Witam.
Otóż odkąd ujrzałem ich po raz pierwszy, przykuł u nich moją uwagę jeden szczegół dot. ich cechy. Mianowicie wysokości/długości. Dorosły pingwin osiąga 130-150 cm, natomiast nasi ulubieńcy dorównują małym Lemurom, które mierzą znacznie mniej, 40-60 cm.
Czyżby był to inny, rzadki gatunek, ponieważ nie znalazłem żadnych informacji na ten temat.
Rozwieje ktoś moje wątpliwości?
Pozdrawiam.
PS: Jeśli wysłano dwa tematy to przepraszam, ale załapać jakoś nie chce.
Na naszej wiki jest podane,że to Pingwiny białobrewe...
Ciekawe czy to prawda? :O
Możliwe, te są 2 razy mniejsze jednak, dalej zbyt porównywalne z Lemurami. Dodam jeszcze, że cechę tę, bardzo dobrze widać w "Madagaskarze" w sytuacji przejęcia statku - dokładnie to ujęcie, w którym jeden człowiek personelu wychodzi z za rogu; i moment ogłuszenia uderzeniem w szyję (rozmiar świnki morskiej).
Wydaję mi się,że to już lekka przesada... :D
Po prostu hiperbola scenarzystów...
Pingwiny mieszczą się przecież w autku dla lalek,a to nie jest zbyt normalne :O
Akurat takie duże samochody mogliby sami sobie skonstruować - mają Kowalskiego, a sprzęt od Rico :) Natomiast jeśli chodzi o takie szczegóły to jestem pod tym względem bardzo wrażliwy.
Rozumiem...Może celowo przesadzili z tym wzrostem...
Faktycznie najwyższy z pingwinów(Kowalski),jest troszkę niższy od Juliana...
Dziwne... :O
Mnie też to od początku zastanawiało, więc zaczęłam szukać w internecie i encyklopediach, ale nic nie znalazłam. Zauważyłam też, że wszystkie zwierzęta w tym zoo są jakieś małe.
Małe zoo,małe zwierzaki :P
Nie no,nie wiem o co tu chodzi...
Zminiaturyzowane są :O
haha ^ ^
zauważcie też że w odcinku ,,Miłość boli" jak Alice chciała zabrać Szeregowego z lecznicy weterynaryjnej to był niewiele większy od jej rąk, można powiedzieć że się w nich mieścił.. Po prostu scenarzyści dali im taką cechę i tak już musi być ;D
Trochę jak maskotki :) Heh... Szalony pomysł mnie naszedł :P Może nie stać ich było, żeby sprowadzić zwierzęta, więc kupili maskotki i wynajęli jakiegoś naukowca, żeby stworzył promień, który by je ożywił. I tak się stało... XD Ale zauważyliście np, że maskotki Morta były jego naturalnych rozmiarów, a maskotki Juliana tak małe, że JEMU się mieściły w dłoni?... łapie? czy co on tam ma :P A Szeregowy też był naturalnych rozmiarów. No i dzieci nawet są sporo większe od pingwinów, a według tych wszystkich danych (dorosły pingwin - 130cm -150 cm) to oni powinni być mniej więcej takiego wzrostu jak te dzieci.
Ale się rozpisałam... ;)
ha ; d ja to zawszę robię ^ ^
ale powinniśmy wziąć jedno po uwagę ! TO JEST BAJKA : D
wcale nie musi być tak jak w rzeczywistości i nie wiem po dyskutować na temat, dlaczego nie są takich rozmiarów jak prawdziwe pingwiny... dla mnie to trochę bez sensu, ale fajnie że jednak ktoś poruszył ten fakt.
Nom ^^ Co się będziemy nad bajką zastanawiać... Zaraz, to NIE JEST BAJKA! To sposób życia :)
hah ;d
uzależnienie ^ ^ CAŁE MOJE ŻYCIE ! :D
nie... ja wcale nie przesadzam : P
Ja w sumie też nie ^^ Większość czasu przesiaduję tutaj, na Skilenkowym forum i trochę na wikii. No i piszę :P
ach ^ ^ a ja tłumaczę.. ciężka robota ale co to dla takiego fana ; D muszę teraz porządnie się za to zabrać bo obiecywałam was już chyba z dobry miesiąc temu ten długi odcinek ! ale mam nadzieje że się na mnie nie gniewacie ; )
Ja nie ^^ Też dość często, niestety, nie dotrzymuję obietnic, bo mam za dużo na głowie :P Spokojnie, mogę jeszcze poczekać ^^
och ! ; )
cieszę się ! :)
bo ogólnie to odcinek mam przetłumaczony dawno, ale to chodzi o napisy, bo chcę to wstawić na yt, tylko muszę robić ręcznie korektę, a jak już wcześniej wspomniałam - UDRĘKA ! a czasu zajmuje tyle że.... !
Heh, każdemu się chyba raz na jakiś czas zdarza taka robota ;) Cierpliwość to... coś co muszę trenować ^^
hah ; d ja też.. ale to nie zawsze takie proste ^ ^
co do tych napisów to bym mogła wstawić tyle ile mam tej korekty, no ale nie lepiej już w całości wstawić? ; ?
Myślę, że w całości, bo znowu będą minusować, albo coś takiego... ;) Ale ogólnie, to jak chcesz ^^
też tak uważam.. jak na razie przestałam udostępniać ten film ^ ^
i tak wstawiłam go tylko z tego powodu żeby sprawdzić czy te napisy nie opóźniają.. ale wkurzają mnie takie osoby co minusują a nawet nie podają powodu, np. w tym odcinku z Hoboken.. ; //
Nom :/ Mnie też. Nie rozumiem takich osób. Większość włożyło w to sporo pracy, a taki se go po prostu minusuje, bez powodu. Eh...
