PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,3 351 tys. ocen
8,3 10 1 351137
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Gdyby w taką ciążę zaszła wasza sąsiadka chyba byłaby wyklęta, ale w serialu wszystko przejdzie.
Poza tym nie wkurzyło mnie nic w tym serialu, aktorzy i dialogi super :)

ocenił(a) serial na 10
Ines82

i tutaj masz moje poparcie;) Scenarzystę który to wymyślił powinni wrzucić do szybu windy;P mimo że niby szlachetny gest, ale taki niesmak wporwadza:/

ocenił(a) serial na 10
_Malus_

Lisa Kudrow byla w tym czasie sama w ciąży więc MUSIELI coś wymyśleć.
Jak dla mnie ten czyn jest bardzo w stylu "Phoebe". :)

ocenił(a) serial na 10
dziabonczek

ona nie była w ciąży z bratem, tylko była matką zastępczą. przecież nie uprawiała z nim seksu i to nie jej komórka się połączyła z jego plemnikiem. oczywiście w Polsce to byłoby nie do pomyślenia, ale jeśli ktoś zdecyduje się pomóc bliskiej osobie w taki właśnie szczególny sposób, to jest to godne podziwu dla jego poświęcenia i wytrwałości.

ocenił(a) serial na 10
efu7

dokladnie, to bylo nasienie Franka i jajeczka Alice ;) wiele malzenstw ktore nie moga miec dzieci wykorzystuje taka mozliwosc, podobny motyw byl przedstawiony w Desperate Housewives, w 1 algo 2 sezonie zwiazany z Gabi i Carlosem, wtedy matka Gabi zaproponowala takie oto rozwiazanie :)

ocenił(a) serial na 10
sexandthecity

To nie bylo tak az bardzo chore chociaz moglo wywolywac rozne emocje.Mnie osobiscie ten watek ani sie nie podobal, ani podobal.Takie rzeczy sie zdarzaja po prostu.

Ines82

nie chodzi o to że to było "tylko " nasienie brata i że z nim nie współżyła, tylko o to że w normalnym zyciu taka phoebe tak łatwo dziecka by nie oddała, poza tym jak sobie wyobrażacie życie tych dzieci jak dowiedziałyby się że ich matką jest siostra taty. Nie przyjmujcie tak chorej sytuacji za coś normalnego, za przysługę którą trzeba podziwiać nazywajmy rzeczy po imieniu to jest chore.

ocenił(a) serial na 10
Ines82

no ale taka byla idea tej ciąży, zeby pozniej oddac dzieci ich rodzicom, Phoebe byla tego swiadoma (no moze oprocz tej jednej sceny gdy powiedziala Rachel ze chce jedno zatrzymac, ale to byl tylko watek humorystyczny) dla mnie to wcale nie jest chore, tylko odwazne i piekne, ze siostra byla w stanie zrobic cos tak pieknego dla swojego brata,zeby pomoc mu spelnic jego marzenia, to jest chore?

sexandthecity

chyba jestem dość konserwatywna, ale dla mnie taka sytuacja nie jest normalna.

użytkownik usunięty
Ines82

Ludzieee to serial komediowy... nie traktujmy życia zbyt poważnie.
Zniesmacza Cię taki niewinny wątek ...

ocenił(a) serial na 10
Ines82

ale Phoebe nie była ich matką, tylko żona Franka Juniora, czyli Alice. Phoebe jedynie im pomogła. Uważam to za ogromnie szlachetny gest i wielką wspaniałość z jej strony, sama chyba bym się na to nie zdobyła. Zresztą, jak już ktoś wspomniał, to tylko serial komediowy - choć porusza istotne kwestie.

ocenił(a) serial na 8
Ines82

Ona nie bylaby jego matką, matką bylaby Alice, phoebe byla tylko surogatką

ocenił(a) serial na 9
Ines82

Byś kuźwa napisał że spoiler jest, ja pierdziele marnujesz mi przyjemność z oglądania.

