Zasady są bardzo proste- jedna osoba zadaje pytanie, druga odpowiada i jednocześnie zadaje kolejne.
Na początek coś łatwego :)
Kim z zawodu był ojciec Rachel?
po porodzie Monika powiedziała Rachel jakie ona wybrala imiona dla swojech dzieci - miedzy innymi Emma - Rachel się spodobało i monika jej odstąpiła
jak Rachel poznała Paula?
podczas rozmowy z Rossem kiedy już miał jej wyznać miłość skoczył na niego kot, Rachel poszła szukać po sąsiadach jego właściciela, był nim Paulo
bo Phoebe powiedziała jej, że był u niej na masażu i "dowalał się" do niej
Co wyciągał Frank Jr Jr z torebki pewnej pani w kawiarni?
co do sióstr, miałam oczywiście na myśli amy :)
frank jr jr wyciągał tampony
a co w tym czasie robiło jego rodzeństwo?
Chandler wspina się na Chandler'a,
a Leslie rzuca w niego bajglem.(w Chandler'a)
nie rozpoznaje żartów - nie poznał się od razu na żarcie opowiedzianym przez Monikę
o kradzież jakich dwóch rzeczy posadziła Monika swoja sprzątaczkę?
Chandler jest bardzo zmęczony na spotkaniu biznesowym, zasypia, co owocuje jego zgodą na przenosiny do innego miasta.
dlaczego Ross uczy się holenderskiego?
Bo chciał kupić mieszkanie w swoim budynku, którego właścicielka była Holenderka.
Kto był obecny przy Phoebe podczas jej rozstania z Mike'iem?
Tańcował z dziewczynkami i one tańczyły mu na jego palcach ;))
Jakie "interesujące" zajęcie dał Pan Kaplan w pracy, Rachel ?
oddzielanie wieszaków
Dlaczego Rachel nie chciała, żeby Joye i Chandler spiewali jej sto lat w kawiarni?
żeby wybłagać właścicielkę mieszkania, żeby sprzedała je rachel
dlaczego rossowi nie udało się zatańczyć z moną na weselu monicy i chandlera?
odpowiedź masz kilka linijek wyżej - bo tańczył z dziewczynkami
jaki pierścionek zaręczynowy wręczył Ross Emily - w trakcie oświadczyn?
ciężko nadążać za tymi wszystkimi pytaniami :)
wręczył jej swój kolczyk
jak wyglądał kubek, z którego przez bitą godzinę śmiała się emma?
był to kubek ze zdjęciem Elma przebranego za farmera, stał przy krowie która mruczała ;)
co przerażającego powiedział Ross Phoebe?
Rachel rozpakowywała się w mieszkaniu rossa i zadzwonił adwokat Rossa - w sprawie rozwodu, gdyż Ross sie nie odezwał
jaka datę swojego ślubu z Rossem podała Rachel dla swojego ojca (gdy powiadomiła go o swojej ciąży)?
wydaje mi się że Emily
Co takiego zrobiła Amy (siostra) Rachel małej Emmie, za co wściekł się Ross, no i Rachel też?
przekuła uszy małej :)
z jakim owocem romantycznie "rozmawiał" Joey podczas przygotowań do roli w serialu :)
Na ukraiński film Ross zaprosił Joey'go.
Owoc to ananas.
Powtórzę moje pytanie, bo przedtem zostało pominięte.
Dlaczego Rachel nie chciała, żeby Joey i Chandler spiewali jej sto lat w kawiarni?
Na pytanie dlaczego Rachel nie chciała, żeby śpiewano jej 100 lat padła wydaje mi się dobra odpowiedź udzielona przez dafne_filmweb: ponieważ nie chciała, żeby Gunther ją przytulał.
W takim razie dafne zadaje kolejne pytanie :)
w jaki sposób ustalono, kto kogo pierwszy poderwał, podczas wieczoru kiedy Rachel zaszła w ciążę z Rossem?
ross miał kasete video z tego wieczoru
przezz kogo lalka Rachel nie pójdzie do slubu w białym welonie?
rachel i monika nałozyły go dla bena bo miał guza na głowie
kto widział nago ojca Joeya - z przyjaciół
faktycznie Ross zaprosił Monę, ale Joye'mu tez to proponował tylko on nie chciał:)
Kombinezon dziewczyny ściągnęły z misia i dały Benowi, żeby ukryć guza, który mu Monika nabił.
Co dostali wszyscy od Chandlera na święta jak zwolnił się z biura w Tulsa?
został zerwany wraz z czapką i założony na Bena by ukryć przed Rossem guza którego nabiła mu Monica?
Jak już jesteśmy przy ubraniach.
Skąd Rachel wzięła dla Emmy strój potrzebny do konkursu piękności i jaki to był kostium?
hehe nie ogarniam, ale udzielę odpowiedzi na jedno z pytań, żeby nie pozostawić bez odpowiedzi
Prezenty które dostali ludzie w Tulsie to koperty które zawierały informacje że w ich imieniu dokonano wpłaty na konto baletu nowojorskiego (mam nadzieję, że tak to mniej więcej leciało) :)
tak to było:)
to powtórzę pytanie becioRek, bo na takie samo wpadłam:)
Skąd Rachel wzięła dla Emmy strój potrzebny do konkursu piękności i jaki to był kostium?
Rozebrały lalkę Joeya
Podaj co najmniej dwie sławne osoby z listy Rachel - tej listy osób, z którymi moga sie przespać ;)
Chris ODonnel, John F. Kennedy, Jr., Daniel Day Lewis, Sting i Parker Stevenson :))
A kogo miał na liście Ross ale ją wykreślił ? Czego później żałował. ;))
Jaką kartę Rachel przekazała Phoebe kiedy grały po raz pierwszy z chłopakami w pokera ?