Odpowiedzi na pytanie nie znam, ale to była zdecydowanie GLIBA rzekomo nie
był to wyraz. Rachel odp. na pyt Rossa "Emma just said GLIBA" genialne w
swojej prostocie :)
BTW dla kibiców, mamy brąz :)
Masz racje, byla to gliba. Jednakze w jezyku angielskim mowiac "I" mamay na mysli "E" - dlatego jest to GLEBA :)
Jesli mialoby to byc slowo GLIBA - Emma powiedzialaby GLAJBA :)
"jaka rzecz wykonal Joey, ktora wykonala postac z kreskowki (bylo to
pokazane w serialu w obu przypadkach)"
Może jeszcze jakaś mała podpowiedź? Jedyne co mi przyszło do głowy to Joey
odgrywający rolę Pinokia (ale to na setę nie to) :D
Najpierw te rzecz wykonal Ernie z mappetow :)
Jutro kolejna podpowiedz jesli nikt nie zgadnie
Pamietajcie - to jest rzecz, ktora mozna zobaczyc, jest ona wykonana przez obu przy pomocy narzedzia, to narzedzie widzimy w obu scenach, najpierw wykonal ja Ernie z mappetow.
NIE jest to cos, co sie robi jak na przyklad gra na perkusji czy usmiech, to jest cos namacalnego, mozna tego dotknac.
POWODZENIA :D
Czeszę czaszkę i nic mi nie przychodzi do głowy. Pewnie jutro Myszowata
albo Satie dadzą poprawną odp. :)
No i udalo sie, masz racje, nie myslalem ze ktos na to wpadnie, ale bez podpowiedzi o Ernim byloby ciezko.
To co, nareszcie spokojny sen?
Poczekamy na wiecej odpowiedzi z kolejna podpowiedzia. Dopiero jutro kolejna. Moze komus sie uda. I ta juz jedna podpowiedz dalem. Zdaje sobie sprawe, ze trudne jest to pytanie. D zobaczenia jutro.
PS. Lodz to fajne miasto, tylko ogladajac "Przyjaciol" nie moge oprzec sie checi zamieszkania w Nowym Jorku. To silniejsze ode mnie. Ten serial uzaleznia.
PS2. Dzis ogladalem przyjaciol na TVN7. W koncu zrozumialem, czemu go wczesniej nie lubilem. Ani razu nie zasmialem sie podczas teo seansu. Tak naprawde w tym serialu nie jest smieszne CO oni robia, tylko JAK oni to robia. Kied przed przypadek sciagnalem z serwera w akademiku wszystkie 10 sezonow, zmienil sie moj tryb zycia, zwlaszcza nocnego :)
Ale sie rozpisalem, dobranoc.
Nie ma za wielu osob online aktualnie, wiec oczywiscie Ty dajesz, bo poprawnie odpowiedzialas na moje.
Ja na to pytanie nie odpowiem, o jest na nie odpowiedz w 1szym sezonie, ktorey zgubilem :)
powodzenia dla innych.
Sorki, ale cuś spać nie mogę i se fridsowej muzyki słucham :D, więc
podsyłam linki :D:D http://www.youtube.com/watch?v=VXDxgYspzFA (to każdy
zna :D ) ale są jeszcze inne cudeńka miód dla uszu
http://www.youtube.com/watch?v=VXDxgYspzFA
http://www.youtube.com/watch?v=8bEZSKpD7oM&feature=related
Miłego słuchania :):)
ADLER BEER to chyba nazwa ulubionego piwa Carol. A swoja droga to niezle nocne wynuzenia...tez bym sie przylaczyla (jak w przeszlosci) lecz mam ostatnio tylko jedno wejscie w routerze wiec musze sie z narzeczem dzielic czasem "antenowym". Szczerze mowiac to ja zaczelam ogladac wszystkie serie dopiero po 20 - tce (nie tam jakies pojedyncze odcinki na Canal +) ale juz chyba nadrobilam za wszystko i wszystkich. Dzien dobry BTW:):):)
No ludzie gdzie Wy sie podziewacie????????? Jezeli piwo jest dobrze to moje pytanie brzmi: Kto i kiedy popelnil "rookie mistake"?????? ja mam narazie 2 razy:):)
monica nie zdajac testu phoebe na pilnowanie jej przed zadzwonieniem do mike'a
wg joey'ego ross nagrywajac seks z rachel
w jakich sytuacjach sa odniesienia do 3 dyktatorow ( nie do wszystkich naraz of kors)
oczywiście Joseph Stalin :D (nowe imię Joeya)
I chyba gdzieś się przewinął Hitler (ale nie pamiętam kontekstu)
zgadza sie, ale to tylko pol odpowiedzi, wiec czekam dalej :) ( i moze ktos skojarzy czwartego:D)
Z tym Hitlerem to bylo jak Monika i Chandler ogladali mieszkanie na przeciwko tego co kupili i to oczywiscie ogladala Janice a Monika na to ze moze ktos inny je wylicytuje a Chandler na to ze chyba The Hitlers
O wiem i jeszcze Lenin a wlasciwie Jego posag ktory przypominal Phoebe Davidowi - prawda?????
