Nie uważacie, że Merlin jest słodki?? ;p
Nie chodzi mi teraz o samego aktora, ale też o postać, o charakter bohatera. :)
Czy tylko ja mam takie odczucia, czy ktoś jeszcze?
Dokładnie, tak samo myślę. ;p
Kurczę, zaczęłam oglądać ten serial niedawno, przypadkiem i tak się wciągnęła, że nie mogę przestać. To uzależnia xd
A ja pamiętam, że oglądałam pierwszy odcinek pierwszej serii i mi się urwało.
Wróciłam do niego dopiero po jakimś czasie, i żałuję, że opuściłam niektóre odcinki.
A tak, Merlin wciąga, świetny serial. Ja już nie mogę doczekać się kolejnego odcinka ;).
Heh, ja oglądnęłam wszystkie z 1 sezonu, oprócz 1 odcinka. I żałuję. Właśnie nadrabiam straty i oglądam go online. xd
Ej, ja tez nie mogę się doczekać kolejnego. Właśnie się skończył, ale nie wiem, czy to nie była powtórka, bo większość oglądam w necie i nie orientuję się ja lecą w telewizji. ;)
Wiesz, na początku, ten serial wydał mi się głupawy i tandetny... Sama nie wiem czemu i teraz bardzo się sobie dziwię, ale ja często mam mylne "pierwsze uczucie". :P
Chociaż, stroje i zamek "z daleka". Są niespecjalne... Moim zdaniem stroje wyglądają jak z wypożyczalni dla dzieci (szczególnie niektóre z garderoby Mordany), a zamek, kręcony z daleka, bardzo razi komputerową grafiką (przynajmniej mnie).
Ale co tam! teraz, praktycznie, nie zwracam na to uwagi. ;) Serial uważam, za najlepszy, jaki oglądałam. :D
No, ja niestety całego sezonu pierwszego nie zaliczyłam, a online nie lubię oglądać :).
Nie, to nie była powtórka ^^,
Mnie denerwują stroje Gwen- są na nią przyciasne. Z tyłu wychodzą jej wałeczki, a z przodu połowa ściśniętego biustu. Ale dzisiaj miała śliczne pantofelki ;p.
Morganę moim zdaniem zbyt mocno podkreślają tym makijażem- czerwona szminka, zabójcze rzęsy...
A Merlin wiecznie łazi w jednej koszuli, irytuje mnie to troszkę ;p.
Zamek.. cóż... widać, że to makieta z obróbką komputerową, ale skąd wytrzasnąc taki real Camelot :)?
Ale mimo wszystko, i tak końcowo uważam, tak jak ty, .że to jest najlepszy serial, jaki oglądałam ;).
Haha ;), Gwen w ogóle mnie denerwuje, jako postać. Nie lubię jej. Nie gadaj, że też zwróciłaś uwagę na jej pantofelki...? xD
Wiesz, co do Morgany, to myślę, że taki, a nie inny makijaż jest potrzebny, bo pasuje do jej charakteru.
To głupie, że zwykle główni bohaterowie, ciągle chodzą w jednym wdzianku. Przepraszam bardzo, ale, czy producenci myślą, że nie zapamiętamy, który to tytułowy bohater, że jeszcze próbują nam to "przypominać" jego strojem? Tak, to jest irytujące ;/
Ale sam Merlin... Kurczę, nie potrafię tego nazwać... On jest, jest taki niepowtarzalny. Nigdy nie spotkałam takiego kogoś jak on, a bardzo chciałabym poznać. ;)
Jak dla mnie dobrze odnajduje się w tym serialu, chociaż tak szczerze to nieco irytuje mnie jej kolor skóry.. ale tylko troszeczkę ;).
Przeważnie zwracam uwagę na detale, ,,diabeł tkwi w szczegółach" ;).
Pasuje, ale jakoś mi on nie pasuje do realiów średniowiecza... ale jej te uśmieszki poprostu uwielbiam!
Tylko ciekawe, czy prywatnie ten aktor jest taki słodziutki jak Merlin. Przeważnie mamy takie wrażenie, ale niestety czesto ono jest mylne.
A co jeszcze do głównej fabuły serialu, to bardzo podoba mi się to, że miłość, jak w większości serialach, nie jest wysunięta na pierwszy plan. To ogromny plus, przynajmniej można skupić się na przygodach :).
