PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,3 351 tys. ocen
8,3 10 1 351137
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

to sie nazywa zenujacy humor........................

użytkownik usunięty
jakotako

Mam nadzieje ze nikt nie bedzie dyskutowal z tym panem.

ocenił(a) serial na 3

ja tez, bo nie chce mi sie dyskutowac o rzeczach dyskusji nie wartych...

ocenił(a) serial na 10
jakotako

10/10 serial komediowy wszechczasow

jakotako

serial jest po prostu chill out'owy :) dobry na odstresowanie sie. a co to jest "humor najnizszych lotow"? to chyba rzecz bardzo wzgledna prawda?

ocenił(a) serial na 10
jakotako

Ty sam jestes zenujacy zal.pl co moze lepsze sa sprosne zarty ala bandiego pewnie codziennie siadasz przed tv zeby ogladac mode na sukces bo chyba tylko to jestes w stanie docenic!! osoba ktora mowi ze serial ktory zysakl sobie miliony fanow tylko w samych stanach chyba ma cos nie pokolei w glowie... sorry za ten koment wiem ze kazdy ma prawo do wyrazenia swojej opinii ale gdy cos takiego widze to az....

matyss

I tylko w samych stanach zostałzmiażdżony pod względem nagró i recenzji przed swojego głownego konurenta. PRzyjaciele 6 emmy, Frasier 37.

ocenił(a) serial na 10
jakotako

żenujący to był humor np. w "Gulczasie", ale nie w "Przyjaciołach"

ocenił(a) serial na 10
Azrael_PL

Absolutnie najlepszy serial komediowy w historii...
100/10

ocenił(a) serial na 10
lukaslukas33

zgadzam sie z moim przedmówcą;)nie było lepszego serialu komediowego i juz z pewnością nie będzie;)"Friends" wymiatają po prostu;)a jak czytam te wypowiedzi psychofanów Bundych to normalnie...ŚMIECH;))no ale różne są gusta i różni ludzie(a może na odwrót;))pzdr

ocenił(a) serial na 10
katie03

jak dla mnie przyjaciele to najlepszy serial komediowy
kazda z postaci pokazywala inny humor. porostu bomba
nigdy juz nie bedzie lepszego serialu. jednak nie zgodze sie ze bundy sa kiepscy. al tez jest swietny tylko nie mozna ich porownywac z przyjaciolmi. oby dwa seriale sa swietne, nie zartuje bndy nie moze sobie stanoc do frendsow :)

ocenił(a) serial na 9
emu_

niestety friends sa tylko drugim najlepszym serialem komediowym.....SEINFELD rzadzi ! :D

ocenił(a) serial na 10
nitefiend

eee tam. najlepsi sa frends ! zadne serial mu nie dorowna !

ocenił(a) serial na 9
emu_

rowniez eee tam
:P
kramer i george rozwalaja nawet joeya :P

ocenił(a) serial na 10
nitefiend

nie zgodze sie nic nie przebije sarkastycznego humoru chandlera! :D
dopieor po nim jest joy !

ocenił(a) serial na 10
jakotako

żenujący humor?! to przy czym ty się śmiejesz? przy "Ulicy Sezamkowej"?
Przyjaciele są najlepsi, moim zdaniem najlepszy serial jaki wyemitowano
ja daje 10/10

ocenił(a) serial na 9
jakotako

9\10 też mi sie bardzo podoba <za krótki>

ocenił(a) serial na 1
jakotako

jak na swoj gatunek - nie ma takiego gatunku
Serial dno. 3 stanowczo zawyżyłeś. Ja daję 1. Czy naprawdę śmieszą Was żarty głupich ludzi?

ocenił(a) serial na 9
Beznickowy

a ja uważam że stanowczo zawyżyłeś "Włatcy móch", 10/10?,tam dopiero jest dno,żenada,głupota i popłuczyny po amerykańskich kreskówkach

ocenił(a) serial na 10
jakotako

F*R*I*E*N*D*S are the best i to nie podlega dyskusji !! 10/10
Jak tam jest żenujący chumor to ja Ci współczuje człowieku :/

ocenił(a) serial na 10
jakotako

Haha, to się nazywa żenująca prowokacja, no chyba że żenujący poziom intelektualny...

