Prawnik z Lincolna
powrót do forum 2 sezonu

Drugi sezon

ocenił(a) serial na 10

Dziwię się tylu negatywnym ocenom tego serialu. Drugi sezon był, w moim odczuciu, świetny. Na pewno lepszy niż pierwszy. Nieoczekiwane zwroty akcji zdecydowanie na plus (Lisa na samym koncu!). Dobrze odegrane i napisane postaci, każda jest na swój sposób charakterystyczna. Najbardziej podoba mi się postać Lorny i Andy w roli prokuratorki. Ta ostatnia zrobiła na mnie wrażenie. Aż ciężko uwierzyć, że to aktorka, a nie prawniczka :)
w tym sezonie widać, że mieli nieco więcej pieniędzy, outfity bohaterów serialu są zdecydowanie lepsze. Lorna wizualnie jest kolorowym ptakiem mody co baaaardzo mi się podoba i na pewno wezmę z niej przykład.
Oczywiście nie potrzeba potwierdzenia 3 sezonu, bo ewidetnie ten drugi sezon wskazuje na kontynuację co mnie bardzo cieszy. Nie mogę się doczekać.
A Ty nie zastanawiaj się, oglądaj!

swiatfioletowy

Drugi sezon bardzo nierówny, dwa pierwsze odcinki nie wiem po co są, następne są lepsze, ale bez szału. Oskarżona lepsza niż w pierwszym sezonie i plus za rozwiązanie tego wątku. Można się zastanawiać czy wogóle doszło by do prosesu bez dowodów, a jedynie na poszlakach. Jest wiele wątków wprowadzonych jedynie żeby zapchać i rozciągnąć sezon.
ogólnie można obejrzeć ale bez szału.

ocenił(a) serial na 6
swiatfioletowy

W tym serialu jest mnóstwo głupotek i niedorzeczności, natomiast na pewno założeniem reżysera nie było stworzenie wybitnego dzieła. To po prostu luźna, prosta i lifestylowa historia, która ma być zrozumiana przez każdego widza.

jovovich

Czy intencja, że serial ma być zrozumiały dla widza jest czymś nagannym? Świetnie się ogląda, każdy odcinek wciąga, akcja nie nuży, rozwiązania zaskakują pozytywnie. To nie jest super ambitny serial dla przyszłych prawników, albo kontestatorów ewolucji prawa w USA, tylko dobra, wciągająca i niegłupia! rozrywka. Wątki trzymają się założenia, nie gmatwają i nie rozciągają akcji. Zdecydowanie duży plus, mam nadzieję, że trzeci sezon nie zawiedzie.

swiatfioletowy

Oceniłaś ten serial na 10. Wow, czyli to tytuł wybitny, wszechczasów i ponadczasowy. Aż się boję go odpalić bo mój umysł czyli zwykłego śmiertelnika może tego nie ogarnąć i wszystko co w życiu oglądałem sie do tego nie umywa.
10 czyli doskonałość, obsada i gra aktorska, fabuła, scenariusz, muzyka, tempo, każdy filmowy aspekt na genialnym poziomie. Jeszcze przed obejrzeniem jestem pod wrażeniem kunsztu twórców tego arcydzieła.

ocenił(a) serial na 7
Raczejj

I po co ta ironia? Obejrzyj i wyrob sobie wlasne zdanie.