Mnie irytuje jej charakter (mam na myśli, charakter postaci serialowej) i wygląd (nie wiem czemu, po prostu jej nie lubię. Ja już tak mam xd)
Ja bardzo rzadko zwracam uwagę na detale, dlatego, bardzo często oglądam filmy, czy odcinki seriali 2-3 razy. Wiem, że to dziwne i dla niektórych nużące, ale ja, za każdym razem zwracam uwagę na coś innego i za zawsze coś nowego odkrywam. ;)
Rzeczywiście, przesadny makijaż Morgany, niezbyt pasuje do tamtych realiów, ale jakoś przedtem nie zwróciłam na to uwagi ;P
Heh, wiesz, że też bardzo często się nad tym zastanawiam? I nie tylko w przypadku Collina, ale wielu innych aktorów, którzy w jakiś sposób mnie zaintrygowali. :) Tak, zwykle charakter bohatera, różni się od charakteru aktora go grającego, ale w przypadku Merlina-Collina, jestem przekonana, że są oni przynajmniej w jakimś stopniu podobni, bo nie wyobrażam sobie, żeby on mógł być inny. :)
Tak, to, że wątek miłości jest zsunięty na dalszy plan jest bardzo dobre. W końcu to serial przygodowy, fantastyczny (taki, jaki najbardziej lubię;)),a nie opera mydlana. ;P
A ja tam do jej charakteru tak ogółem biorąc nic nie mam.. choć mnie nieco wkurza to jej powtarzanie ,będziesz dobrym królem' ileż można chłopak już zapamiętał!
Oj.. to poświęcenie... ja tam tyle razy oglądam tylko swoje ulubione filmy.... ale jak jakiś powtarza się w telewizji to czemu nie... ale tak naraz to nie da rady ;p
No tak, na podstawie wywiadów dużo można stwierdzić... :)
Jakich teraz wiele leci w polskiej telewizji... chociaż przyznam się, że sama jedną lubię ;p. Nie, nie modę na sukces xD.
heh, nie smakowałam, więc nie wiem czy jest słodki ;p
Jednak bohater jak najbardziej pozytywny - i raczej bardziej go lubię od Artura, którego też ciężko nie lubić. Ale Merlin jest jedyny w swoim rodzaju :) Uwielbiam te jego sprzeczki z Arturem, to że nie zgrywa bohatera na siłę, jego poczucie humoru i gotowość niesienia pomocy innym. Po prostu, Merlin jest magiczny :P A Colin, sądząc po wywiadów i filmikach z youtube ;p wydaje się być też sympatycznym człowiekiem.
Mi w Merlinie najbardziej podoba się to, że gra takiego nie wiedzącego, co się wokół niego dzieje ;p.
Ale zawsze i tak odwala najbrudniejszą robotę.
W tym dzisiejszym odciunku już się nawet o niego bałam, ale jak zwykle wyszedł z tarapatów ^^ i znowu zgrywał głupola ;p.
Dokładnie. ;p
Zawsze jest roztargniony i nieobecny.
Idealnie dopasowany aktor. Jakby rola, była pisana specjalnie dla niego (i nie wiem, czy tak nie było).
Nie rozumiem, jak można nie lubić, albo nie oglądać tego serialu... ;)
Moja mama przykładowo mówi, że to są pierdoły, co mnie mocno obraża.
Niestety, ale niektórzy wolą oglądać po sto razy ,,Zmierzch" i inne banały romantyczne, które na siłę udają fantastykę ;/ .
I ja nie rozumiem tych ludzi...
Oglądałam (przyznaję się) "Zmierzch" i "Księżyc w nowiu" (czy jakoś tak... Chodzi mi o 2 cześć), ale następnych już nie dałam rady ani przeczytać, ani obejrzeć. To jest tak głupie, puste, a przede wszystkim nudne! :) (bez obrazy dla fanów Belli i jej Wampirków).