ocenił(a) serial na 5
jakotako

Ja niestety muszę się poniekąd zgodzić. Wg mnie serial jest kiepski, a żarty zamiast salw śmiechu wywołują wyraz zakłopotania na twarzy. Nie śmieszy mnie to w ogóle, niektórych też nie, więc nie nawracajcie jak jechowi, a słowo krytyki zawsze się przyda na forum (z tym że ten temat to kpina nie krytyka...)

ocenił(a) serial na 10
GodFella

Każdego śmieszy coś innego, jednych Woody Allen innych bracia Marx. Rozumiem, że nie wszyscy muszą uwielbiać ten serial, ale pisanie o "żenującym" humorze świadczy tylko i wyłącznie o głupocie piszącego.

ocenił(a) serial na 10
GodFella

1) o gustach się nie rozmawia
2) "Przyjaciele" górą:)

Nie no ja rozumiem, że niewszystkich musi śmieszyć ten rodzaj żartów. Jedni lubią "przyjaciół" inni Southparka a jeszcze inni Family Guy'a (czy jak się tam jego nazwę pisze-nevermind) ale nie chodzi chyba o to aby komuś specjalnie mówi, że jego serial to dno, żenada itp. No ale to już leży w kwesti kultury ( a jej jak wiadomo coraz mniej w dzisiejszych czasach). Bo fajnie jest jak na forum są sprzeczne opinie, daje to bardziej obiektywny widok na sprawę, ale jeśli już krytykować to konstruktywnie:)

Peace:)

ps. pewnie zaraz się pojawi tuzin odpowiedzi, że jakie to głupoty tu pisze - do przewidzenie:P
pss. mi osobiście bardzo odpowiada ten rodzaj żartów, czasem nawet jestem bliski płaczu:P i co ciekawe nie oglądam Ophry, ani nie jestem gruby ( ejj ludzie co wy macie to takich ludzi, sorry no) i nie siedzę cały czas na kanapie.
psss. Friends dla mnie rządzą i tyle:D:D:D

ocenił(a) serial na 10
krzychu_r4e

dla mnie humor jest idealny, poniewaz kazdy rodzaj zachowan czlowieka na poszczegolne sprawy jest tam ikazany. mimo tego, ze sie z tego smiejemy sami tez bysmy tak chcieli. tzn jak chandler wysmiac i zbesztac swego szefa idt itp

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
sly1111

a skad ty znasz takie trudne slowa jak schizofrenia ?!
pozatym co ma piernik do wiatraka

ocenił(a) serial na 10
emu_

Po prostu tworzymy statystyki i ok nie mam problemu z tym ze ktos da nawet -10/10 ale najwazniejsze to jest umiec uszanować opinie człowieka.

Ja uwazam ze film jest absolutna rewelacja w tym gatunku, nie musze ku temu przedstawiac zadnych argumentow nie do podwazenia, no moze jeden:

- Lubie ten film.

Ale nie ścierpię ludzi ktorzy obrazaja innego czlowieka za to co lubi ... typu jestes tak samo glupi jak film, albo ty jestes pojebany bo ogladasz (film), kazdy lubi to co lubi i zostawmy to ... skoro kto kolwiek uwaza ze ten film to DNO ... to niech tak i bedzie.

Pozdrawiam Fanow Przyjaciol

ocenił(a) serial na 10
Lobocop

'jak na swoj gatunek - 3/10
to sie nazywa zenujacy humor........................ '

ooł gościu jesteś naprawdę takim żenującym cieniasem który próbuje zwrócić na siebie uwagę głupimi tekstami?

Udało ci się i ciesz się tą chwilą

ocenił(a) serial na 10
jakotako

Są gusta i guściki. Ktoś lubi głupie seriale, jak ten pan... może opowiesz nam co nowego w Świat według Kiepskich albo we Władcy móch? ;/
A nie którzy lubią sie pośmiać z jakiś fajnych kawałków, popłakać i tyle.
FRIENDS FOREVER.
Chce tylko zaznaczyć jak wiele nagród zdobył ten serial i jak wiele ludzi wie o czym on jest. Więcej nie skomentuje tego żenującego pana.