zazul12345

a weź nie przesadzaj to nie żadna nowość kinowa ale serial który znany od kilkunastu lat, chyba nie ma człowieka który tego serialu nei oglądał no chyba że jest dzieciakiem.
Nie martw sie to nie główny wątek serialu poza nim jest setka innych więc sie uspokój.

ocenił(a) serial na 9
Ines82

Może i tak, ale ja go oglądałem gdy byłem dużo młodszy i guzio z niego pamiętam, dlatego teraz aplikuję sobie sezon po sezonie, jestem na czwartym więc nie doszłem do tej niby ciąży.

Ines82

jesli 82 w twoim nicku oznacza rocznik to ci szczerze wspolczuje! i wstyd mi ze ludzie w moim wieku sa tacy... nie ma na to okreslenia ;p

po 1. co wy gadacie ze takie cos w polsce byloby nie do pomyslenia. jest wiele przypadkow gdzie siostra rodzi jako matka zastepcza.
po 2. co w tym niesmacznego?
po 3. widac wasza "tolerancję"
az nie wiem czy mam sie smiac czy plakac

Orchidea_wroc

Może popłacz nad swoją głupotą bo jak takie wynaturzenia nazywasz normalnością to chyba coś z tobą nie tak. A swoją drogą to fascynujące że masz tak ogromne pokłady tolerancji do rodzenia dzieci przez siostrę bratu a nie potrafisz zaakceptować mojej opinii na ten temat.

Ines82

Potrafię zaakceptować twoją opinię minus nazwanie tego CHORYM! czy cos czego byś ty nie zrobiła od razu musi być chore? widać że ubodło cię to co napisałam bo inaczej byś tak dziecinnie się nie próbowała odgryzać haha niestety nie do wszystkiego mam ogromne pokłady tolerancji jak to określasz ale nie nazywam kogoś wyborów chorymi tylko dlatego że nie zrobili czegoś wg "ogólnie przyjętych zasad". chorobą jest rak nie urodzenie komuś dziecka.

Orchidea_wroc

Hmmm a seks z 13 letnim człowiekiem to według ciebie chore czy nietolerowane z powodu ogólnie przyjętych zasad ? Przecież to że ktoś tego nie akceptuje to nie oznacza że od razu jest to chore, prawda ...
Idąc twoim tokiem rozumowania wszystko jest dopuszczalne bo przecież jak mogłoby być inaczej mając tak ogromne poklady tolerancji jak ty. Piejesz hymny pochwalne na temat tolerancji a nie potrafisz zaakceptować czyjegoś odmiennego zdania, troszkę to zabawne :D

Ines82

naucz się czytać ze zrozumieniem :)

i co ma gówno do wiatraka?

Orchidea_wroc

Oczywiście nic pani nerwusko pełna tolerancji. Polecam meliskę :D i daj sobie spokój z komentowaniem jak nie umiesz myśleć :)
Skończyłam tą jałową dyskusję.

Ines82

widać Tobie nikt nie dorówna mądrością życiową więc jedyną godną osobą do dyskusji dla ciebie jesteś ty sama :) tak więc polecam lustro :) zapewniam, że napewno się zrozumiecie. żegnam mądralińską

ocenił(a) serial na 10
Orchidea_wroc

moim zdaniem, phoebe postąpiła szlachecko, a po drugie, kogo obchodzi opinia publiczna, robiąc taką przysługę bratu , jeszcze jedno, te dzieci się miały nie dowiedzieć o tej specyficznej ciąży

Orchidea_wroc

Orchidea widać masz już tolerancji w głowie aż za dużo, żeby nie powiedzieć nas*ane. Weź daj sobie jeszcze w imię tolerancji wejść na głowę.

Tom_Foss

za doslownie to pojmujesz.  przeciez nie mozna byc np tolerancyjnym do gwalcicie li, ale wy zrobiliscie wielkie HALO z tematu urodzena dziecka komus innemu