Porządny człowiek (2025)
Porządny człowiek: Sezon 1 Porządny człowiek sezon 1, odcinek 6

Porządny człowiek | odcinek 6

40m
7,3 175  ocen
7,3 10 1 175
Porządny człowiek
powrót do forum s1e6

Witam.

To nie jest serial pełen rozmachu ale zdecydowanie potrafił wywołać emocje i co najważniejsze dający przekaz. Wszyscy nosimy maski i ten serial to świetnie ukazał. W szczególności myślę, że postać Arka oraz wyjaśnienie w szóstym odcinku zrobiło robotę plus oczywiście główny bohater i to, że w końcu stał się przyzwoitym człowiekiem w pewien dość zakręcony sposób. Polecam serial i szkoda ale raczej nie zanosi się na drugi sezon, ponieważ nie bardzo wiem jakby on mógł wygladać, natomiast gdyby powstał z chęcią bym obejrzał. Dziękuje za uwagę i dziękuję wszystkim za wyprodukowanie fajnej Polskiej produkcji. Pozdro

szatankrieger

Zgadzam się! Powiedziałbym że życiowe to niestety pod tym względem jakie drugie oblicza ukrywamy, co w sobie dusimy i tam gdzie np ktoś widzi sukces danego człowieka to dla niego może się kryć za tym niezły dramat…

ocenił(a) serial na 5
szatankrieger

Niestety finał rozczarowujący. Scena na cmentarzu całkowicie groteskowa. Szwagier policjant na koksie niedoszły morderca to najlepszy adresat dysku z dowodami na winę siostry. Przyjęcie awansu na ordynatora tylko po to, żeby zaraz zrezygnować. Koleżanka z pracy knuje za plecami, to rekomenduję ją na stanowisko. Prześlizgnięcie się po wątku z Arkiem i jego matką. Nic nie wyciągnęli z postaci ojca Arka. Można wymieniać i wymieniać. Do dramatu psychologicznego to niestety bardzo daleko. Fajnie żarło ale szybko zdechło.

ocenił(a) serial na 10
kkaska2

no właśnie ta groteska jest jak najbardziej w punkt

ocenił(a) serial na 5
burtonF

@burtonF, zachowanie głównego bohatera na pogrzebie własnego ojca to gównarzeria po prostu. Brak szacunku do zmarłego, to nie jest miejsce do robienia z siebie gwiazdy. Niezależnie od tego jakim człowiekiem był zmarły. Ale jeśli uważasz ten serial za arcydzieło, to cóż, i tak się nie dogadamy.

kkaska2

Próbowałem rozkminić rekomendacje koleżanki na ordynatora i dwa wyjasnienia mi przyszły na myśl. 1. To tylko rekomendacja. Zaczęłyby się wewnętrzne intrygi, I ostatecznie i tak wygralby kandydat z zewnątrz, więc to bardziej taki pocałunek śmierci. 2. Paweł po rozmowie z rodziną pacjenta zrozumiał, że wcinał się lekarce w trudne operacje, bo nie wierzył w jej umiejętności, a ona czuła się przez to niedoceniona. Co w sumie pokazywala w kilku scenach. Ostatecznie poprzez rekomendację chciał jej wynagrodzić za te lata. Z tym że raczej stawiam na 1. Bo jak na 2 to powinni jakoś bardziej zaakcentować taką sytuację.

ocenił(a) serial na 3
kkaska2

Nic dodać nic ująć. Tak absurdalnego scenariusza nie uratują ani aktorzy ani reżyseria :(

ocenił(a) serial na 9
szatankrieger

Dokładnie i nic nie dzieje się bez przyczyny

ocenił(a) serial na 3
szatankrieger

Cóż za wrażliwość, że taki "zwykły widz" dziękuje nawet za produkcję! ;) No cóż dobrze, że zarobili aktorzy i ekipa. Szkoda tylko, że nie mogli wziąść udziału w "dobrych zawodach". Zawody były ale w tym czy absurd wygra czy schemat. Raczej wygrał absurd.....