PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 351 tys. ocen
8,2 10 1 351164
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Witam. Ponieważ dyskusja nie jest online to zadam pytania trudne a żby na nie odpowiedzieć nie wystarczy obejrzeć kawałku epizodu - trzeba na prawdę znać to show :):)
Dlatego czas tu nie goni :):)

Pyt 1. Kto mieszkał nad apartamentem Moniki i Rachel ??
Pyt 2. Kto miszkał pod apartamentem Moniki i Rachel ???
Pyt. 3 Kto mieszkał pod apartamentem Chandlera i Joya ???
Pyt 4. Jaka jest różnica wieku między Moniką a Chandlerem ?? Czemu ?
Pyt 5. Jaka jest różnica wieku między Rachel a Rossem ?? Czemu ?
Pyt 6. Jaki nr mieszkania ma Monika i Rachel ??
Pyt 7. Wymień imiona sióstr Joaya ( w show nie podana wszystkich więc wymień jak najwięcej )
Pyt 8 Jak nazywała się restauracja w której Monika została pierwszy raz szefem kuchni ???
pyt 9 Jaki zawód ma Chandler Bing ??
pyt 10 Jak ma na drugie imię Rachel ?? Jak ma na drugie imię Chandler ???
Pyt 11 Wymień trzy imiona dzieci które urodziła Phoebe ??
Pyt 12 Jaka jest specjalność Joya jak zamawia pizzę ???

Pozdrawiam. Proszę o pytania w moją stronę

ocenił(a) serial na 10
WeeT

Nie trzeba na wszystkie od razu odpowiadać :)

ocenił(a) serial na 10
WeeT

pyt 12 -dwie pizze

ocenił(a) serial na 10
sanczopansa

pyt12 - dwie pizze - OK :)

ocenił(a) serial na 10
WeeT

pyt 4 i 5 -wydaje mu sie ze ross i chandler sa w tym samym wieku ,tak samo jak monica i rachel ale niestety nie wiem jaka jest roznica.obstawiam 2 lata;p

ocenił(a) serial na 10
sanczopansa

różnica to 1 rok

ocenił(a) serial na 10
wormen89

dzienks

ocenił(a) serial na 10
WeeT

1-nad dziewczynami mieszkał głośny facet(z którym Phoebe sie spotkała,chyba raz)
2-pod dziewczynami mieszkał Heckles.
3-mieszkała tam starsza Pani(przy zamianie na mieszkania dziewczyny z nia rozmawiały przez dziure w podłodze)
6-numer mieszkania...chyba 20
8-"Alesandro"
reszty nie wiem dokładnie.

ocenił(a) serial na 10
Liv4

9. przetwarzanie danych ?
10 . Karen / Muriel

ocenił(a) serial na 10
WladczaWania

9. he's a transpondster :P najpierw jakieś przetwarzanie danych, a później zaczął pracować w reklamie
11. jedno to na pewno Chandler

ocenił(a) serial na 10
Liv4

pyt 3 zgadza się i ta starsza pani miała na imię Mrs. Chatracus. epizod "The One With All The Rugby"
chodż możliwe jest że w pewnym okresie czasu mieszkał pod facetami koleś o imieniu Danny którego dziewczyny spryskały jakimś spreyem na owady :):)

Pyt 8 Alesandro form Alesandros or Alesandros from Alesandro :):) to w kontekście właściciela tej knajpki :) teraz ja sobie nie moge przypomnieć czy nazwa ma literkę s na końcu :)

nr mieszkań 19 i 20 chodź w pierwszej serii był błąd i mamy nr 5

Szacun za odpowieź WladczejWani za podanie drugich imion bohaterów chyba tylko te dwa drugie imiona poznajemy w całym show

Różnica wieku to rok. Jak Chandler z Rossem byli już na studiach na pierwszym roku dziewczyny były w klasie maturalnej.
A może ktoś ma jakąś tezę że były to dwa lata ??

