PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127096
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Wikia

ocenił(a) serial na 10

Pytam was, bo sama bym sobie nie dała rady, gdyby wszystko spadło na mnie (ale myślę,
że by się tak nie stało) ;) Czy założyć wikię o PzM? Jest tylko angielska, a po polsku, z kolei
tylko wzmianka (jeden osobny artykuł) na
http://pl.madagaskar.wikia.com/wiki/Madagaskar_Wiki
Tylko, że przy tym jest dużo pracy, jednak ja się podejmę (jeśli wy też się zgodzicie) ;)

Szeherezadaa

Jestem na tak! Mogę też pomóc przy robieniu artykułów,ale tylko przy pisaniu (tylko tyle umiem). Masz świetny pomysł, przydałaby się porządna wiki o pingwinach, gdzie zawarto by osobne artykuły o wszystkich pingwinach,pairingach,odcinkach... Ja się piszę!

Szeherezadaa

O rany... Kliknęłam w tego linka na polską wikię, zobaczyłam wzmiankę o "załorzycielach" i automatycznie się zarejestrowałam wybierając pierwszą lepszą nazwę jaka mi przyjdzie do głowy (Łosoś), aby poprawić ten straszny błąd. Taki odruch. Niestety edycja tego akurat tekstu jest niemożliwa, ale przejrzałam inne i...i jest to naprawdę straszne. Błędy stylistyczne, ortograficzne, bardzo niespójne zdania (czasem nawet bezsensowne, np. "jest on dość mądry i inteligentny"), no ogólnie niezbyt ciekawie to wygląda.
A więc jest mnóstwo pracy, abstrahując od znikomej ilości artykułów.
Właściwie to można by przetłumaczyć teksty z angielskiej wikipedii (wszak nie jest to kopiowanie), więc mogę trochę pomóc, ale w pisaniu takim prawdziwym jestem beznadziejna, mogę najwyżej "potłumaczyć" z angielskiej wersji. :>

ocenił(a) serial na 10
BlueBlueFox

Ja jestem na taaaaak!!!
Oferuję swój niezbyt wybitny(ale zawsze jakiś)talent piśmienniczy i w ogóle.Chętnie pomogę!!!
:D
Mów mi co mam zrobić? :)

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Założyłam sobie konto...Od czego zaczynamy??? :)

ocenił(a) serial na 9
Szeherezadaa

Och, jak miło że się znalazła taka osoba która wpadła na tak genialny pomysł ; )
Oczywiście się na to piszę ^ ^
Jestem dobra w tłumaczeniu z angielskiego na polski (sama tłumaczę niewyemitowane odcinki pingwinów) ale wątpię by coś tam trzeba było przetłumaczyć, bo przecież samemu można napisać ^ ^ ale i tak chętnie pomogę ; ))

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Ja tez jestem jak najbardziej za :))

ocenił(a) serial na 10
Candance

No to panie trzeba by było się zgadać na jakiś termin i zacząć tam porządki :D

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Nie spodziewałam się takiego odzewu ^^ Cały dzień byłam w szkołach (zwykła i muzyczna) więc nie mogłam odpisać wcześniej, jednakowoż nie wytrzymałam i przez neta w fonie zajrzałam :)
To fajnie, że jest nas tyle chętnych.
BlueBlueFox, ja też ujrzałam ten błąd, ale jakoś dziwnie mnie to nie zaskoczyło.
Więc stwórzmy największą wiki o Pingwinkach!
Tylko kto założy? ;) Pozostało parę kwestii do omówienia ;)
Np: jaki adres, nazwa itp.? Trochę działałam na "Fineasz i Ferb Wikia", więc mniej więcej wiem resztę :P

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Co do tego trzeba by była się dogadać,ale myślę,że skoro mniej więcej znasz te sprawy to mogłabyś ty założyć.Ja chętnie dodam jakieś notki na temat bohaterów...To jest kwestia porozumienia się i sprawiedliwego rozłożenie obowiązków.Tylko trzeba by było zmówić się na konkretny termin :D
Co o tym myślicie? :)

