Jak myślicie kto był plotkarą? Czytałam na anglojęzycznych forach, że to może być:
- Dan
-Jenny
-Chuck
- Georgina
- Dorota
- Blair
Wydaje mi się, że gówne postacie typu Blair, Chuck, Dan odpadają. A Georgina była chwilow
plotkarą
Inną wersją jest też, że Kristen Bell sie pokarze w Plotkarze, która podkładała glosy GG albo, że to bd ojciec Chuck'a Bart Bass albo Lilly
ja bym Nelly Yuki obstawiała, albo Juliet.. ale raczej kobieta, bo przy rozmowie przy aucie odc lub 2 temu, za drzewem ukrywała się kobieta
W sumie dobrze myslisz... Moze byc to Nelly :D! Nigdy nie byla w elicie i moze założyła str nazywając się tym samym Plotkarą. A że potrafi pisać i nie jest głupia, to teraz jest dziennikarką.
No właśnie mi też się wydaje, że wersja z Nelly Yuki jest najbardziej prawdopodobna ;] w końcu jest ona inteligentna, niby była w ekipie Blair przez jakiś czas ale raczej pozostawała osobą trzymającą się na uboczu, kiedy zobaczyła, że elita jej nie przyjmie zaczęła sięgać po to, co chce (została dziennikarką). Poza tym w którymś z niedawnych odcinków rozmawiała z Danem, powiedziała mu coś w stylu, że tacy jak oni dwoje nie mogą przez cały czas próbować się dopasować do tych z elity, powinni stworzyć swój własny, równie silny świat i dowieść swojej wartości. Myślę, że ona osiągnęła coś takiego właśnie poprzez bycie Plotkarą, z której opinią wszyscy się liczą (bo na pewno nie miała na myśli w tej rozmowie z Danem tego, że została dziennikarką ;p ). Także mam nadzieję, że nie wprowadzą tu jakiejś nowej postaci (czyli Kristen Bell), bo choćby miała rewelacyjne pobudki do tego żeby być Plotkarą, nie byłoby to tak efektowne, jak osadzenie kogoś ze znanych nam bohaterów w roli skandalicznej bloggerki ;] w sumie mogłaby to nie być Nelly, wtedy przynajmniej byłabym bardziej zaskoczona ;p
Jenny, ewentulnie Nelly. Chucka, blair, dana, nate'a, serene odrazu wykluczam. Watpir tez by byla to lilly, bart, albo dorotta. Bo jaki mieliby w tym niby miec cel?
Dokładnie tak samo obstawiam, Nelly lub Jenny...
A że rozdział o Plotkarze pisze Dan, a mam ogromną nadzieję, że to nie on, to musi tego kogoś dobrze znać, więc Jenny :D
Myślicie, że Jenny powróci do serialu skoro wyrzucili Taylor? W sumie Jenny czasami obrywała od Plotkary... A może to będzie Dan? Choć Nelly mi pasuje, ale zobaczymy. Mam nadzieję, że nie będzie to nikt z gównych bohaterów, bo to będzie (jak dla mnie) głupie.
Tak Jenny powraca w jutrzejszym odcinku, a Taylor nie została wyrzucona, tylko zrezygnowała z powodu kariery muzycznej. Poświęciła się zespołowi.
Dan odpada, bo w zwiastunie ostatniego odcinak S mówi do niego, że od początku mógł zdemaskować Plotkarę i tego nie zrobił, więc sam siebie zdemaskować nie może : )
Brawo :D. Nie pasuje mi tylko odc kiedy Dan prosi GG o pomoc w odnalezieniu Sereny... Moze wtedy juz Plotkarą byla Georgina?
Zwracam honor, nie przypuszczałam, że to będzie Dan, ale jesteś zadowolona z takiego obrotu sprawy .
http:// tvline. com/2012/12/13/gossip-girl-series-finale-spoilers-gossip-girl-revealed/#389431-1 5-It%C3%A2%E2%82%AC%E2%84%A2s-Really-Complicated
TVLine twierdzi, że to jedna z 13 osób, wymienionych wyżej :)
Może Penelope, nikt na nią nie stawiał, a jako służka, wiedziała wiele :D
jak okaże się, ze to był Dan to będzie bardzo ale to bardzo GŁUPIO !
pamiętacie ile razy Plotkara popsulą mu plany ? jak wiele rzeczy się z niej dowiadywał o innych bliskich mu osobach ? nie sądzę, że to był on.
Nelly po coś wróciła. ;)
albo może Dorota ? w końcu jest blisko panienki Blair...
swoją drogą ciekawe czy scenarzyści od początku wiedzieli , że np. to Dorota jest plotkarą i gdy znów zapragniemy oglądać serial od 1 odcinka to czy zobaczymy ku temu przesłanki, że to faktycznie ona.
Na pewno nie Dorota. Zastanówcie się trochę... Jest dla Blair prawie, jak matka. To ona ją wychowała i na pewno nic złego by jej nie wyrządziła i chyba nie myślicie, że byłaby na tyle fałszywa. Z Dorotą to strasznie głupie przypuszczenia.
Przezytalam pewien calkiem sensowny komentarz, ze ti Dan może być plotkarą. "it has to be someone on the cast, two he is a brilliant writer and has been in love with Serena since 9th grade when the first blast came out, its all about the upper east side to which he always wanted to be a part of. and as we now know he has a major dark side to him and he did always try to be fair and honest."