A ijeszcze Mao Tsetung (nie wim jak sie nazwisko pisze) ale to bylo przy okazji odcinka z encyklopediami!!!:):):)
na to bym nie wpadla za chiny ;) ok padly 4 wiec powiem, mussolini jeszcze i babka joey'ego. wiem, ze margaret thatcher nie byla moze dyktatorem, a zelazna dama, ale tez mi jakos pasuje do "kolekcji" ( imiona dla dzieci)
buhahahaha! jaki dzołk <lol>
ok mam ale latwe : kiedy Joey Chandler i Ross naraz mowia "bla bla bla"
jes - poke-a-nose - bla-bla-bla :)
wygrala pani żeton na kielnie i beton, zabawa murowana ( pytanko plis:D)
No dobra wymien imiona i nazwiska jakie zostaly wymyslone przez Friendsow dla innych osob np (Marek Markowski albo Maslo Maslane)
czy chodzi ci o cuty mc pretty, smelly von brown shirt, professor holier-than-thou ( ross) i professor McNails-his-students ( monica dla rossa)? czy te dla chandlera tez sie licza? mark johnson/ john markson, clint, gene? czy princess consuela bananahamack i crap bag tez? no i wspomniany niedawno joseph stalin, colin mcrae dla joeyego?
NIe chodzi mi o imie i nazwisko ktore jest stworzone z tego samego wyrazu np. Marek Markowski:):)
Tak i jeszcze mistnieta przez Ciebie studentka Ross'a - Slippy Sliperson:):):) ale dajesz nastepne...
No to byl Mr Hackles potem Danny the Yeti, Guy with Mustache, Smokes -a -lot Lady, some kid, Mrs. Chatracus, Mrs Braverman, A Red - Hair Guy who dont like when called him Rusty, Mr Tregger no i byl Paolo na poczatku, ijeszcze facet co hoduje na dachu golebie i Phoebe miala z Nim secret romans:):):)...moze ktos jeszcze????
Byla jeszcze gruba babka co uprawiala glosno sex i murzyn Gary - Night Gary (Chandler do Niego - beka byla) i ten smieszny pan od Candy Lady...
ja kolo 19 tez spadam i nie wiem kiedy bede. narka i jak ktos jeszcze ma pomysly, to dawac, bo naprawde zostalo conajmniej kilka waznych postaci
to może dodam Eddie'ego i Janine, którzy bądź co bądź też przez jakiś czas byli sąsiadami Moniki. :)
No to dalej idac tym tropem dodam tez Chandlera, Rachel, Rossa i Phoebe ktorzy w pewnym okresie tez byli sasiadami Moniki bo mieszkali u Joeya:):):):)!!!
A i Joey przeciesz!!!:):):) To kto teraz...mam dobre! (chyba) W ktorych dwoch roznych epizodach (i mala podpowiedz miedzy 5 a 10 seria) wystepuje ta sama statystka...jezeli sie zaraz okaze ze jest Ich wiecej tez dobrze ale ja mam 2 odcinki...zastanawialaam sie nad trzecim ale pewnosci nie mam co do niej. Tak wiec mam w dwoch roznych ta sama osobka - kobitka:)
no juz myslalam, ze nikt nie wpadnie na tych sasiadow :P dodam jeszcze kipa i noisy guy from upstairs, i 2 laseczki, jak J i Ch szukali marcela, no i dzieciaki z halloween. na twoje pytanie sprobuje pozniej :)
w sumie to bez sensu, to wszystko jest w pelnej obsadzie http://przyjaciele.filmweb.pl/f33993/Przyjaciele,1994/obsada , sporo osob gralo w wiecej niz jednym odcinku, np
-Robin Krieger Catherine / Pośredniczka w sprzedaży mieszkania
-Lisa Calderon Kobieta / Erin / Przyjaciółka Michelle (gościnnie)
...