dziabonczek

"Chce tylko zaznaczyć jak wiele nagród zdobył ten serial"XDDDDDD Mam pytanie; czy pisząc to świadomie kłamałaś czy po prostu sobie wmówiłaś, żę skoro uważasz ten serial za taki dobry to pewnie zdoybyłwiele nagród? Przyjaciele zostali ZMIAŻDŻENI pod względem nagród i recenzji przez nadawanego dokłądnie w tych samych latach Frasiera, któy stał sięnajbardziej nagradzanym serialem w historii. Przyjaciele- 6 Emmy, Frasier- 37 emmy w tym jako jedyny serial w historii emmy dla najlepszego serialu roku przez 5 lat z rzędu. z 6 przyjacioł tylko Jennifer Aniston dostałą 1 Emmy i 1 Złoty Glob. Sam odtwóca roli frasiera dostał4 emmy i 2 Złote Globy, odtwóca drugiej głónej rolii także 4 Emmy, o liczbie nominacji nie mówiąc. Więc gdzie są te nagrody?Xd

ocenił(a) serial na 10
Lukasz641

Hymm, nie wiedziałem, że Fraiser zdobył aż tyle nagród.
W każdym razie, jest to ideale porównanie dwóch seriali. Nadawane w tym samym czasie seriale, jeden nagradzany, drugi nie specjalnie, oba seriale posiadają jakieś rekordy. Świetnie podsumowanie Fraisera do Przyjaciół, serial zmiażdżył swoja konkurencje. Jednakże tylko w nagrodach. Po latach można w 100% powiedzieć, że fenomen jakim byli Przyjaciele w latach `90, wciąż nie przeminął. Po mimo pominięcia przez Złote Globy oraz Emmy, serial nadal jest oglądany przez dziesiątki milionów ludzi na całym świecie, stacje TV nadal puszczają serial w dobrych godzinach, a nawet serwisy streamingowe jak Netflix go wykupują. Nagrodzony rekordzista, choć mimo wszystko kultowy, niemal został już zapomniany.

emu_

"niemal został już zapomniany." No raczej nie. Na świecie jest tak samo bez przerwy nadawany i przygotowywana jest kontynuacja. Stwierdzenie, że jest więc kompletną nieprawdą. Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
Lukasz641

sparafrazuje. Obecnie jest to jeden z miliona seriali jakie powstały. Remake/reboot robią również Przystanku Alaska, kultowy oraz nagradzany. W obecnej fali sequeli/rebootów/reamkeów oraz crossoverów i nowo/starych uniwersów nie jest to dziwne, że chcą coś z samym serialem zrobić.
Fraiser był wyjątkowym serialem, nie wiedziałem, że chcą robić kontynuacje. Fajnie będzie znów zobaczyć stare twarze. Mam jedynie nadzieje, że nie będzie zrobiony w stylu nowych Archiwum X oraz Pełnej chaty.
Pozdrawiam

emu_

I przyznaję się błędu na niekorzyść Przyjacioł- oprócz Emmy i Złotego Globu dla Jennifer Aniston, także Lisa Kudrow dostała 1 Emmy za najlepszą rolę drugoplanową. Mój błąd:)

jakotako

Zdecydowanie 10/10!!Koleś chyba ma wypaczone poczucie humoru!!!

ocenił(a) serial na 10
kaczor_szczecin

Poczucie humoru jest względne :)
Dlatego ta dyskusja nawet nie powinna mieć miejsca ;)
No, ale dodać muszę ,że zarówno Married with children jak i Friends to dla mnie klasyki seriali komediowych.

ocenił(a) serial na 3
jakotako

Uwielbiam się z Tobą zgadzać c:

(krótkikrótkikrótki)

ocenił(a) serial na 10
jakotako

Chłopak pewnie chciał w okół siebie zrobić zamieszanie, wprowadzić temat dyskusji...udało mu się, sprawił że każdy na niego zwrócił uwagę po tak beznadziejnym wypowiedzeniu. Brawo.

ocenił(a) serial na 10
dziabonczek

Masz rację:) Jakby napisał że podoba mu się ten serial to nikt by na to nie zwrócił uwagi, a tak ma parę komentarzy i już szczęśliwy. Dajmy spokój takim biednym ludziom i zajmijmy się rozmową z kimś mądrzejszym. Pzdr. Dla fanów przyjaciół!!