Może plotkarą jest Serena? Skoro mówi do Dana że od początku mógł zdemaskować plotkarę a jednak tego nie zrobił. można to zinterpretować tak że " Mogłeś mnie zdemaskować, skoro się domyślałeś a jednak tego nie zrobiłeś bo mnie kochasz?" Nie wiem ale mam wrażenie że plotkarą będzie ktoś z głównych bohaterów, a Serena jest rozchwiana emocjonalnie, sama nie wie czego chce, pierwsza wzmianka z plotkary była o tym że "Wielka Serena wraca" mogła sama to napisać żeby wszyscy się dowiedzieli że wraca i żeby być tą ważną, o której się pisze, która jest obiektem pożądania, a to że były tam też złe rzeczy o niej, może nie chciała wzbudzać podejrzeń? Nie wiem może to głupie, ale tak obstawiam. Poza tym w książce plotkarą była Serena? Nie czytałam książek ale pełno osób tak pisało tutaj na forum i nie tylko.
Jeśli chodzi o twoją teorie to raczej obstawiałabym Dana, który kochał Serene od dawna więc to on tak naprawdę mógłby śledzić każdy jej krok. Ale bym chciała żeby Plotkara była Dorota. Oglądam teraz od nowa na tvn7 i się zastanawiałam skąd by wiedziała że Blair spała z Jackiem i czemu tego nie ujawniła wcześniej?
Jeszcze jedno mówi się też tak że nie ważne czy mówią o Tobie dobrze czy źle ważne żeby mówili, może Serena po tym jak wyjechała bała się że straci "główne dowodzenie" w szkole, ze nie będzie już tą najważniejszą itp,, więc może chciała coś zrobić aby podreperować swoją sytuację i przy okazji wkopywać znajomych?
Hmmm.. w sumie. Może chciała być skandalistką.. ale jak byla GG, to sie uzależniła od wysylania plotek na str, to byl odcinek kiedy ktos ukradl laptoa do konta, wiec to raczej nie Serena... Choc moze wyslala kogos od znajomego zeby "niby" ukradl ten laptop żeby nie bylo podejrzen, ze to ona jest nadal plotkarą, będąc nią od początku...
Nie obstawiam Dana, ale popatrzcie to mógł być on, zaczął umawiać się z Blair to w tym czasie Serena dostała laptopa Plotkary, może Dan dał jej go i chciał zobaczyć jak wredna będzie dla niego, dla najlepszej przyjaciółki, żeby potem, gdy kiedyś wyjdzie na jaw, że to on jest Gossip Girl i powie to Serenie, on tez miał na nią haka, że ona kiedyś przez chwile była taka sama, i jak by nie straciła laptopa, nadal by taka była :)
Zobaczcie 1 odc 1 sezonu 5:35 min, zwolennicy teorii ze to Dan myślę, że mają tu coś do poparcia
Pokazana jest str GG i słychać glos Kristen "And who am I ? That's one secret I'll never tell... " i jest pokazany Dan przed laptopem.
Przeczytalam fajny komentarz, ze musi to byc ktos z obsady, ktos kto jest dobrym pisarzem i kochal sie w serenie od 9 klasy kiedy po raz pierwszy wyszla spektakularna wiadomosc z portalu pt GossipGirl. Cala str jest poswiecona Upper East Side do ktorego Dan nie należał, a chcial byc jego częścią. Dan zawsze jest szczery... wiec moze chcial pokazywac prawdę poprzez portal.
I akurat w tym momencie gdy o niej czyta szło by w tle "And who am I ? That's one secret I'll never tell... " ? Nie wydaje mi się, zresztą wzrok Dana już nawet nie wyglądał mi tu na zaskoczonego tym co przeczytał o Serenie tylko na wzrok podziwiajacy swoje 'dzieło', albo już mi się coś uroiło xd
xd ale to jest sensowane wypowiedz Vicky_Christina : Dan i Blair szukali Juliet, pomagała im Plotkara, Dan siedział i oglądał gazety, a Plotkara mu odpisywała :D więc to nie on, tak mi sie zdaje ;)
W sumie masz racje :D To może Dorota? Ojciec Sereny? Rufus? Znalazlam fajny filmik z wypowiedziami aktorow na temat tożsamości plotkary
http://www.youtube.com/watch?v=nBMzXkAGFwA
z tych wszystkich wypowiedzi na tym forum co przeczytalem , doszedlem do wniosku ze to moze byc Nelly , mało co o niej plotkara pisała(albo w ogole nic ), albo to co napisała ewa1297 : ..., powiedziała mu coś w stylu, że tacy jak oni dwoje nie mogą przez cały czas próbować się dopasować do tych z elity, powinni stworzyć swój własny, równie silny świat i dowieść swojej wartości .''
Ale reżyserowie, podali 13 osob i nie było w nich Nelly ;) więc to nie ona, choć na początku też ją obstawiałam :)
To w takim razie Dorota razem ze swoim mężem, idealna para do pisania ploteczek 2gether :D
Jeśli chodzi o to, to w sumie z pozoru nic podejrzanego, może po prostu czyta plotkeczi o dziewczynie w której był zakochany, mnie zwróciła inna rzecz uwage jak teraz zaczelam oglądac, jest pokazane jak ona wraca i na Grnad Central jest Dan, w pierwszych dwóch minutach i plotkara mówi, że wróciła dziewczyna w kótrej kocha się samotny chłopaaiec, ale ona go nie zna, nikt go nie zna, a ją znają wszyscy.... Więc co Plottakre ciekawił taki Dan?! i skąd ona wiedziała, że on jest zakochany w niej...
i gdzieś dziś czytałam, że w finale scenarzyści mówią, że odwołują się do Pilota, w sumie Grand Central bedzie, i zaraz oglądne ten odcinek do końca i wyłapie jakies szczególiki :)