Lecę, pa :P
nom... no ale cóż.. tacy są ludzie i nadal będą
ja się muszę pouczyć więc tez idę ^ ^
paa
Tak w ogóle to chciałbym Was prosić abyście nie robiły sobie kolejnego pokoju do rozmów, bo zauważyłem w innych wątkach, że macie do tego tendencje. Polecam jakiś komunikator lub shoutbox na forum o PzM :)
Po drugie nie jest to bajka, bo te, to są rysowane jeśli się nie mylę. Raczej należałoby to nazwać serialem animowanym.
Szeregowy jest chyba mniejszy od reszty?
och.. jeśli cię uraziłam to przepraszam, ale chyba każdy ma do tego prawo? no ale przecież nie będę wdawać się w kłótnie bo to i tak nie sensu i niczego nie rozwiązuje.. wiec
SORKA
ja tam każde co animowane nazywam bajką ^ ^ choć nie jest to poprawnie, ale to chyba nikomu nie przeszkadza?
tak... on w ogóle jest najmłodszy z całej grupy.
Nom, sorki. :(
Tylko jeszcze jedne pytanie poza tematem zadam ;) : Mika, znalazł się Skipper?
sorka jeśli ja zadam jeszcze jedno ; D choć moim zdaniem nie ma kogo przepraszać (sorry, ale moja natura jest dociekliwa i zawsze muszę stawić na swoim ^ ^)
tak znalazł się.. ale przyjechałam po niego do lecznicy weterynaryjnej.. i tak się w końcu okazało że wróciłam, tak jak przyszłam.. bez kota.. ; (
Nie uraziłaś, a takie prywatne rozmowy są traktowane jako OffTopic (po za tematem) i najzwyczajniej dostaje się po łapach od modów :)
A do "bajki" się uczepiłem gdyż ludzie mylą je z innymi obrazami (w tym przypadku animacją) i błędnie zwracają mi uwagę, że oglądam "bajeczki" ;/
no to się cieszę ^ ^ bo jakbyś chciał to byś zauważył że nasze rozmowy nie odchodzą od tematu pingwinów. Ja akurat poruszyłam sprawę mojego tłumaczenia odcinków, a ja z natury taka jestem że po prostu często zmieniam temat rozmowy ;P a to że nic nie ma o tym w regulaminie (przynajmniej ja nic o tym nie wiem) to piszę o wszystkim i o niczym ;)
ale w tym masz racje.. bajką pingwinów nie można nazwać..
Zdecydowanie tak.
Wzrostowo to przedstawia się tak:
Kowalski-Rico-Skipper-Szeregowy.
Ps.Dziewczyny wiedziałam,że kiedyś oberwiemy za nasze(w tym głównie MOJE)gadulstwo :P
Trzeba skombinować jakiś chat,albo chociaż osobny temat :d
twoje ! proszę cię ! gdyby nie ja to by nic się nie stało.. ; ( po prostu ja taka jestem.. ale patrz wyżej.. nic o tym nie piszę że musimy dodawać posty akurat na wybrany temat, a wiadomo że czasem się tak zdarzy ^ ^
ale jeśli to kogoś denerwuje.. no to cóż.. działam często na nerwy ale nigdy specjalnie.. więc..
papa kochane zoo !
ech.. papa siedzenie do 1 i gadanie o głupotach
Ja tam uważam,że to wcale nie są głupoty...Wzajemnie się poznajemy i tyle...
A ja zakładam osobny temat "Pogaduchy".Tam będziemy rozmawiać,dobra?
oki ^ ^ choć będzie mi brakowało, starego sposoby ,,życia" i pisania, ale tak może będzie lepiej.. choć.. jak to mówią.. do trzech razy sztuka ;P wcale tego nie musimy robić bo ktoś się upomniał.. ale no.. TO JUŻ RÓBCIE JAK CHCECIE ^ ^
ale racja.. to jest temat założony przez JacQu więc ma prawo nas z stąd wygonić ^ ^
dobra.. tu temat skończony..
Mnie też to zastanawiało... Trudno znaleźć taki gatunek, który by odpowiadał naszym pingwinom.
I jeszcze jedna rzecz: Mianowicie nie ma (a przynajmniej ja nie znalazłam) takich pingwinów, które miałyby biały obszar wokół oczu (tak jak nasze). Czy to też autorska wizja scenarzystów?
Zobacz sobie pingwiny maskowe. Niestety serialowe nie mają jego obwódki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pingwin_maskowy
Pingwin mały, zamieszkujący południowe wybrzeża Australii. Pasowałby wielkością.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pingwin_ma%C5%82y
Nie wiem czemu podaje się, że Skipper i jego ekipa należą do białobrewych. Nie przypominają tego gatunku.
Mam kilka teorii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pingwin_kr%C3%B3tkoczuby
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pingwinek_ma%C5%82y
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pingwin_Adeli
Cytuję:
Ptaki te charakteryzują się następującymi cechami:
długość od 20-30 do 120-140 cm;
Fragment artykułu o pingwinach na Wikipedii.
Najmniejsze pingwiny mierzą ok.20 cm,ale te nasze nie są konkretnym gatunkiem.Jest to rodzaj wymyślony do użytku medialnego.
Też tak myślę. Można u naszych pingwinów zauważyć cechy charakterystyczne dla różnych gatunków pingwinów, ale nie jest to jeden konkretny. Moim zdaniem twórcy chcieli stworzyć małe, urocze pingwiny a potem zrobić z nich małych, twardych (choć Szeregowy niekoniecznie) komandosów. Tak żeby pokazać że pozory mylą.