Za tydzień w czwartek TVP 1 nada ostatni odcinek serialu.Od piątku będzie nadawany serial
Galeria.
a co przyglupom jak ty juz znudzilo sie samo tvn ? teraz chcecie miec tvn2 w postaci tvp ?
"Przygłupom takim jak ja?" Człowieku, weź nie pluj jadem i jak masz gorszy dzień do wyżal się gdzie indziej...
a ty debilu nie plujesz jadem ? jak ci sie plebania nie podobala to mogles nie ogladac a nie pisac kretynizmy.
Obraziles serial ktory lubie.Nazywajac go idiotycznym sugerujesz ze tacy tez sa ci co go ogladaja.
Madry czlowiek nie obraza takze serialu a zwyczajnie nie oglada jak nie lubi.
"ObraziłAś" jeśli już ;) Według mnie serial jest idiotyczny, nie sugerowałam, że jego fani też. Według Ciebie może być kultowy. Wystarczyłoby, żebyś to napisał. Trochę dystansu, to tylko serial. Pozdrawiam :)
a ja uwazam ze jak ktos twierdzi ze ten serial jest idiotyczny to jest glupim smieciem i ty nim wlasnie jestes.Ok nia jesli tak wolisz :)
Błagam Cię, idź spać. Tak będzie lepiej, bo widzisz... dobranocka była już jakiś czas temu. Z poziomu Twoich wypowiedzi wnioskuję, że masz ok. 9 lat. I chyba masz jakieś kompleksy, że ciągle mnie wyzywasz. Cóż, na szczęście Twój serialik się kończy i może zaczniesz oglądać coś ambitniejszego niż babcię Józię :) Pozdrawiam ponownie :))
nie blagaj a mysl :) takie glupie panienki jak ty niech ogladaja sobie lejdis i testosterony ewentualnie tance z gwiazdami.Twoj mozg nie jest w stanie ogarnac niczego co ma wartosci.Takie sciery niestety dominuja w spoleczenstwie dlatego jest jak jest.A babcia jozia jakby byla twoja moze by taka szmata jak ty nie wyrosla :) nie pozdrawiam
A kompleksy to maja takie suki ktore agresja reaguja na wartosci bo twoja wartosc to zapewne tipsy solarium i cycki wystajace :)
Hahahahaha z kim ja gadam ona oglada rezydencje i sage zmierzch no to faktycznie szkoda mojego czasu.Co za pusta kretynka.
Gdybyś przyjrzał się uważniej, to zobaczyłbyś, że "Zmierzch" oceniłam na 1/10. No ale po co dociekać, przecież jedyne co potrafisz dzieciaczku to obrzucenie kogoś błotem. I mam dla Ciebie dobrą radę: stosuj czasem przecinki. Ja wiem, że w podstawówce można jeszcze popełniać błędy, no ale litości...
tak oczywiscie a rezydencji dalas 6 twoj mozg widac nie potrafi niczego wiecej niz takie seriale ogladac.Szkoda na ciebie palcos bo jestes dnem dna a dzieckiem to ty prze mnie jestes z pewnoscia glupia lalko.
Dlatego nie wiesz co to wartosci i plebania nie jest dla tkaich odpadkow jak ty.
Szkoda czasu na Ciebie. Idź, pooglądaj sobie swój wartościowy serial. Pewnie dowiesz się z niego, że babcia Józefina zrobiła pierogi. Dziękuję za tę zajmującą wymianę zdań. Pozdrawiam po raz trzeci i życzę dobrej nocy ;-)
phantom to przeciez typowy polak-katolik, plujacy wokol "miloscia blizniego swego"; zupelnie jak jego idolka, pani laniewska
Lewaki i prawiczki nie podniecajcie się. I tak bez przedstawicieli katolickiego kleru ten serial był kiła i mogiła.
Powiem tak, ten serial ma drugie dno. Dalej, jest sporo słabych odcinków (choć ostatnio mniej). Jednak jest to świetna satyra i kpina ze wszystkich warstw społecznych... Gorąco liczę na reaktywację.
P.S. Przez długi czas miałem negatywną opinię o tym serialu, jednak coś przyciągało mnie przed ekran i summa summarum bardzo się cieszę, że go oglądałem.
To niespodzianka, bo w tv publicznej krzewienie jedynej słusznej drogi jest zapisane w statucie, więc serial miał w zasadzie pewny żywot wieczny. Może aktorzy chcieli po prostu w czymś pograć.
Najgorsze że zastąpi ją pewnie następny serial o "młodych, zdolnych, bogatych, singlach" zapewne jakiś menedżerach albo marketingowcach, albo studentów prestiżowych kierunków jak psychologia, garniturowcach, i ich zasr*nych rozterkach miłosnych. Czemu nie robi się seriali o prawdziwej Polsce, o tym jak ludzie nie mają co jeść i jak się tłuką od pośredniaka do pośredniaka, jak bogaci pomiatają pracownikami i olewają prawo. Czemu bohaterem serialu nie jest tokarz czy mechanik, tylko zawsze jakiś wypachniony inteligencik z ogolonym ryjem. Nie jestem, specjalnym fanem plebanii, ale rzygam kolejnym serialem o galeriach.
