjatkowo wredny dzien :(
moge dodac monike i richarda na weselu barry'ego i mindy tak na szybko
ross i rachel rapujacy emmie
monica i chandler w domu, tuz po zareczynach
czy stepujace dziewczyny w fake monica tez sie licza?
albo joey ze swoim oh mummy oh daddy...?
joey w sztuce, gdzie ma pokazac wszystkim jak sie tanczy ( na koncu raczki- jazz)
ross idac po ulicy, obrot dookola latarni itp, kiedy wreszcie zaliczyl
chandler w mieszkaniu joey'ego, kiedy nie chcial isc na wesele i demonstrowal jak tanczy
joey na weselu rossa chwilke, kiedy ten drugi mu kazal tanczyc
ross i dziewczyna od ksero w barze
dobra robota, satie wymieniłaś więcej poza tym jak przeczytałem 'joey na weselu rossa chwilke, kiedy ten drugi mu kazal tanczyc' nie mogłem się powstrzymać od śmiechu :D nie pomyślałem o tym, a to było genialne! czekamy na pytanko ;)
mam do was pytanie: ile razy oglądaliście poszczególne odcinki przyjaciół? (to poza konkursem. tak z ciekawości, bo strasznie dużo pamiętacie)
spiochrr- jesli chodzi o mnie, to mysle, ze gdzies 5-10, zalezy od odcinka. plus grajac w zabawe - samo sprawdzanie roznych szczegolow, czyli fragment odcinka albo scriptu :)
buzzkill- sorki, nie bylo mnie. pyt- podaj jak najwiecej sytuacji, kiedy mowa jest o edukacji/ szkolach/ uczeniu sie/ egzaminach/ kursach itp friendsow
Ja już dawno przekroczyłam magiczną liczbę 25 razy cały serial:):) Moje zboczenie doszło juz do tego że jak robiłam coś innego to puszczałam sobie Friensów jako "słuchowisko"...teraz zupełnie bezwiednie rozpoznaje każy odcinek i tytuł po jednym zdaniu nie widząc go (teraz mój narzecz nadrabia zaległości we Friendsach i patrzy na moje "zdolności" z lekim politowaniem)...ale nie bójta już zaczęłam od początku:PPP:):) pozdro
oooo czesc myszowatku, dawno Cie nie bylo :) Ty naprawde jestes zboczona hihihi;) to moze raczysz odpowiedziec na moje pytanko, hę? nie mowiac o zabawie hardcore, ktora lezy i nawet juz nie kwiczy, chyba juz nie dycha. i dobrze chyba, pytania na regular sa w miare trudne, tak, ze mnie sie np nie nudzi, a itomahawk juz nas olala sikiem prostym niestety :(
Joł Satinku!!!!!!!!!!!!! Nie było mnie gdyż wakacjowałam sie w Gdańsku:);) Ale że juz jestem nie omieszkam cos odpowiedzieć;)
- Mowa o szkole Lincoln High School (Mon, Ross, Rach)
- Mon i Joey na kursie gotowania
- Mon, Rach i Phoebe na naukach stepowania
- Mon zaliczyła dwa lata z rzędu ten sam kurs psychologii (bo był trudny)
- Ross na kursie komputerowym z "Albino Kids" (to był obóz ale chyba tam się uczyli więc...;)
- Ross wspominał że w Scarsdale jest świetny system edukacyjny,
- Chandler powiedział że tylko jedno z ich przyszłych dzieci pójdzie do koledżu:) bo przeznaczą cała kasę na ślub
- Phoebe zaczęła chodzic do szkoły wieczorowej bo chciała zaliczyć jakiś kurs oprócz szkoły rodzenia
resztę zostawie dla kogos innego:):) pozdro