Oczywiście zająć musiałby się tym Patryk Vega. Raczej nie możliwe powstanie tego. Ale jeżeli by się zastanowić to można by było wrócić do klimatu z pierwszego sezonu.
Można wplątać umiejętnie wątki z kilku lat. Rozpoczęcie śledztwa Despera za Saidem. Tu najgorsze było by odtworzenie stadionu :P Można było by wplątać jakieś romanse itd co było przed Dżemmą.
Pokazanie Gebelsa jak rozchodzi się z żoną. W jakich okolicznościach odrzuca 3mln łapówki i jakieś powiązanie z aresztem Artaka.
Metyl, chłop z najbardziej nie wykorzystanym potencjałem. Można pokazać dokładniej jego nauk. Jak mieszkał jeszcze z żoną co sprawiło że zaczął spotykać się z kochanką i różne sceny przed jego upadkiem.
Benek,, więcej Benka. Chyb miał największe doświadczenie znał się lepiej na robocie od Gebelsa Można było by przedstawić jakieś związki z Kmieciakiem gdy ten jeszcze rządził itd
Wplątanie Nielata Moniki czy Barszczyka w jakieś mniejsze wątki. Choć Barszczyk jako naczelnik zgniatał wszystkich więc to by mogło zostać ale Nielat i Władek mogli by na jakimś miejscu zabójstwa się znaleść tak lekko powiązać ich z wydziałem zabójstw.
WIem że to tylko marzenia. Ale chciałbym coś takiego zobaczyć. A co wy na to?
A ja nie! Bo z najlepszego polskiego serialu o policji, zrobiłaby się druga rodzina Mośkowiaków.
Jeszcze coś. Nielat był w wydziale zabójstw a Monika znalazła się na miejscu zbrodni- wyrzucenie dziewczyny z pociągu.
Ale Nielat do wydziału zabójstw dołączył na początku serii. Więc gdyby było pokazane śledztwo Saidowe to Nielata nie byłło jeszcze w Wydziale tak samo jak np Igora. Ale taki Igor wcześniej też musiał mieć coś ciekawego do roboty bo raczej nie pracował w drogówce.
Dlatego mówie że musiałby sie tym zająć Yoka żeby nie wyszło drugie MjM.
Mnie w serialu o wiele bardziej interesuje praca niż życie osobiste głównych bohaterów. Poza tym co za różnica co robili w przeszłości i po co kręcić o tym serial, skoro wiadomo co stanie się później. Za to chciałabym, żeby nakręcili 4 serię ale pod warunkiem, ze przypominałaby 1i2 a nie 3, która moim zdaniem jest zdecydowanie najsłabsza.
Dlatego wolę prequel niż 4 seria bez Vegi bo 3 część mimo że była dużo lepsza od wielu seriali tego gatunku to jednak nie wyciśnięto z niej tego co można było wycisnąć. Choć zakończenie 3 sezonu było dość otwarte i myślałem że po roku będzie jednak kontynuacja. A prequel mógłby pokazać trochę więcej Benka i Metyla którzy zostali trochę za mało wykorzystani w serialu.