Chandler przetwarza dane - dokładnie jego zawód wyuczony nigdy nie pada w serialu.

WeeT

3. Tu jest nieścisłość- chyba: pod pokojem Joey'a mieszkała kobieta, która głośno uprawiała seks s07e09.
10. Joseph Francis Tribbiani- to imię pojawia się w odcinku, gdy Joey odwołuje spotkanie z Phoebe z powodu randki- nie pamiętam, który to sezon.
11. Nie wiem jaka pisownia, ale chyba Leslie, Chandler i Frank Junior Junior s04e18.
W serialu jest więcej błędów. Kto wie, kiedy Rachel ma urodziny i jaki jest jej znak zodiaku?;>

ocenił(a) serial na 10
balex

1.Glosny facet z ktorym swego czasu spotykala sie Phoebe(nie pada jego imie i nazwisko)
2.Heckles,umiera na poczatku 2 sezonu
3.Byla mowa dwa razy:Pani Catrons(s04) i kobieta uprawiajaca glosno sex(s07)-nie wiemy czy to ta sama kobieta
4.Cahndler jest chyba 2 lata starszy
5.Ross jest rok starszy od Rachel(mozemy sie o dym dowiedziec m.in podczas kolacji z Paulem (Bruce Willis) w sezonie 6
6.W pierwszych odcinkach jest to nr.6,a pozniej nr.20
7.Gina,Mary Teresa,Dina,Veronica,Mary Angela,Cookie,Nonna
8.Alessandro
9.Specjalista do przetwarzania baz danych(tak sie mozna domyslec,bo jego zawod wyuczony nie pada w serialu),pozniej pracowal jako mlodszy copyrighter
10.Karen, Muriel
11.Chandler,Lesslie,Frank Jr Jr
12.Dwie pizze

Z tym wiekiem bohaterow to sa niescislosci.Np w s10e11 jest retrospekcja,i tam Ross i Cahndler sa na I roku studiow i przyjedzaja do nic Rachel i Monica.Rachel mowi o egzaminie koncowym,czyli jest rok mlodsza od Rossa i Cahndlera.Monica to do konca nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 10
swirus5

edit
6.W pierwszych odcinkach jest nr.5 oczywiscie nie 6:)Literowka

ocenił(a) serial na 10
balex

Rachel ma urodziny 5 maja(s04e04-Gunther sie jej pyta ) ,znak zodiaku-Byk

swirus5

No właśnie, Rachel ma urodziny 5. maja, a policjant w odcinku s07e22 mówi, że znak zodiaku Rachel to Wodnik ;] Jest dużo nieścisłości. Z serialu, szczególne po odcinku s07e14 można się domyślić, że Joey jest najstarszy. Ross i Chandler są w tym samym wieku, Chandler ma urodziny kilka tygodni przed Rachel, czyli w kwietniu. Phoebe jest w tym samym wieku co chłopaki- tak twierdzi Wikipedia, a Monica i Rachel są dwa lata młodsze, chcociaż w jednym odcinku- nie pamiętam, którego sezonu też jest nieścisłość z której wynika, że Monica jest rok starsza od Rachel. Nie ma co główkować, bo ja każdy odcinek widziałam wiele razy i nie mogę dojść do prawdy- zaufam temu, co pisze Wikipedia.

ocenił(a) serial na 10
balex

Balex - pamiętaj że był taki epizod gdzie Phoebe dowiaduje się od swojej siostry Urszuli że jest starsza o rok niż myślała.

Pamiętasz kto poza Moniką i Chandlerem był pijany podczas wszystkich serii ???