Takich seriali się nie robi bo to godzi w propagandę sukcesu ekipy Tuska.
Klan zostaje bo tam nie chodzi sie do kościoła i nawet największy głupek ma luksusowe salony a nie zagrzybiałą kanciapę za mieszkanie.
Decyzja TVP nieco mnie zdziwiła. Miałem dziś okazję oglądać bezpośrednio przed emisją zapowiedź tego, ze Plebania znika z anteny. I tu zdziwiłem się naprawdę. Przez kilka minut prezenter stękał coś o tym, że od poniedziałku nowy serial, itp., ale nie podał żadnych konkretów. W moim odczuciu Plebania wyhodowała taką liczbę stałych widzów, że należało się przynajmniej słówko wyjaśnienia. Nie mówię o prezentowaniu nowej polityki TVP ani żadnych innych technicznych szczegółów lecz po prostu (nawet wymyślone) powody zaprzestania kręcenia, jakieś podziękowanie dla widzów - coś w tym stylu. Widzów niestety potraktowano tak, a nie inaczej.
Co do samego serialu - pomijam misyjny jego misyjny przekaz w postaci prezentowania np. typowych problemów społecznych czy kwestii wiary (wg. mnie nie podlega to ocenie) - całkiem wciągający. Nigdy nie oglądałem regularnie, pierwszego tysiąca odcinków w ogóle nie widziałem, ale to co mogę powiedzieć oglądając raz lub dwa w tygodniu - serial potrafił wciągnąć. Postać Tracza uważam za naprawdę dobrze wykreowaną i nieźle zagraną. Oczywiście lepsze odcinki jak również wątki przeplatały się z gorszymi lub kiepskimi, jednak wg. mnie miało to ręce i nogi. Tym bardziej, że nie była to oderwana od rzeczywistości produkcja typu TVN i Polsat opowiadająca o życiu w wielkim mieście, żywcem zerżnięta z zachodniego formatu, nijak nie przystająca do rzeczywistości, lecz oparta na określonym budżecie, wolno zmieniającej się obsadzie i autentyczności historia.
Żeby nie było niedomówień - wg. mnie ocenianie seriali typu Klan czy Plebania mija się z celem, bo drugorzędną w nich rzeczą jest aktorstwo, scenariusz czy wartkość akcji a pierwszorzędną wspomniany wcześniej przekaz misyjny czy po prostu misja. Plebania miała przez lata swoje miejsce w ramówce i w świadomości widzów, stąd też uważam że zakończenie produkcji bez podania jasnej przyczyny w dodatku w środku akcji, bez konkretnego zakończenia jest po prostu buractwem i amatorstwem znakomicie podkreślającym profesjonalizm i stosunek TVP do widzów.
zgadzam się z Tobą, mam nadzieje , że Galeria upadnie dość szybko. W dzisiejszych czasach nie ma co liczyć, że nowa opera mydlana utrzyma się kilkanaście albo kilkadziesiąt lat. Ich popularność systematycznie maleje, dlatego TVP powinna dbać o swoje tasiemce. IMHO Klan prezentuje o wiele niższy poziom i jest nierealistyczny, to jego powinni zdjąć w pierwszej kolejności
Dokładnie, nie został podany powód zdjęcia serialu z anteny... Chociaż tyle należy się fanom wiernym serialowi od lat, nie sądzicie? Na pewno powodem zdjęcia nie była oglądalność, bo ta była porównywana z Klanem. Cholernie przykro, bo naprawdę polubiłem ten serial, miał w sobie to coś i od reszty wyróżniał się bardzo wyrazistymi postaciami i satyrą na różne postawy życiowe.
Jest jeszcze nadzieja na dodatkowe odcinki, ale potrzeba chyba walnego ruszenia widzów i zasypania TVP listami - tu więcej info http://www.filmweb.pl/serial/Plebania-2000-95952/discussion/Ratujmy+Plebani ę,1830279
Dziś podano informację, że negocjacje w spr. Kolejnych odcinków wciąż trwają
Nie podniecaj się lewaku. Skoro załącza ci się w internecie antyklerykalizm to co napisałeś w spisie powszechnym?
Jak by przyszło co do czego to by się okazało że jesteś katolikiem a krytykujesz kler bo tak każe lewica. A to oznaczałoby że jesteś hipokrytą.
No nie wiem czy to taka propaganda, jak prawie zawsze zło (Tracz) wygrywało - księżulka z każdego kompromisu/ neutralnego rozwiązania cieszyli się jak głupi.
Do tego cały czas był wątek jakiegoś złego księdza, co to albo olewał parafian, knuł i spiskował, nieodpowiedzialnie się zachowywał, był nieugiętym "służbistą" albo miał dzieci...
Właśnie skończył się ostatni odcinek Plebanii. Oczekiwałem czegoś w rodzaju zamknięcia wątków, wyjścia wszystkich aktorów i twórców, którzy podziękują za razem spędzone lata, a tu nic. Zupełnie normalny odcinek.
Dlatego tak się skończyło, bo jest szansa na kolejne odcinki
http://www.filmweb.pl/serial/Plebania-2000-95952/discussion/Ratujmy+Plebani%C4%9 9,1830279