Masz rację zgrywa głupola chociaż on sam robi wiele rzeczy zawsze wszystkie laury przypadają arturowi. Bardzo lubię tę jego tajemniczość kiedy udaje, że nie używa magii ;)
Tak i właśnie to jest w nim najfajniejsze, że jest skromny i pomimo zasług, nie upomina się o nagrodę. :)
Dla mnie Merlin jest super - jest wyjatkowy, a jednak woli (a w sumie musi) byc nikim. Tak na dobra sprawe b ciekawa postac - kiedy ogladam 'Merlina' to nie czuje pustki w sercu, gdy widze jak sie poswieca czy tez pomaga i jakich ma przyjaciół. To tak jakbym wtedy ja miala te przygody i tych przyjaciół - brakuje mi ogladania tego bardzo - zwlaszcza nowych odcinkow (bo ile mozna ogladac stare?;p). Colin jest świetnym aktorem i naprawde nie wyobrażam sobie nikogo innego w tej roli. I jest przystojny, b szczuply, co mi sie podoba ;) Uwielbiam Jego momenty z Arthurem, kiedy udaja ze sie nie lubia, albo przekomarzaja a i tak wiadomo, że się bardzo lubią. A gatunek fantasy uwielbiam za porownania z legendami czy mitami, jak o smokach czy Królu Arthurze. Naprawde świetny serial, mój ulubiony, mam nawet kalendarz w pokoju ze zdjęciami z 'Merlina' i do tego zdjęcie Colina ;-)
Ja niestety nie mam z nimi plakatów, bo w gazetach młodzieżowych ich nie dają, tylko jakie durne gwiazdki z przypadku ;/.
heeh to prawda, a ile to wydrukowac sobie, albo zaplacic komus za wydruk (okolo 2 zl plakaty A4 kosztuja na allegro), ja sobie zrobilam kalendarz na caly rok z Merlina ze zdjeciami jakie sobie wybralam ;-)
No niby tak, ale jakoś tak inaczej kiedy ma się taki gazetowy plakat, przynajmniej wiesz, że twój ulubiony serial jest popularny ;p.
Ja mam wydrukowane zdjęcie Merlina i Artura na papierze do drukowania zdjęć (takim błyszczącym) i parę osób już myślało, że to prawdziwe zdjęcie :p Obecnie używam go jako zakładkę do książek xD
niestety nie moglam zaakceptowac zaproszenia denniss, cos sie stalo z serwisem, ze ciagle pisalo bląd - w koncu anulowalam, by Cie zaprosic, ale nie moge z kolei wyslac, pisze ze blad polaczenia...na serwisie piszą ze maja ludzie podobne problemy, nie wiecie jakiej wyszukiwarki trzeba uzywac by wszystko dzialalo? (moze to blad wyszukiwarki)
Wie ktoś jaką postać w 4 sezonie będzie grał James Callis ?
Dzisiaj grał na planie ale nie wiem kogo może kolejnego rycerza okrągłego stołu , w kwietniu pojawił się Agravain może teraz czas na Kay a wy jak myślicie ?
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://theflickcast.com/wp-content/uploads//j ames-callis-merlin.jpg&imgrefurl=http://theflickcast.com/tag/james-callis/&usg=_ _HwRT-ZzjQL_ZEaWNLYwliJ0BQc8=&h=265&w=200&sz=15&hl=pl&start=0&sig2=Nr95iG-aWKufu QgZ-GFujg&zoom=1&tbnid=i9cP4Owtz5GmiM:&tbnh=156&tbnw=121&ei=GDjJTePBFoX0-gaCra36 BQ&prev=/search%3Fq%3Djames%2Bcallis%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1280%26 bih%3D797%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=530&vpy=478&dur=5339&hovh=212&hov w=160&tx=48&ty=130&page=1&ndsp=28&ved=1t:429,r:24,s:0
Może taką - pod spodem było coś o Merlinie
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://theflickcast.com/wp-content/uploads//j ames-callis-merlin.jpg&imgrefurl=http://theflickcast.com/tag/james-callis/&usg=_ _HwRT-ZzjQL_ZEaWNLYwliJ0BQc8=&h=265&w=200&sz=15&hl=pl&start=0&sig2=Nr95iG-aWKufu QgZ-GFujg&zoom=1&tbnid=i9cP4Owtz5GmiM:&tbnh=156&tbnw=121&ei=GDjJTePBFoX0-gaCra36 BQ&prev=/search%3Fq%3Djames%2Bcallis%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1280%26 bih%3D797%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=530&vpy=478&dur=5339&hovh=212&hov w=160&tx=48&ty=130&page=1&ndsp=28&ved=1t:429,r:24,s:0
Może taką - pod spodem było coś o Merlinie
Ołłłłps , nie wlazło . To może po prostu wkliknijcie sobie go w goglach , chyba w 4 linijce było