WeeT

Kto był pijany podczas wszystkich serii? Na to nie zwracałam nigdy uwagi, chociaż Phoebe kilka razy wspominała, że jest wstawiona ;)
Mam jeszcze pytanie w sprawie Phoebe: czy jest kiedyś wprost powiedziane kiedy ma urodziny? Bo w odcinku S09E05 są one w okolicach 30. października, bo wtedy też była premiera tego odcinka, a na Wiki piszą, że Phoebe ma urodziny 16. lutego.
I Rossa: w odcinku S04E05, gdy Gunther pyta Rachel o urodziny, Ross odpowiada, że jego są w grudniu. A w odcinku S09E02 mówi Joey'owi, że 18. października- jak mnie to drażni...

ocenił(a) serial na 10
balex

W odcinku z urodzinami gdziej Joey nie dotarł na urodziny bo był u Urszuli chyba też dokładna data nie pada.

ocenił(a) serial na 10
balex

W 3 bądź 2 serii bodajże jak poznaje swojego przyrodniego brata, on pyta kiedy ona ma urodziny i pada chyba na luty, ale który to nie pamiętam dokładnie.

ocenił(a) serial na 10
forzamilan1

Z tymi urodzinami ich to jakas kołomyja. Rachel jest z maja, ale jest wodnikiem. Phoebe niby październik, a jednak luty. Ross raz grudzień, raz październik. Tylko Joey nie podaje daty. Skąd Wiki wzięła datę Monici, to nie wiem, bo nie pamiętam, żeby mówiła. Na pewno ma urodziny przed Rachel.

ocenił(a) serial na 10
WeeT

trochę późno tu trafiłam ale cóż napiszę Ross był pijany kiedy zaprosił na kolację Rachel i był wtedy z Charlie, upił się Margaritą i poparzył ręce jak wyciągał coś gorącego z piekatnika :D a no i oczywiście Ross i Rachel w Las Vegas jak wzięli ślub ;)

ocenił(a) serial na 10
balex

A wodnik to styczeń/luty. Wg wikipedii różnica to 2 lata, a w serialu czasem pada, jakby to był rok. No i z Joeyem to jest tak, jakby był pomiędzy, bo urodził się w 68 roku (w 81 miał 13 lat).
A wstawiona była Phoebe, Monica, Chandler, Rachel, kiedy gadała o epizodzie, Ross też. Chyba tylko Joey nie był.

ocenił(a) serial na 10
balex

Balex - szacun za przypomnienie drugiego imienia Joeya zuperłnie zapomniałem że w show pada poza rachel i chandlerem drugie imię Joey`a :):) I to znowu tak jak w przypadku rachel zasługa Phoebe. Pod mieszkaniem chłopaków niekoniecznie musi być nieściłość ponieważ show ma 10 lat więc sąsiedzi mogą się zmieniać. Wcaześniej mioeszkała pani Catrocis a póżniej kobieta która głośno uprawiała sex a może to jedna i ta sama babeczka więc ja ti nie widzę nieścisłości akurat w tym przypadku.

ocenił(a) serial na 10
WeeT

Chandler i Ross są na pewno w tym samym wieku byli razem na studiach. Ale sam się zaplątałem i nie mogę rozkminić różnicy wieku między Monicą i Rachel które też na pewno są w tym samym wieku. Wydawało mi się że jest rok róźnicy.
W piątej serii w odcinku wspomnieniowym o świętach dziękczynienia Chandler pierwszy raz odwiedza rodzinny dom rossa i poznaje monice. Chłopaki są na pierwszym roku studiów a dziewczyny w klasie maturalnej bo w ten sam rok 1987 jest bal maturalny. Więc sądzę że jest rok róźnicy chyba że ktoś twierdzi inaczej i jest w stanie coś podpowiedzieć

WeeT

Musiałabym to wszystko sprawdzić, a wiek podałam taki a nie inny, bo tak pisze Wikipedia, dlatego nie będę się spierać co do wieku, bo czasami mi się wydaje, że sami scenarzyści nie wszystko dobrze zaplanowali :)

balex

a ja mam pytanie z innej beczki:D w mieszkaniu moniki jest korytarzyk. po lewej sa drzwi do łazienki, po prawej okno przez ktorej wychodza na balkon. a na wprost sa zielone drzwi.:D co jest za nimi?:D:D

ocenił(a) serial na 10
Okeanoss

Za drzwiami jest schowek,gdzie Monica ma bałagan,był o tym odcinek-s8e14.