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Zgadzam się.. Każdy jest dobry w czym innym i niech każdy się zajmie tym co nie sprawi mu trudności. Ale tez może trzeba by porozdzielać co kto chce robić i co kto robi, żeby potem nie było zamieszania ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Zgoda, mogę założyć :) Tylko adres dłuższy (pl.pingwinyzmadagaskaru.wikia.com) czy krótszy (pl.pzm.wikia.com). Bo nazwa automatycznie kończy się na "Wikia", więc chyba by była dobra "Pingwiny z Madagaskaru Wikia". Ale który adres? Głosowanie ;)

ocenił(a) serial na 9
Szeherezadaa

Wyliczanka ! :D
Nie no żarcik ^ ^ Stawiam na ten krótszy : P

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Tak ja też przyznaję rację tej krótszej.Łatwiej będzie wpisać i znaleźć :D
Ja oferuję się do pisania :>

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Teraz będę się trochę bawić z szablonami :/ Założyłam sobie wikię (wpisałam kilka przypadkowych liter) i się nimi bawiłam. Już kilka mam, tak pod naszą o pingwinkach :P

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Wpisałam w nazwie "Pingwiny z Madagaskaru" i taki też automatycznie wpisał się adres. Okazało się, że jest już wikia o pingwinkach, ale... Większość informacji jest skopiowana z wikipedii lub innych stron (fragment jednej czytałam na stronie nicka). Jeżeli już są autorskie, to z kolei tyle błędów.... Same zobaczcie: http://pl.pingwinyzmadagaskaru.wikia.com/wiki/Pingwiny_z_Madagaskaru_Wiki
Co zrobimy? Wyprowadzimy tą stronę na prostą, czy zakładamy konkurencyjną? ;)
P.S. Ta strona też działa od niedawna, ale jest chyba trochę opuszczona :(

ocenił(a) serial na 10
Szeherezadaa

Hmm... Nie wiem jak reszta ale ja jestem za zrobieniem nowej, pięknej strony o pingwinach :))
A jeszcze znalazłam taką stronę na wiki
http://pl.madagaskar.wikia.com/wiki/Pingwiny_z_Madagaskaru

ocenił(a) serial na 9
Candance

Popieram :D
Stwórzmy nową, własną i oryginalną stronę ^ ^

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Taaak!!!Dodajmy własne obrazki(twórczość,rysunki),opisy i w ogóle.Wszystko zrobimy wspólnymi siłami i nikt nam nie zarzuci,że od kogoś coś kopiujemy.Co wy na to? ;D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Jestem za :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Cieszę się.Jeszcze jakieś opinie? ;O

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Wiki założona :D Wyglądem i większością szablonów zajmę się dopiero jutro, bo wtedy będę miała czas, ale już możecie dodawać artykuły o odcinkach i postaciach (szablony zrobione :D). Dla tych, którzy nie wiedzą jak dodać: Klikacie na edytuj (lub dodaj -> dodaj stronę). Po lewej stronie (lub u góry, bo czasem jest tak, a kiedy indziej tak) szukamy podkategorii "szablony", potem "dodaj inny szablon", a wtedy w okienku "szukaj szablonu" nazwę potrzebnego, potem wstaw. Następnie już tylko uzupełniamy pola (nie wszystkie muszą być wypełnione), potem "ok" i tyle :) Jak macie jakieś propozycje, żeby jeszcze jakieś pola do szablonów dodać, to piszcie :D

Szeherezadaa

fajnie :) daj adres,bo znależć ni mogę,plis

ocenił(a) serial na 10
marina1318

http://pl.pzm.wikia.com/wiki/Pingwiny_z_Madagaskaru_Wiki :D

Szeherezadaa

dzięx,już się biorę za pacę,troszkę pokopiuję i potłumaczę ;-)

ocenił(a) serial na 9
marina1318

Widzę że ktoś zgarnął moją robotę : P
A tak na serio to fajnie się zapowiada ^ ^
Razem zdziałamy cuda ; D

Mika9842

dokładnie,wiki bedzie perfekt! setki artykułów,użytkowników,kategorii, codziennych odwiedzin...

ocenił(a) serial na 9
marina1318

^ ^ Wszystko się okaże, ale na pewno będzie perfect ! :D
Przecież takie fanki jak my, na pewno damy sobie radę, tylko musimy działać razem ! : )

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Ja już co nie co porobiłam.Dodałam kilka zdjęć i w ogóle.Co myślicie?

