Zapraszam serdecznie wszystkich wielbicieli wampirów na www.wampy.fora.pl
Zostań prawdziwym wampirem, załóż swoją grupę wampirzych przyjaciół i ruszaj do boju o przetrwanie. Zapraszamy :)
Co do Moonlight oglądałam 2 odc. i nie chce się narażać ale jak na ten moment nie bardzo się wkręciłam....jak dla mnie trochę mało klimatyczne, mało brutalne i dość przewidywalne.
Możliwe ze to dopiero początek i dlatego.....zobaczymy jak będzie dalej........
Teraz zagryźcie mnie za to........hehe
hehe chciałabyś, chciała... ;)
zagryźć? to ino dziki zwierz...
ot tak nie da rady, tutaj hierarchia panuje...
monarcha zaczyna, reszta delektuje się tylko widokiem bądź za przyzwoleniem...
hmm niedługo pełnia zwróć się do wilka ostatnimi czasy szczerzy często kły,chyba kapturka szuka xD może skosztuje ;)
Kapturka?
Niestety już dawno po nim....
Co do zagryzania to ....niż być zagryzioną wolała bym być tą co gryzie...widać tak jak większość z was hehe
Teraz zaczynam koncentrować się na 3 odc. ...mam nadzieje ze coś rzuci mnie na kolana albo chociaż zaciekawi do oglądania kolejnych........ CD nastąpi heeeeeeeeee
Super, czekam na dalszy rozwój rzeczy.
Ad gryzienia:
jeśli aż tak bardzo tego chcesz - zgłoś się na wątek: RYTUAŁ PRZEJŚCIA.
To by było na tyle.
Jest to coś jakby CSI fasntasy z dowalonymi wampirami.
Efekty specjalne nie są spartolone (ergo TB) i nie jest cukierkowatym g* jak TL, chociaż czasem przewidywalny.
Nastepne odcinki będą lepsze:
http://www.youtube.com/watch?v=2n6tlzyp35s&feature=related
ciekawsze sceny od 2:25
No dobra jak mówisz ma być lepiej to jeszcze kilka razy do niego zasiądę.
A powiedz mi masz coś jeszcze godnego polecenia?
A co do tego CSI to rzeczywiście masz racje cały czas wydawało mi się ze coś takiego już oglądałam.
hmm godnego polecenia? zależy w jakim stylu ;)
coś mhrrrocznego w podobnym gatunku, czy z zupełnie innej bajki?
W stylu tym ... w którym wy jesteście specami :)
Szukam czegoś mocnego, mrocznego, najlepiej wampirzego o czym dłłłłłłuuuuuuuugo nie zapomne hehehe
- Wywiad z wampirem
- Dracula Coppoli
- Dracula Stokera
- Forever Knight
- oczywiście Moonlight
- Blood Ties (jeśli ktoś lubi diabły, demony, potwory;
Dobra teraz zamykam sie w swojej ciemnej norce ...oglądam,dam znać :)
A z tym rytuałam przejścia to mogła bym dowiedzieć czeguśśśśś wiecej???
Ciekawi mnie...ale sie boje ;
Masz tutaj link, ale chyba nie bardzo chcesz dołączyć do grona Nieśmiertelnych??
http://www.filmweb.pl/topic/1108002/Rytua%C5%82+Przej%C5%9Bcia.html
Ot i ów link.
Myślę, że bardziej spodoba Ci się coś w stylu Queen of the Damned(film nie książka). Skoro uważasz, że fascynującym serialem jest True Blood...
Sposób przedstawienia wampirów jest w nim doprawdy żałosny.
Mam rozumieć, że True Blood to aż tak kiepski film?
Miałam zamiar objrzeć, ale powoli się rozmyślam...
Mógłby mi ktoś pokrótce opowiedzieć o co w nim chodzi?
TB nie jest kiepską produkcją, ma klimat, jest intrygujący, to serial na podstawie powieści Harris Charlaine(The Southern Vampire Series).
jak na razie jest 8 części z tym, że po polsku tylko pierwsza 'martwy aż do zmroku'czyli pierwszy sezon TB - streszczać nie będę wygogluj sobie. producenci nie dali ciała odwzorowali w całości pierwszą część dodając więcej pikanterii. produkcja udana jak na HBO przystało.
jeżeli chodzi o seriale i wampiry w tle nie porównywałabym z ML, choć osobiście uważam, że ML jest nieco lepszy, ale to już kwestia innego spojrzenia na wampiry, jak i gatunek serialu.
Hmmm skoro tak mówisz może jednak zajrzę...
Z tego co Król pisał,wywnioskowałam, że wampiry są przedstawione tandetnie zgadzasz się z tym?
hmm nie śmiem kwestionować stanowczego zdania Naszego Króla co do tejże kwestii, dlatego też zgadzam się co do tego, że wampiry w TB mają 'kiczowate' 'kiełki', ale ogólny wizerunek takiego np. Erica według mnie, nie zajeżdża tandetą stuprocentowy krwiopijca ;)
Hmmm Erick jak mniemam to facet a Ty jesteś kobietką, więc nic dziwnego, że masz inne podejście niż Król:)
zerknij na TB pożałujesz albo i nie ;)
serial jest mhrrroczny, sporo akcji, tajemniczych morderstw no i rzecz jasna bez miłosnego wątku się nie obejdzie śmiertelnik & wampir ;)