Liv4

dzieki wielkie zaraz poogladam ten odcinek:D

ocenił(a) serial na 10
Okeanoss

A skoro o pomieszczeniach mowa to w sypialni Joey`a jest okno, pytanie brzmi : Kto jest sąsiadem Joey`a ?? Okno w okno. :):)

ocenił(a) serial na 10
WeeT

facet od "morning's here" :D nie pamiętam czy padło jego imię

ocenił(a) serial na 10
maly_glod

imię nie padło :) odp ok. :):)

Liv4

Monica "chowa" tam Richarda :P

ocenił(a) serial na 10
sonderka1

to jeszcze kilka pytań:
1.Jak ma na drugie imię Rachel?
2.Jak ma na drugie imię Joey?
3. Który z przyjaciół jest najstraszy?

ocenił(a) serial na 10
orianne

1.Karen
2.Francis
3.Chyba Chandler,Ross jest z tego samego roku,ale kiedy dokaldnie ma urodziny to nie wiemy(padaja dwie daty)

ocenił(a) serial na 10
swirus5

a nie prawda bo Pheobe jest najstarsza;)

ocenił(a) serial na 10
orianne

Zapomnialem o niej kompletnie;)

ocenił(a) serial na 9
WeeT

W sezonie 7 Ross mówi, że przeskoczył 4-tą klasę, wiec powinien być rok młodszy od Chandlera. Ale to by znaczyło, że jest w wieku Moniki

WeeT

1. okropnie głośny koleś
2.Mr. Heckles (zmarł w drugim sezonie)
3. Pani Katronis czy jakoś tak
4. jeden rok
5. jeden rok
6. 20 ale w kilku początkowych odcinkach 5
7. Mary-Teresa, Mary-Angela
8. Alessandro's
9. Rachel Karen Green, Chandler Muriel Bing
10. Frank Junior Junior, Leslie, Chandler
11. dwie pizze

aleexx

Chandler zajmował się przetwarzaniem danych, a potem był copywriterem

aleexx

przeciez to sa proste pytania

ocenił(a) serial na 10
Orchidea_wroc

ej Joey jest w tym samym wieku co Ross i Chandler?

ocenił(a) serial na 9
orianne

do Orchidea_wróc...i zapewne juz je przerobilismy w naszych "zabawach"...przeciesz one byly juz chyba od 2008..wiec tysiace pytan;);) pozdro

użytkownik usunięty
WeeT

odpowiedź na pytanie 4 b, w zalezności od odpowiedzi na 4a: bo jeden urodził się wcześniej lub bo urodzili się w tym samym roku? :D

ocenił(a) serial na 10

A ktoś wie skąd w "paczce" znalazła się Pheobe? Nie obejrzałam jeszcze wszystkich odcinków, a moja siostra obejrzała, ale nie może sobie przypomnieć czy była o tym mowa.

ocenił(a) serial na 9
Agacia7

Nie dokopalam sie w necie do czegos glebszego niz to ze Phoebe byla wspollokatorka Moniki i tak poznala cala reszte...to z Wiki...a sama z checia dowiedziala bym sie jak to sie zaczelo...dobre pytanko...pozdro

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Jeszcze wyszukalam takie cos "Mieszkała kiedyś z Phoebe , która odpowiedziała na jej ogłoszenie w gazecie"...

ocenił(a) serial na 10
WeeT

Wiadomo, że w 2 sezonie zmarły Mr.Heckels zapisał w testamencie swoje mieszkanie Monice i Rachel, co się z nim działo później?

orianne

Heckles nie zapisał dziewczynom mieszkania, tylko rzeczy, które się w nim znajdowały. Taka ostatnia zemsta Heckles'a zza grobu ;)

ocenił(a) serial na 10
wrota2

serio?? to chyba coś źle zrozumiałam;d