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Spoko : P
Co mnie niestety trochę zasmuciło, to to że opisy postaci.. no niestety są skopiowane.. bądźmy oryginalni :D
Ale ogólnie to spoko.. ^ ^

Mika9842

wiem,sama kopiowałam,ale dalej to sama coś pomyślę,tamto to taka baza jakby

ocenił(a) serial na 9
marina1318

Rozumiem.. najważniejsze coś w ogóle jest.. ^ ^
Najlepiej to niech każdy napisze o swojej ulubionej postaci i będzie dobrze ; ))

Mika9842

Zaklepuję Skippera!

ocenił(a) serial na 9
marina1318

Haha :D
Ja nie jestem dobra w pisaniu, ale jakby co to też coś mogę skrobnąć.. no nie wiem.. najlepiej na temat Rico ; >

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Ehehe ja tam co nie co podopisywałam i pozmieniałam,jeżeli można skromnie wtrącić :P
Ale to było rano i zrobiłam kilka postaci tj Skippera,Szeregowego,Kowalskiego i Rico oraz dodałam opisik o Julianku.Staram się być jak najbardziej oryginalna,więc wszystko co pisałam było z głowy.Mam nadzieję,że się spodobało :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No to się bardzo cieszę, że znalazła się taka osoba, która szczerze się w to angażuje : P
Ja bym chętnie pomogła, ale kompletnie nie wiem co robić, jak wy tam sobie świetnie radzicie i bez mojej skromnej osoby ; D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Możesz dodać własne rysunki,może inni też się pochwalą swoją twórczością :D
Co myślisz?
Ps.Nie lubię kopiowania,więc po prostu MUSIAŁAM napisać od siebie :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Oho :D No ale moje rysunki są okropne !
No i się cieszę ^ ^ Trzeba mieć swoje pomysły, a nie tylko kopiować od innych.. : P

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo?!!!
Dziewczyno nie uderzyłaś ty się dzisiaj przypadkiem w głowę?Jeszcze nigdy nie spotkałam kogoś kto by szkicował tak ślicznie jak ty.Trzeba zachęcić innych do pokazania swoich rysunków,a wtedy będziecie się wymieniać doświadczeniami i w ogóle.

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Och, no już tak nie przesadzaj :P To ja cię powinnam zachwalać za twoje cudowne opki i wiersze a nie ty za moje nieudane rysunki ^ ^ Ale akurat z resztą się zgodzę ; )

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Jasne.Obie robimy to co lubimy i to najważniejsze.
A przecież twoje prace są świetne a ty jesteś dla siebie za krytyczna :D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No może trochę.. ale tego chyba w sobie nie potrafię zmienić.. to juz wrodzone.. tak jak i moje lenistwo :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

E tam przesadzasz :D
Myśl pozytywnie i dobrej nocki :***

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No dobranoc, dobranoc, i pingwinów na noc ! :D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Eeee nic mi się nie śniło.
Ami wtedy,ani wczoraj czy dziś...Buuu :-/

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Mi też..
No z drugiej strony to śniło mi się, ale nie pingwiny ; /
Tylko jakieś głupoty.. dzisiaj to mnie zombie goniło, zamieniłam się w psa i obszczekałam swoje drzwi od łazienki... chore..
I skąd się takie sny biorą ?

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Buhaha nie wiem.
Ja często nie pamiętam co mi się śni,a jeżeli już pamiętam to znaczy,że ten sen był bardzo ważny i realny .
:D

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No to masz fajnie :D
Ja bym tam swoich niektórych snów wolała nie pamiętać Xd
Ale z drugiej strony to.. nie ; PP
Przynajmniej będę miała co wnukom opowiadać Xd

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha pewnie,dobra pokoleniowe to będą :D
Jak tam brat???

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

A braciszek dobrze ^ ^
Już mnie tak nawet nie męczy, ale jak tylko widzi że siedzę na filmwebie to od razu dopytuje się z kim pisze :P
A teraz chyba go nawet w domu nie ma.. pomaga rodzicom w ogrodzie pomału wszystko ogarniać ; )

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

A mi smutno,bo nie mam przed kim Kowalskiego udawać...
U nas w ogródku też pewnie niedługo się zacznie :D