Czy ma ktoś
napisy po angielsku lub po polsku do odcinków 144,145,146,147 i 148,a także 170 i 171 ?
Po polsku to też tak myślałam,że raczej nie. No właśnie znalazłam opis któregoś odcinka po angielsku ale tych właśnie nie mogę znaleźć. A niestety nie za bardzo rozumiem co mówią bo hiszpańskiego uczyłam się dopiero pierwsze półrocze :(
Ja też czasem trafiam na jakieś fotki z napisami po angielsku, ale nie widziałam jeszcze takiego odcinka.
Oo uczysz się hiszpańskiego? Niedługo na pewno będziesz znała lepiej ten język i będziesz mogła bez problemu oglądać seriale po hiszpańsku. Ja mogę Ci tylko powiedzieć, że oglądanie seriali po hiszpańsku bardzo pomaga w nauce języka.
Tak uczę,kiedyś uczyłam się francuskiego ,ale muszę stwierdzić ,że hiszpański lepszy. Nie wiem co to oznacza jak na razie to na hiszpańskim mam miesiące i dni tygodnia :P Wiem wiem,że oglądanie pomaga,ale ja już oglądałam wszystkie odcinki dalsze i nieraz chciałabym wiedzieć dokładnie co mówią ,dlatego pytam :)
Ja też kiedyś uczyłam się francuskiego, ale niestety nie nauczyłam się... Na początku było nawet dobrze, ale później było coraz ciężej. Zgadzam się hiszpański jest o wiele łatwiejszy (w planach mam nauczyć się wreszcie porządnie hiszpańskiego, później włoskiego i spróbować jeszcze z francuskim). Ja jak zaczynałam uczyć się hiszpańskiego (oglądając TDA i Paulinę) to nic nie rozumiałam, tylko kilka słówek. Bardziej się domyślałam niż wiedziałam o czym mówią, zwracałam uwagę na muzykę, na mimikę aktorów, a gdy już nic nie rozumiałam to wsłuchiwałam się w dialogi i szukałam w słowniku i tak z czasem rozumiałam coraz więcej.
Dokładnie mam takie same plany włoski, francuski to tak żeby się dogadać i rozumieć . A angielski i hiszpański tak porządnie :) Jesteś w gimnazjum ? :)
Ja też chciałabym nauczyć się angielskiego i hiszpańskiego, ale lepiej mi idzie hiszpański niż angielski. O nauce włoskiego pomyślałam dopiero kilka dni temu, więc nie wiem jak to się skończy ;) Nie, ja już jestem studentką, a Ty do jakiej szkoły chodzisz?
Wiesz może , który to odcinek jak ten kucharz wiąże Arriadze krawat w kuchni i zastaje ich Victoria ?
Jeśli to pytanie do ogółu, to odpowiadam: dosłownie tłumacząc to znaczy miłość pozbawiona wolności, w areszcie. Kiedyś była telenowela o takim tytule, ale przetłumaczono to jako Na straży miłości.